Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Άγνωστοι έγραψαν ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στο πάτωμα του προαύλιου χώρου της εκκλησίας του Αγ. Νικολάου στον Κάραβο Βραχασίου

φωτογραφία από παλαιότερο ετήσιο μνημόσυνο (2009)
Την Κυριακή που μας πέρασε, 27/5/2012, πραγματοποιήθηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στον Κάραβο Καρτσινιανού Βραχασίου το 558ο ετησίως επαναλαμβανόμενο μνημόσυνο του Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, του Κόμη Καπετάνιου Μανουήλ Γιανναδάκη και όλων των υπερασπιστών της Κωνσταντινουπόλεως τον Μάϊο του έτους 1453.

Το μνημόσυνο αυτό πραγματοποιείται κάθε χρόνο το τελευταίο Σάββατο του Μαΐου στο εκκλησάκι που έκτισε ο Μανουήλ Γιανναδάκης μετά την επιστροφή του από την Κωνσταντινούπολη το 1453 και οργανώνεται από τους απόγονους της οικογένειας των Γιανναδάκηδων και συγκεκριμένα τα τελευταία χρόνια από τον κ. Σωτήριο Γιανναδάκη, ο οποίος φέρει τον τίτλο του Ιππότη του τάγματος του Αγίου Κωνσταντίνου.

Φέτος όμως μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε όσους πήγαν πρωί πρωί στο μικρό εκκλησάκι του Αγ. Νικολάου στον Κάραβο Βραχασίου. Άγνωστοι είχαν πάει τη νύχτα και έγραψαν με σπραίυ στον πάτωμα του προαύλιου χώρου της εκκλησίας το σύνθημα ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ μαζί με το σήμα της οργάνωσης αυτής.

Απ΄ότι φαίνεται κάποιοι είχαν σκοπό να δώσουν κομματικό χαρακτήρα στο μνυμόσυνο, όμως όσοι κάτοικοι της περιοχής είδαν στο σύνθημα το πρωί προσπάθησαν να το σβήσουν και σε μεγάλο βαθμό το κατάφεραν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.