Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 22/11/12 ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 22/11/12 ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

Η κυβερνητική πολιτική και τα μνημόνια έχουν στο στόχαστρο τη δημόσια υγεία με τεράστιες περικοπές σε χρηματοδοτήσεις και σε ανθρώπινο δυναμικό. Αυτό έχει μεγάλες επιπτώσεις στην περίθαλψη των πολιτών και στη δημόσια υγεία.
Συν τοις άλλοις, από 1.1.2013 τα λειτουργούντα υπό ενιαία διοίκηση διασυνδεόμενα νοσοκομεία του ΕΣΥ, θα αποτελούν αυτοτελές και ενιαίο ΝΠΔΔ και θα διαθέτουν ενιαίο προϋπολογισμό και πρόγραμμα προμηθειών. Αυτό είναι κάτι που θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία των Νοσοκομείων, πολύ περισσότερα από όσα υποτίθεται ότι θα λύσει.
Εκφράζουμε την αντίθεση μας στις συγχωνεύσεις των οργανισμών και στην ενιαία διοίκηση και ζητούμε 
1)τη διασφάλιση της διοικητικής αυτοτέλειας όλων των νοσοκομείων του νομού 
2) τη διασφάλιση της ολοκληρωμένης λειτουργίας όλων των κλινικών και των τμημάτων των Νοσοκομείων του ν. Λασιθίου ώστε να υπάρχει ασφαλής και ολοκληρωμένη παροχή υγείας σε όλους τους πολίτες του νομού.
3)την προώθηση της δημιουργίας και ολοκλήρωσης του κέντρου Αποκατάστασης στη Νεάπολη.

Δηλώνουμε την κάθετη αντίθεση μας σε κάθε απόπειρα αναγκαστικής μετακίνησης προσωπικού (ιατρικού και μη) μεταξύ των Νοσοκομείων, αφού διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία των κλινικών και των τμημάτων και δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στους εργαζόμενους, χωρίς επί της ουσίας να λύνονται τα προβλήματα.
Είμαστε αποφασισμένοι για κοινούς αγώνες με τους συλλόγους εργαζομένων των άλλων Νοσοκομείων και τους φορείς όλου του νομού στην κατεύθυνση της επίλυσης των παραπάνω ζητημάτων και στην κατεύθυνση της ανατροπής της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής που διαλύει τη δημόσια υγεία και ζητούμε δημόσια δωρεάν υγεία για όλους τους πολίτες.
Ακόμη,
Ζητούμε να βρεθεί άμεσα τρόπος να καλυφθούν όλα τα κενά στο πρόγραμμα εφημεριών του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, ώστε να λειτουργούν πλήρως και ασφαλώς όλες οι κλινικές και τα τμήματα του και να ανταποκρίνεται στον αυξημένο ρόλο που επιτελεί στη δημόσια υγεία του νομού μας, (διαθέτοντας ΜΕΘ, ΜΤΝ, Αιμοδοσία). 
Ζητούμε να επαναλειτουργήσει άμεσα με πλήρες πρόγραμμα εφημέρευσης όλο το μήνα η καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου.
Ζητούμε να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν η Β2 φάση του κτηρίου του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.
Ζητούμε να ενισχυθεί οικονομικά το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου ώστε να μπορεί να λειτουργεί καλύπτοντας επαρκώς και ποιοτικά τις ανάγκες υγείας των πολιτών.
Ζητούμε να σταματήσει η αποψίλωση του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου σε ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό και να ενισχυθεί με νέες προσλήψεις.
Ζητούμε δυνατότητα πρόσβασης όλων των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας και στους ιατρούς, ελαχιστοποίηση των φαρμακευτικών και ιατρικών δαπανών των πολιτών και ποιοτικές υπηρεσίες και φάρμακα. Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, και τουλάχιστον αυτή πρέπει τώρα να προστατευθεί.
Η στήριξη του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου και όλων των δομών υγείας του νομού Λασιθίου αποτελεί πρώτης τάξεως ανάγκη για τον πληθυσμό της περιοχής και του νομού και είναι ένα σημείο το οποίο θα αποτελέσει κύρια διεκδίκηση για όλους μας.
 Καλούμε τους πολίτες να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση για το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου την Πέμπτη 22/11/12 στις 6 το απόγευμα έξω από το Δημαρχείο Αγ. Νικολάου.
Η συγκέντρωση αυτή πρέπει να αποτελέσει ένα πρώτο ισχυρό μήνυμα στήριξης του Νοσοκομείου και της δημόσιας υγείας από την τοπική μας κοινωνία.
Καλούμε επίσης τους φορείς της περιοχής να εκφράσουν με ψηφίσματα τη συμπαράσταση τους στον αγώνα μας και να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση της Πέμπτης.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
για το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου
για ποιοτική δημόσια δωρεάν περίθαλψη για όλους
για τη δημόσια υγεία στο ν. Λασιθίου
την Πέμπτη 22/11/12
στις 6.00 μμ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.