Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Γ. Φθενάκης: "η δημοτική αρχή του Αγίου Νικολάου και η Τοπική Κοινότητα Βραχασίου συνεχίζουν τις προσπάθειες για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των περιοχών μας"

Την ώρα που ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης άλλα και "κάποιοι" ...ωρομίσθιοι εξακολουθούν να "επενδύουν" στη λασπολογία για την ανάδειξη των ...ικανοτήτων τους, η δημοτική αρχή του Αγίου Νικολάου και η Τοπική Κοινότητα Βραχασίου συνεχίζουν τις προσπάθειες για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των περιοχών μας, δίνοντας ταυτόχρονα βάρος σε ζητήματα Πολιτισμού.

Σήμερα, είναι μια ιδιαίτερη μέρα για το Σίσι καθώς απόψε στην αίθουσα του κοινοτικού καταστήματος Βραχασίου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα των αρχαιολογικών ανασκαφών στη θέση Μπούφος από τον Διευθυντή της Βελγικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών, καθηγητή αρχαιολογίας Jan Driessen.
Πρόκειται για μια περιοχή μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, με τα πρόσφατα ευρήματα να ενισχύουν την εκτίμηση για ανακάλυψη ενός μικρού μινωικού ανακτόρου.
Τις αρχαιολογικές ανασκαφές χρηματοδοτεί εδώ και δύο χρόνια η Βελγική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών ενώ πρόσφατα στο σημείο βρέθηκε η υπουργός Τουρισμού κ.Όλγα Κεφαλογιάννη η οποία εντυπωσιάστηκε από τον αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής.

Πέρα από τα ζητήματα Πολιτισμού, τα οποία θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, εκφράζω την ικανοποίηση μου και για το γεγονός ότι φέτος το Σίσι "βούλιαξε" από τουρίστες αφού η πληρότητα στις ξενοδοχειακές μονάδες άγγιξε σχεδόν το 100%.
Χιλιάδες τουρίστες επέλεξαν το γραφικό Σίσι, το οποίο κερδίζει τις εντυπώσεις όχι μόνο για τις παραλίες του άλλα και για το φρέσκο ψάρι!

Βεβαίως, στο "κομμάτι" των υποδομών θα πρέπει να γίνουν και άλλα έργα, με τις προσπάθειες όλων να συνεχίζονται προς αυτή τη κατεύθυνση.

Για την ενημέρωση των συμπολιτών μας, τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή που πρόκειται να "τρέξουν" σύντομα στη περιοχή μας είναι τα παρακάτω:

- Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται η μελέτη ύδρευσης - αποχέτευσης Σισίου και Μιλάτου, έργο που ωριμάζει για την ένταξη του στο επόμενο κοινοτικό πλαίσιο. Την μελέτη εκπονεί η ΔΕΥΑΝ.

- Έργα ανάπλασης πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο Βραχάσι, το οποίο έχει ενταχθεί στα Ολοκληρωμένα Σχέδια Ανάπτυξης Περιοχών Υπαίθρου (ΟΣΑΠΥ) με το ποσό των 300.000 ευρώ. Όπως εκτιμάται, τέλος του χρόνου θα αναδειχθεί ο εργολάβος για να ξεκινήσουν τα έργα ανάπλασης στον κεντρικό ιστό του Βραχασίου (πλατεία, πεζοδρομήσεις κ.α.)

- Στη φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται η μελέτη του παραλιακού μετώπου Σισίου - Μιλάτου.

- Στη φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται η μελέτη για τον επαρχιακό δρόμο Τάρμαρος -Σίσι.

- Το Λιμενικό Ταμείο Αγίου Νικολάου θα εκπονήσει μελέτη βυθομέτρησης για το λιμάνι του Σισίου προκειμένου να αποφασιστεί ο κατάλληλος τρόπος παρέμβασης στην είσοδο του λιμανιού ώστε η προσέγγιση τουριστικών σκαφών να γίνεται με ασφάλεια, απομακρύνοντας το κίνδυνο πρόσκρουσης στα βράχια.

Αφού η μελέτη "φωτογραφήσει" τη κατάλληλη παρέμβαση τότε θα μπορούμε να αξιοποιήσουμε το χρηματικό ποσό που εξασφαλίστηκε από τη Περιφέρεια Κρήτης.

- Για το γήπεδο Βραχασίου έχει συσταθεί ειδική επιτροπή για την εξαγορά επιπλέον χώρου, δίπλα στον επίμαχο χώρο ώστε να προχωρήσει η μελέτη για το γήπεδο Βραχασίου.

- Τέλος, προχωρεί η διαδικασία κατάτμησης οικοπέδου στο οποίο θα ανεγερθεί το αγροτικό ιατρείο Σισίου με εξασφαλισμένες πιστώσεις από το ΕΣΠΑ.


Πρ. Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου
Γιώργος Φθενάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.