Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Σχετικά με τον παραλιακό δρόμο και το φιλότιμο...


O Nίκος Βλάχος υπήρξε -κατά δήλωση του- ένας από τους βασικούς συντάκτες του προεκλογικού προγράμματος του Σύγχρονου Δήμου για την περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου, ενός φιλόδοξου και αναλυτικού προγράμματος με πολλά έργα για την περιοχή μας. Με το πρόγραμμα αυτό και με τους υποψηφίους του ο Σύγχρονος Δήμος πήρε την εκλογική υποστήριξη του μεγαλύτερου ποσοστού των δημοτών που ψήφισαν σε Βραχάσι και σε Μίλατο, λαμβάνοντας μια ώθηση για την τελική επικράτηση σε επίπεδο Καλλικρατικού δήμου Αγ. Νικολάου.
Στο πρόγραμμα περιλαμβανόταν στην ενότητα "οδοποιία" και το έργο "Παραλιακός δρόμος που συνδέει το Σίσι με τη Μίλατο" , ενώ γινόταν αναφορά και στην "επανεκκίνηση της μελέτης του δρόμου Τάρμαρος - Σίσι - Μίλατος - μετόχια Νεάπολης, που είχε ξεκινήσει σε παλαιότερο χρόνο αλλά δεν ολοκληρώθηκε και προβλέπεται και από το ΣΧΟΟΑΠ που είναι τώρα σε εξέλιξη".

Είναι λοιπόν σαφές ότι το προεκλογικό πρόγραμμα το οποίο συνέταξε και υποστήριξε ο Νίκος Βλάχος μιλούσε ρητά για  παραλιακό δρόμο Μιλάτου - Σισίου.

Στη συνέχεια η πρόταση αυτή περιελήφθη αυτούσια στην απόφαση του Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου για το Επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου και περιελήφθη και στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα που ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγ. Νικολάου.

Στο ΣΧΟΟΑΠ που είναι υπό έγκριση στην Περιφέρεια Κρήτης περιγράφεται και προβλέπεται ο συγκεκριμένος παραλιακός δρόμος ως ήπιας κυκλοφορίας  συνδετήρια οδός των δύο οικισμών, πρόταση που καλύπτει τις ανάγκες και τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας.

Αφού έχουν γίνει όλα αυτά, ο Νίκος Βλάχος από το ιστολόγιο του θέτει εκ των υστέρων χθες μια σειρά από ερωτήματα σχετικά με το δρόμο και προτείνει να γίνει μια επιτροπή ειδικών που θα εξετάσει την κατάσταση και θα "προχωρήσει σε προτάσεις προκειμένου ο δρόμος να γίνει πραγματικότητα, οι οποίες θα τεθούν σε διαβούλευση και επ’ αυτών να αποφανθούμε όλοι "(!).
Το τί ακριβώς σημαίνει "θα αποφανθούμε όλοι" είναι ένα ζήτημα, από τη στιγμή που είναι δεδομένη η άποψη της τοπικής κοινωνίας, υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας και του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Νικολάου. Τι ακριβώς σημαίνει θα αποφανθούμε όλοι και πώς αυτή η απόφαση θα επιρρεάσει την εξέλιξη του έργου;

Στη συγκεκριμένη περίπτωση "όλοι" οι θεσμικοί παράγοντες τάσσονται υπέρ της υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου ("παραλιακός δρόμος Μιλάτου - Σισίου").
Ο μοναδικός που είναι ξεκάθαρα αντίθετος στην υλοποίηση του παραλιακού δρόμου είναι ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου που εδώ και 15 χρόνια κάνει ότι μπορεί ώστε να μην προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο, όντας αντίθετος στην υλοποίηση του και προτείνοντας ο δρόμος να μην είναι παραλιακός.

Η πρόταση του Νίκου Βλάχου περί επιτροπής που θα εξετάσει το θέμα, θέτει άραγε σε συζήτηση και το αν ο δρόμος πρέπει να είναι παραλιακός ή όχι;
Γιατί αν γίνεται αυτό, υπάρχει ξεκάθαρη υπαναχώρηση σε σχέση με αυτά που πρότεινε και ο ίδιος προεκλογικά, αλλά και τίθονται σε αμφισβήτηση οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και του Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου, ενώ έτσι υπάρχει ξεκάθαρη προσχώρηση προς τις θέσεις του ξενοδόχου, οι οποίες είναι γνωστές εδώ και χρόνια στο να μην είναι παραλιακός ο δρόμος. 

Τα πράγματα όμως είναι πιο απλά.
Σε προσεχές χρονικό διάστημα θα συζητηθεί από την αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης η τελική έγκριση του ΣΧΟΟΑΠ της περιοχής μας. Αν εγκριθεί η υπάρχουσα πρόταση ο παραλιακός δρόμος θα περιγράφεται ως συνδετήρια δημοτική οδός ήπιας κυκλοφορίας και από εκεί και μετά ανοίγει ο δρόμος για την προκήρυξη μελέτης για την ολοκλήρωση  του έργου. Όταν θα γίνει αυτό θα μπορεί να γίνει αναλυτική συζήτηση (σε επιτροπές ή μη) για το πώς θα ολοκληρωθεί ο δρόμος, τί θα προβλέπει η μελέτη κλπ.
Αλλά το πρωτεύον αυτή τη στιγμή είναι να εγκριθεί το ΣΧΟΟΑΠ με την υπάρχουσα πρόταση.

Αντί λοιπόν ο Νίκος Βλάχος να θέτει εκ των υστέρων ερωτήματα επί ερωτημάτων, ας μας ξεκαθαρίσει αν έχει υπαναχωρήσει από όσα αναφέρονται στο προεκλογικό πρόγραμμα με το οποίο συντάχθηκε και ας μας πει αν συμφωνεί ή όχι με την υπάρχουσα πρόταση στο ΣΧΟΟΑΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.