Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Παράπονα...στη Νεάπολη


Μια γενικότερη ανησυχία καταγράφεται στην κοινωνία του Επάνω Μεραμπέλλου και δη στην πόλη της Νεάπολης το τελευταίο διάστημα με εκπροσώπους φορέων αλλά και πολίτες να μιλούν για ξεχασμένο τόπο που δεν του αξίζει τέτοια αδιαφορία όπως λένε. Στο ρεπορτάζ της ΑΝΑΤΟΛΗΣ δεν είναι λίγοι όσοι κάνουν λόγο για τις εντελώς νέες συνθήκες κάτω από τις οποίες κινείται η ζωή στην καθημερινότητα της περιοχής, μετά Καλλικράτη εποχή, δημιουργώντας έτσι πολλαπλά προβλήματα.

Τα παράπονα ξεκινούν από το κομμάτι της καθαριότητας από τα νεκροταφεία μέχρι και τους κεντρικούς δρόμους, τα διάφορα προβλήματα του Δημοτικού φωτισμού, την ανυπαρξία έργων ανάπτυξης, της απουσία της Δημοτικής αστυνομίας, την και φτάνουν έως και στο θέμα του πολιτισμού και εκδηλώσεων με διάχυτη να είναι η αγωνία ακόμα και για την διενέργεια του πανηγυριού.

Όσοι γνωρίζουν λιγάκι τις νέες καταστάσεις μιλούν απλά για μια φυσιολογική πορεία των πραγμάτων με βάση τόσο στις πολλές αρμοδιότητες των νέων ΟΤΑ, τα κολλήματα στις προσλήψεις των εποχιακών υπαλλήλων για την καθαριότητα και στις μειώσεις των εσόδων προς την τοπική αυτοδιοίκηση. Την ίδια στιγμή, τονίζουν, δεν θεωρείται ανάπτυξη ή κάτι άλλο το έργο του βιολογικού που θα ξεκινήσει σύντομα αν και έτσι και αλλιώς θα έπρεπε να είναι ήδη να ήταν σε λειτουργία πολλά χρόνια τώρα.

Όσοι δε είναι στις τοποθετήσεις πιο ακραίοι αφήνουν να εννοηθεί ότι αυτή η αγανάκτηση θα εκφραστεί κάποια στιγμή με τρόπο που μορεί να μην αρέσει στους έχοντες την ευθύνη της δημόσιας διοίκησης στην περιοχή.

«Πριν 3 χρόνια ακούγαμε το Δημοτικό Συμβούλιο της Νεάπολης να λαμβάνει αποφάσεις για εξοικονόμηση χρημάτων που θα δοθούν στο τόπο αργότερα, αμέσως μετά ήρθε ο Καλλικράτης και ενωθήκαμε με τον Άγιο Νικόλαο και αμέσως στην περιοχή ξέσπασε το σκάνδαλο με την το έλλειμμα και την υποψία πάνω από το κεφάλια πολλών συμπολιτών μας για τυχόν εμπλοκή και κατάχρηση.

Ξεκίνησε η αποξήλωση υπηρεσιών και η μεταφορά εργαζομένων σε άλλες περιοχές ενώ σύντομα και άλλες επιχειρήσεις δημόσιες και ιδιωτικές θα κατεβάσουν ρολά και θα μεταφέρουν αλλού τις δραστηριότητες τους. Πλέον νομίζουμε ότι έχουμε μπει στον πάγο σαν κοινωνία και το ενδιαφέρον της κεντρικής τοπικής διοίκησης εξακολουθεί να μην είναι αρκετό ώστε να τονώνει την αισιοδοξία μας. Ακόμα δε και στο θέμα του 15αύγουστου διακρίνουμε μια κάποια καθυστέρηση και μια διάθεση να γίνουν νέα πράγματα που δεν μας ικανοποιούν.

Τελικά μπορεί κάποιος να μας δώσει εξηγήσεις και να μας ξεκαθαρίσει τι θα γίνει στον τόπο μας, να ξέρουμε το δικό μας αυτί θέλουμε τίποτα περισσότερο.» είναι μερικά μονάχα από τα λόγια που κατέθεσαν στην ΑΝΑΤΟΛΗ πολίτες της ιστορικής έδρας του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Μαθαίνουμε δε ότι σύντομα θα προκληθεί στη Νεάπολη λαϊκή συνέλευση των πολιτών με θέμα της την απαξίωση και την εγκατάλειψη της περιοχής. Την ίδια στιγμή την ιδέα και τις απόψεις μερικών για συλλογές υπογραφών που θα χρησιμοποιηθούν σαν μέτρο πίεσης της Δημοτικής αρχής την θεωρούμε ως μη βάσιμη από την στιγμή που δεν είναι γεγονός αλλά υπάρχει σαν ιδέα απλά.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

Αναδημοσίευση από το ιστολόγιο ΦΩΝΗ ΕΝ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.