Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου Μ. Πετσαλάκης συνυπέγραψε δικαστική παρέμβαση υπέρ συγκεκριμένης ξενοδοχειακής εταιρίας και εναντίον του Πολιτιστικού Συλλόγου Μιλάτου και 97 κατοίκων της Μιλάτου


Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου Μ. Πετσαλάκης συνυπέγραψε δικαστική παρέμβαση υπέρ συγκεκριμένης ξενοδοχειακής εταιρίας, εναντίον του Πολιτιστικού Συλλόγου Μιλάτου και εναντίον 97 κατοίκων της Μιλάτου, ενώπιον του πολυμελούς πρωτοδικείου Λασιθίου.

Η παρέμβαση αφορά στην αγωγή που έχουν υποβάλει ο πολιτιστικός σύλλογος και οι κάτοικοι της Μιλάτου εναντίον συγκεκριμένου ξενοδοχείου για την καταστροφή που έχει προκαλέσει στο περιβάλλον της περιοχής, ζητώντας από την επιχείρηση την αποκατάσταση της βλάβης και την αποζημείωση τους. Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει ήδη αναβληθεί μία φορά και θα εκδικαστεί κανονικά στις 29/2/2011.
Μαζί με τον Πετσαλάκη την παρέμβαση συνυπογράφουν 10 κάτοικοι της Μιλάτου, 5 του Βραχασίου και 15 του Σισίου, οι περισσότεροι από τους οποίους είτε εργάζονται στο ξενοδοχείο, είτε έχουν επαγγελματικές σχέσεις μαζί του. Η παρέμβαση υποβλήθηκε στις 27/12/2011.

Ο Πετσαλάκης, με την ιδιότητα του ως πολίτης παίρνει θέση στη δικαστική αντιπαράθεση  μιας επιχείρησης με το μεγαλύτερο τμήμα της τοπικής κοινωνίας της Μιλάτου και τάσσεται υπέρ της επιχείρησης, κάτι που δεν συνάδει με την ιδιότητα του ως πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, αφού κανονικά θα έπρεπε  να βρίσκεται στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας και των τοπικών φορέων.

7 σχόλια:

  1. ΕΣΕΙς
    ΣΑΝ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΤΕ ΟΤΙ ΠΟΥΛΑΕΙ ΝΕΡΟ ΑΦΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ?
    ΠΕΠΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μου κάνει εντύπωση, είναι πάγια τακτική, ένα χρόνο τώρα.
    Το θέμα όμως, δεν είναι να τα αναδεικνύουμε αλλά και να τα λύνουμε τα θέματα και φυσικά όχι εμείς, γιατί δεν είμαστε οι αρμόδιοι(πολύ δημοσιοϋπαλληλικό το αρμόδιοι, αλλά δεν έχω άλλο πρόχειρο). Εμείς, το μόνο που μπορούμε, είναι να τα σχολιάζουμε και να διεκδικούμε την λύση τους.
    Αλέκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα γινουν όλα Μιχάλη μου, σιγά σιγά, σε λιγο θα συγκροτηθούμε και θα ξεκινήσουμε τους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας.Σε όλα τα επίπεδα.
    Αλέκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡ.ΚΑΙ Η ΣΡΑΓΙΔΑΤΟΥ ΔΥΝΑΤΗ,ΑΦΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΝΑ ΡΟΥΦΙΑΝΟ ΨΕΥΤΗ ,ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ, ΑΝΩΝΥΜΟ ΜΕ ΠΛΑΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΝΙΚΗΤΑ ΣΟΥΛΑΔΑΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑ Η ΜΠΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΣΥΝΛΛΟΓΩΝ? ΕΚΤΟΣ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΤΥΠΗΣΟΥΝ.ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ .ΕΑΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ,ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ,ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗ ΜΑΣ,ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ.
    Π Ε Π Ω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά πέπω.
    Ξέρεις ότι ο Σφυράκης ως πρόεδρος της Κοινότητας έκανε πολλές ενέργεις για το θέμα και δέχθηκε αγωγή για την οποία αθωώθηκε.

    Ο Πετσαλάκης ισχυρίζεται ότι στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο δεν πουλάει νερό η εταιρεία που έχει με το Δινεράκη, αλλά πουλάει νερό η μητέρα του Δινεράκη.

    Βεβαίως η πώληση γίνεται μέσω του κοινού δικτύου της εταιρείας, αλλά αυτό υπάρχουν αρμόδιοι φορείς που θα το ερευνήσουν.

    Ακόμη, η πώληση νερού σε ξενοδοχεία είναι μια ενέργεια ανταγωνιστική προς τη ΔΕΥΑΑΝ και αυτό είναι επίσης άξιο έρευνας, αφού αν μπορεί η ΔΕΥΑΑΝ να προσφέρει τις ποσότητες που χρειάζονται τα ξενοδοχεία, τότε η πώληση του νερού από ιδιώτες είναι παράνομη και αντίθετη στον κανονισμό ύδρευσης.

    Αυτά είναι ζητήματα που η ΔΕΥΑΑΝ πρέπει να τα δει σοβαρά και να τα ερευνήσει, αφού ενδεχομένως να προκύπτει μεγάλη απώλεια εσόδων για τη δημοτική εταιρεία.

    Γενικά θεωρώ την κίνηση του Πετσαλάκη να συνυπογράψει τη συγκεκριμένη παρέμβαση ως απόδειξη της ενεργής υποστήριξης του στο συγκεκριμένο επιχειρηματία, υποστήριξη που έρχεται σε αντίθεση με την άποψη του συτντιπτικού ποσοστού της τοπικής κοινωνίας της Μιλάτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΥΡΙΕ ΠΕΤΣΑΛΑΚΗ Ο ΤΟΠΟΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΜΥΝΗΣΕΙςΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΕΙΠΕΣ ΨΕΜΑΤΑ ΟΤΙ ΕΦΥΓΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΜΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΙΤΙΑ Ο ΣΦΥΡΑΚΗΣ.ΣΕ ΕΡΩΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΥΑΛΟ?ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ ΕΣΥ ΠΟΥ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΜΥΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ?ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΛΟΠΡΟΕΡΕΤΡΑ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.ΑΣΦΑΛΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΩΡΙΑΝΟΙ ΖΗΤΑΝΕ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΝΤΙΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΚΑ ΑΤΟΜΑ.
    ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΕΜΠΙΔΑΚΗΣ[Π Ε Π Ω]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν Μανόλη Σ. διαθέτεις τον ελάχιστο "πολιτικό ανδρισμό" (που λέει και ο Πετσαλάκης) γράψε το ονοματεπώνυμο σου και πες μας ποιοι είναι οι "περιθωριακοί που εξακολουθούν να παρουσιάζονται ως σωτήρες της περιοχής που στην πραγματικότητα κατέστρεψαν οι ίδιοι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.