Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Η ταινία "το κάλεσμα του βουνού" προβλήθηκε στο Βραχάσι από τον πολιτιστικό σύλλογο


Την εβδομάδα που πέρασε, την τελευταία εβδομάδα του 2011, ο πολιτιστικός σύλλογος Βραχασίου "ο Αναύλοχος" πραγματοποίησε μια πολύ ουσιαστική εκδήλωση. Στην αίθουσα του συλλόγου στο παλιό σχολείο, έγινε προβολή της ταινίας "το κάλεσμα του βουνού" και ακολούθησε συζήτηση σχετικά με την ταινία. Αρκετοί ήταν οι συντοπίτες μας που παραβρέθηκαν και το πιο θετικό ήταν ότι συμμετείχαν αρκετά νέα άτομα. Η συζήτηση που ακολούθησε την προβολή της ταινίας, έθεσε προβληματισμούς που ξεπερνούν τις τετριμμένες συζητήσεις και αντιπαραθέσεις για τα θέματα του τόπου μας. Η σύνδεση των κατοίκων με τη φύση της περιοχής και με τις ευκαιρίες που προσφέρει για μια αξιοπρεπή διαβίωση με οργανωμένες μορφές εκμετάλλευσης της κτηνοτροφίας και τη γεωργίας αποτέλεσε τον κεντρικό άξονα της συζήτησης.
Αξίζουν πολλά συγχαρτήρια στον πρόεδρο και το συμβούλιο του πολιτιστικού συλλόγου Βραχασίου που οργάνωσαν μια τέτοια εκδήλωση.

Όσοι δεν παραβρέθηκαν στην προβολή μπορούν να παρακολουθήσουν την ταινία εδώ, στο διαδίκτυο, και να προβληματιστούν και να συζητήσουν γι΄αυτή σε σχέση και με τον τόπο μας:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.