Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Τι να σήμαινε άραγε ότι οι ζημιές στο μόλο Σισίου θα αποκατασταθούν σύντομα;


Η συντήρηση και η κατασκευή λιμενικών υποδομών είναι σύμφωνα με το νόμο 3852/10 (σχέδιο Καλλικράτης) αρμοδιότητα των αιρετών Περιφερειών. Εν προκειμένω, η αποκατάσταση της ζημιάς στο λιμενοβραχίονα Σισίου είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας Κρήτης, του περιφερειάρχη Στ. Αρναουτάκη και του αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Ν. Καστρινάκη.

Όποιος απαιτεί η περιμένει από το Δήμο Αγ. Νικολάου να επισκευάσει τη ζημιά στο μόλο στο Σίσι, κάνει λάθος, αφού αρμόδια κατά το νόμο είναι η Περιφέρεια Κρήτης.

Όμως την πολιτική ευθύνη της διεκδίκησης του έργου την έχει ο Δήμος και το Συμβούλιο Τοπικής Κοινότητας, που θα πρέπει να ασκήσουν κάθε μορφής πίεση ώστε να προχωρήσει το έργο.

Θα μπορούσαν να ενεργοποιήσουν και να χρησιμοποιήσουν την Τοπική Κοινωνία της περιοχής για να ασκηθεί πίεση τους πολιτικά υπεύθυνους. Αυτό που συμβαίνει εδώ και δύο χρόνια είναι απαράδεκτο. Από τις 9/12/2010 που έγινε η ζημιά έχουν περάσει 2 χρόνια και δεν έχει γίνει τίποτα το ουσιαστικό για την αποκατάσταση της, εκτός από μια ανεφάρμοστη για οικονομικούς λόγους μελέτη.

Ο Δήμος Αγ. Νικολάου και το Συμβούλιο Τοπικής Κοινότητας θα πρέπει να ενημερώσουν τους δημότες για το τί ακριβώς συμβαίνει και θα μπορούσε να οργανωθεί μια παράσταση διαμαρτυρίας των κατοίκων σε αυτούς που είναι αρμόδιοι για το θέμα. Για να πιάσει τόπο μια τέτοια ενέργεια και για να προχωρήσουν τα πράγματα, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου και ο πρόεδρος του συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας θα πρέπει να ενεργοποιηθούν περισσότερο και ουσιαστικότερα.

Να θυμίσουμε ότι 4 μήνες μετά τη ζημιά, στις 15/3/2011,  ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Δ. Κουνενάκης είχε επισκεφθεί επικεφαλής κλιμακίου του Δήμο το Σίσι, είχε φωτογραφηθεί πανω στο χαλασμένο μόλο και είχε εκδώσει δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε σε όλα τα μέσα ενημέρωσης της Κρήτης στο οποίο μεταξύ άλλων αναφερόταν:
"Το κλιμάκιο του Δήμου επισκέφθηκε στη συνέχεια το λιμανάκι του Σισίου που υπέστη σοβαρές ζημιές οι οποίες θα αποκαταστηθούν και θα διαμορφωθούν σύντομα βάσει της ήδη υπάρχουσας μελέτης."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.