Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

O Γιώργος Φθενάκης απαντά στη Δημοτική Συνεργασία

Καταρχήν, είμαι υπερήφανος για το έργο που προσφέρω στη περιοχή μου και ως Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου αλλά από την άλλη, δυστυχώς θα πρέπει να αφιερώνω τον ελάχιστο μου χρόνο και στα blog προκειμένου να διαβάζω τις βολές, τις αιχμές και τη κακόβουλη κριτική από δημοτικούς συμβούλους της "Δημοτικής συνεργασίας" προς το πρόσωπο μου και να απαντώ αναλόγως.

Λυπάμαι για τη στάση ορισμένων αφού φαίνεται ότι αποτελώ το μόνιμο τους "στόχο" με όσα συχνά πλέον αναφέρουν στα blog καθώς γνωρίζουν τον διάλογο μέσα από τις επιστολές - καταγγελίες και όχι μέσα στα γραφεία και στις αίθουσες συνεδριάσεων.

Φωνή δεν έχουν να μου μιλήσουν από κοντά;;; Πότε επιτέλους θα μάθουν να λειτουργούν δημοκρατικά;;; Πότε θα με ρωτήσουν πρόσωπο με πρόσωπο για την εξέλιξη των έργων;;; Δυστυχώς, η ...κατινιά ...κατινιά!!!! Δε φταίω και από πάνω επειδή απαντώ, όπως δεν φταίνε και οι πολίτες να διαβάζουν ...κατινιές.
Αν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης έρχονται, όπως υποστηρίζετε, στις συνεδριάσεις του Τοπικού Συμβουλίου γιατί δε με ρωτάνε για να τους λύσω τυχόν απορίες; Φοβούνται;;;
Επειδή τους έχω μάθει όλα αυτά τα χρόνια, γνωρίζω και την απάντηση. Είναι hi-tech δημοτικοί σύμβουλοι, δηλαδή της νέας τεχνολογίας. Από μια άποψη αυτό ειναι ...καλό γιατί τους συνιστώ να αναζητήσουν απαντήσεις μέσα από τις αναρτήσεις κειμένων μου, των τελευταίων μηνών, προκειμένου να πληροφορηθούν αναλυτικά για τα έργα που έχουν δρομολογηθεί στη περιοχή μας.

Θα συμφωνήσω απόλυτα με αυτό που αναφέρει ο επικεφαλής της "Δημοτικής συνεργασίας" Πανίκος Καρατσής ότι " βρήκαμε ...δουλειά να κάνουμε"! Όπως θα συμφωνήσω ότι πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά για την αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής. Όμως, δεν ...πέφτουν αρκετά "πακέτα" ΕΣΠΑ στη περιοχή μας για να υλοποιήσουμε τα πάντα. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν προσπαθούμε για την επίλυση προβλημάτων. Σίγουρα, υπάρχουν αρκετά ζητήματα "ανοικτά" όπως συμβαίνει και σε μεγάλους Δήμους της χώρας.
Καλό επίσης είναι οι Δημοτικοί σύμβουλοι να ενημερώνουν τον επικεφαλή της παράταξης τους κ. Καρατσή για τα όσα τους ...προβληματίζουν σε σχέση με το πρόσωπο μου, ώστε οι οποίες ενστάσεις να λύνονται μέσω της επικοινωνίας και όχι των blog με απαντήσεις και από τις δύο πλευρές.

Σε ότι αφορά στα περί ηγετών, σίγουρα έχουμε έλλειμμα σε πολιτικό επίπεδο, διότι αν πράγματι είχαμε ηγέτη δεν θα είχαμε φτάσει στο χείλος του γκρεμού ως χώρα, με όλη αυτή τη δυστυχία γύρω μας, τη φτώχεια και με πολίτες να ψάχνουν στα σκουπιδια για φαγητό.

Το αν κάποιος αρθρογραφεί δε σημαίνει ότι θέλει να γίνει ηγέτης, όπως σημειώνει το γραφείο Τύπου της αντιπολίτευσης.
Προσωπικά, με ενδιαφέρει να υπηρετώ αυτή τη θέση ευθύνης με το καλύτερο τρόπο. Αν τώρα "κάποιοι" έχουν άλλα όνειρα, δικαίωμα τους άλλα μακριά από μένα οι οποίες ατυχείς δηλώσεις.

Τέλος, δεν θέλω να γίνω ούτε δημοσιογράφος, ούτε "σχολιαστής", ούτε δικηγόρος.
Έχω αρκετούς φίλους δημοσιογράφους και δικηγόρους και αφήνω στο πουλάκι τσίου τσίου το ρόλο του ...αποτυχημένου δικηγόρου και δημοσιογράφου του ...διαβόλου!!!!
Ελπίζω να γράψει στο μέλλον καμία είδηση της προκοπής.

Γιώργος Φθενάκης
Πρ. Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.