Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Το θέμα των πολυδύναμων περιφερειακών ιατρείων είχε αφεθεί στην τύχη του από τον Π. Καρατσή και από τους αντικαταστάτες του στη ΔΥΠΕ


Στις 30/1/2012 ο τότε διοικητής της ΥΠΕ Κρήτης Π. Καρατσής με έγγραφο του προς το Δήμο Αγίου Νικολάου ζήτησε να παραχωρηθούν οικόπεδα για την ανέγερση πολυδύναμων ιατρείων σε Κριτσά, Ελούντα και Σίσι. 
Μάλιστα στο έγγραφο αυτό ο Π. Καρατσής αναφέρει:"Σας γνωρίζουμε ότι η υπηρεσία μας έχει κάνει όλη την απαιτούμενη προεργασία ώστε με την παραχώρηση των οικοπέδων να είμαστε έτοιμοι των ως άνω έργων προς ένταξη στο ΕΣΠΑ.

Η παραχώρηση των οικοπέδων αποφασίστηκε από το Δήμο Αγίου Νικολάου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 29/2/2012.

Όμως ενώ έχουν περάσει 8 μήνες από τότε και παρά το ότι ο κ. Καρατσής ισχυριζόταν ότι είχε γίνει όλη η απαιτούν η προεργασία, η ένταξη των συγκεκριμένων έργων στο ΕΣΠΑ δεν έχει γίνει ακόμα.

Μάλιστα στη χθεσινή σύσκεψη στη ΔΥΠΕ Κρήτης για τα θέματα υγείας του νομού Λασιθίου ειπώθηκε ότι πέραν της απόφασης του ΚΕΣΥΠΕ και πέρα από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχουν γίνει οι υπόλοιπες απαιτούμενες ενέργειες για να προχωρήσουν τα συγκεκριμένα έργα  και δεν έχει εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση.

Ως γνωστόν, ο Π. Καρατσής παραιτήθηκε από τη διοίκηση της ΔΥΠΕ Κρήτης τον Απρίλιο για να κατέβει υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαίου (με τα γνωστά αποτελέσματα). Όπως φαίνεται λοιπόν το θέμα των πολυδύναμων περιφερειακών ιατρείων αφέθηκε από τον ίδιο και από τους υποδιοικητές της ΥΠΕ  που τον αντικατέστησαν στην τύχη του για τόσους μήνες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.