Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ο ΒΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΤΑΙ


Πλέον έπεσαν οι μάσκες για το που μας πάνε. Αν και αυτό θα βοηθήσει μικρότερες, χαμηλής όχλησης επενδύσεις Θα έπρεπε να υπάρχει ένα πάνω όριο στην φύση, στον προϋπολογισμό αλλά και στην έκταση της επένδυσης για να εξαιρείται της ΜΠΕ.

Είναι απαράδεκτο πάλι, γενναιόδωρα επιδοτούμενα από την πολιτεία (το σύνηθες πλέον) χοντρολαμόγια, να αφήνονται να επιφέρουν βαριές αρνητικές επιπτώσεις εναντίον του τόπου, με το πρόσχημα μιας οιασδήποτε τουριστικής επένδυσης..... ΔΕΝ ΜΑΘΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ;

Αν και πουθενά στην Ευρώπη σήμερα δεν γίνονται επενδύσεις χωρίς ΜΠΕ, αφού ελέγχονται περιβαλλοντικά για το κάθε τι, οι επενδυτές ερχόμενοι στο ξέφραγο αμπέλι, στην Ελλάδα, θα μπορούν νομιμοφανώς (αλλά πιθανώς αντικοινωνικά και ανήθικα), να πραγματοποιήσουν ότι ασχήμια θέλουν πάνω στον τόπο μας χωρίς να δίνουν λόγο ή δεκάρα για επιπτώσεις.

Ίσως να υπάρξουν θετικές επενδύσεις αλλά σίγουρα θα υπάρξουν και πολλές αρνητικές.

Οπωσδήποτε όμως εκφυλίζεται έτσι περαιτέρω η χώρα σε μια αφρικανολατινοαμερικανική μπανανία με εκατομμύρια άνεργους και ανασφάλιστους, αλλά και συνάμα μουγκούς πολίτες αφού, ενάντια στις συνθήκες του ΟΗΕ, της ΕΕ και του Διεθνούς Δικαίου, εδώ θα τους έχει αφαιρεθεί κάθε στοιχειώδες δικαίωμα λόγου από κολοσσιαία ιδιωτικά συμφέροντα που θα επιβάλλουν συστηματικά και επιλεκτικά ευνοϊκές προς αυτούς νομοθεσίες (δες πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ).

ΕΠΕΙΔΗ ΗΔΗ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΓΙΝΕ ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ, ΑΝΤΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΙΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΟΛΕΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ (ΚΑΙ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ) ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΡΓΑ.

Πρέπει λοιπόν επιτέλους να επέμβει ενεργά η κοινωνία και να βάλει ξανά τα φρένα που βγάζουν οι δοσίλογοι, πρωτού ο τόπος μας υποστεί μια τεράστια εθνική περιβαλλοντική καταστροφή αντίστοιχη αυτής της εθνικής οικονομίας. Εάν όχι, απλά θα αφήσουν τα λαμόγια να ισχυρίζονται γελώντας και στο μέλλον ότι "μαζί τα φάγαμε".

Σπύρος Βροντινός, Δρ. Πολιτικός Μηχανικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.