Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ: SOS για το μόλο του Σισίου



Τραγικές είναι οι εικόνες στο λιμάνι του Σισίου, καθώς τμήμα του μόλου παρασύρθηκε από την έντονη κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών και είναι πλέον ορατό το ενδεχόμενο ολοκληρωτικής καταστροφής, σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων.  

Την ανησυχία του εκφράζει στο neakriti.gr τόσο ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Δημήτρης Κουνενάκης όσο και τοπικοί παράγοντες που την ίδια ώρα τονίζουν την ανάγκη εξασφάλισης χρημάτων από την Περιφέρεια Κρήτης για την υλοποίηση μελέτης αποκατάστασης του μόλου που εκπόνησε Ιδιώτης, ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ!

"Αν δεν προχωρήσει η μελέτη θα... χαθεί ο μόλος", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουνενάκης. "Ο χρόνος κυλά αντίστροφα για την περιοχή" δήλωσε στο neakriti.gr το μέλος της Επιτροπής Τουρισμού Γιώργος Φθενάκης ο οποίος παράλληλα κρούει το "καμπανάκι" του κινδύνου για τις επιχειρήσεις που ενδέχεται να υποστούν μεγάλες καταστροφές από τον κυματισμό.

Τόσο ο κ. Κουνενάκης όσο και ο κ. Φθενάκης κρίνουν ως "υπερβολικό" το παραπάνω ποσό για την αποκατάσταση του μόλου, όμως από την άλλη υπογραμμίζουν την αναγκαιότητα να προχωρήσει το έργο ώστε το Σίσι να υποδεχτεί τους εκατοντάδες επισκέπτες του, την επόμενη τουριστική σεζόν.

Τα βλέμματα πλέον είναι στραμμένα στις πρωτοβουλίες που θα λάβει η Περιφέρεια Κρήτης, η οποία καλείται να βρει τη "χρυσή" τομή.

Και όλα αυτά συμβαίνουν 4 μήνες μετά την απομάκρυνση βράχων στην είσοδο του λιμανιού, τα οποία αποτελούσαν "εμπόδιο" στην προσέγγιση τουριστικών σκαφών από τη Χερσόνησο.

"Ζητούμενο είναι να δοθεί μια μόνιμη λύση και όχι ...προσωρινή που ζημιώνει το Ελληνικό Δημόσιο", κατέληξε ο κ. Φθενάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.