Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Γιώργος Φθενάκης: Οι ..."Ρομπέν" των blogs με τα τσίου τσίου πουλάκια τους ούτε πουλιά στον ..."αέρα" πιάνουν, ούτε ..."ψηφαλάκια"

Μετά τις ανακοινώσεις της "Δημοτικής συνεργασίας" διαπιστώνω ότι πράγματι κάνει διακοπές, με τη διαφορά ότι είναι διαρκείας από το χειμώνα, έχοντας συντροφιά το ...καλάμι το οποίο χρησιμοποιεί ανάλογα με τη χρονική περίοδο, τους "αόρατους" συμβούλους που εμφανίζονται στα τοπικά συμβούλια με τη μορφή υπομνημάτων -άστοχων θέσεων και φυσικά το ..."ρουφιανόπουλο" τσίου τσίου, το οποίο κρύβεται πίσω από την επίμαχη στήλη του blog, μεταδίδοντας δήθεν αποκαλυπτικά γεγονότα.

Ζητώ εκ των προτέρων συγνώμη από τους αναγνώστες για τη παραπάνω έκφραση άλλα δεν μπορώ να χαρακτηρίσω διαφορετικά το πουλάκι με όλες αυτές τις ανοησίες που αναφέρει κατά καιρούς ενώ τελευταία ενοχλείται και από τις συναντήσεις δημοτικών συμβούλων που γίνονται σε δημόσιους και κοινωνικούς χώρους.

Προσωπικά, θα συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ, λαμβάνοντας αποφάσεις για το συμφέρον του τόπου μου, απαντώντας ταυτόχρονα στους πολιτικούς μου αντιπάλους (αφού έτσι έχουν εξελιχθεί) που αφήνουν αιχμές τόσο για τον θεσμό που εκπροσωπώ όσο και για τον τρόπο λειτουργίας του Τοπικού Συμβουλίου Βραχασίου.
Άραγε, ο κ. Καρατσής γνωρίζει τις θέσεις των δημοτικών του συμβούλων, σε απλά ζητήματα;;; Και λέω απλά, γιατί έχει σημασία να δούμε πως αντιμετωπίζουν πρώτα τα απλά ζητήματα, πριν πάμε δηλαδή στα σύνθετα προβλήματα.

Πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα η εξεύρεση χώρου για την προσωρινή εναπόθεση κλαδιών δέντρων, προερχόμενα από κλαδέματα που γίνονται σε εξωτερικούς χώρους ξενοδοχειακών μονάδων της περιοχής μας, ζήτημα για το οποίο κλήθηκε να πάρει θέση το Τοπικό Συμβούλιο.
Συγκεκριμένα, η παράταξη μας πρότεινε τα κλαδιά να καταλήξουν σε έκταση που ανήκει στη κοινότητα ενώ μέλος της αντιπολίτευσης κατέθεσε υπόμνημα με το οποίο πρότεινε τα κλαδιά να καταλήξουν σε Ιδιωτικό χώρο, ο οποίος βρίσκεται σε κεντρικό χώρο, πλησίον Εκκλησίας στο Σίσι, με στόχο μάλλον να γίνουμε ...ρεζίλι στους τουρίστες οι οποίοι θα τραβούν αναμνηστική φωτογραφία απο το επίμαχο σημείο!!!
Επιπλέον, ο Ιδιώτης δε γνώριζε το παραμικρό και μόλις τον ενημέρωσα για τις προθέσεις της αντιπολίτευσης, έπαθε όπως καταλαβαίνετε ένα ...μίνι εγκεφαλικό.

Τι πιο λογικό, τα κλαδιά δέντρων να οδηγούνται σε κοινοτικό χώρο.
Όμως, τα ...νέα μυαλά θέλουν να κάνουν άνω - κάτω τη τοπική μας κοινωνία και κατηγορούν όλους όσους αντιμετωπίζουν μικρά και μεγάλα ζητήματα με υπευθυνότητα και σεβασμό.
Φαίνεται ότι βλέπουν πολύ μακριά (Μαμαλούκος & ΣΙΑ) και σκέφτονται το Πάσχα του 2014 και συγκεκριμένα το κάψιμο του Ιούδα με τα παραπάνω κλαδιά. Έλεος.

Αυτό δεν είναι ένα μικρό παράδειγμα απαξίωσης του θεσμού από μέλη της αντιπολίτευσης;
Κατά τα άλλα, η αντιπολίτευση "καμαρώνει" για τους δικούς της συμβούλους, οι οποίοι αποτελούν για μένα την αποτυχημένη ...συνταγή στην ανανέωση προσώπων, συμπεριφορών και ιδεών!!!
Επίσης, πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα που απέχουν από τα Τοπικά και Δημοτικά συμβούλια αφού κινούνται μέσω των υπομνημάτων, τα οποία "βαφτίζουν" και ως καταγγελίες για να έχει ...σασπένς το σίριαλ των ανοησιών τους.

Οι ..."Ρομπέν" των blogs με τα τσίου τσίου πουλάκια τους ούτε πουλιά στον ..."αέρα" πιάνουν, ούτε ..."ψηφαλάκια".

Η απουσία των συγκεκριμένων συμβούλων της αντιπολίτευσης που ρίχνουν λάσπη παντού είναι αισθητή ακόμη και στις εκδηλώσεις πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα, όπου θα μπορούσαν να έρθουν σε επαφή με αρκετούς δημότες, να κοινωνικοποιηθούν και να βγουν με λίγα λόγια από τη γυάλα τους.

Και εγώ πάντως σας εκτιμώ και σας τα λέω με αγάπη.

Γιώργος Φθενάκης
Πρ. Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.