Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Απάντηση στο Νίκο Βλάχο


Ο Ν. Βλάχος όντας στην Αθήνα θεωρεί ότι μπορεί να παρακολουθεί και να έχει άμεση γνώση όλων των ζητημάτων που αφορούν στην περιοχή μας, χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο και τις πληροφορίες που του δίνουν οι φίλοι του. Όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα. Υπάρχουν ζητήματα που έχουν πολύ διαφορετική πορεία από αυτήν που νομίζει ότι έχουν.

Η περίπτωση του παραλιακού δρόμου Μιλάτου - Σισίου είναι ένα από τα θέματα στα οποία η δημοτική αρχή του Δήμου Αγ. Νικολάου έχει σαφή και συνεπή μέχρι στιγμής στάση.
Στο σχέδιο για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου που παρουσιάστηκε στην επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου την Παρασκευή 25/11/11 το συγκεκριμένο έργο περιλαμβανόταν στον πίνακα έργων που ήταν συνημμένος, αλλά δεν είχε δημοσιευτεί στο διαδίκτυο.
 Το έργο αυτό, μαζί με κάποια άλλα για την περιοχή μας είχε περιληφθεί στην αρχική πρόταση της ομάδας σύνταξης του Επιχειρησιακού Σχεδίου, πολύ πριν εκφραστούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30/11/11 οι διαμαρτυρίες του Πετσαλάκη σχετικά με τις προτάσεις του.

Έτσι το συγκεκριμένο έργο "παραλιακός δρόμος Μιλάτου - Σισίου" περιελήφθη από την αρχή στην πρόταση που πήγε στο Δημοτικό Συμβούλιο και ψηφίστηκε, και συνεπώς αποτελεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου.
Έχω ήδη κάνει αίτηση στο Δήμο για να λάβω τη συγκεκριμένη απόφαση και με την πρώτη ευκαιρία θα την παρουσιάσω στο διαδίκτυο. Είναι όμως αδιαμφισβήτητο ότι στον πίνακα έργων της πρότασης της ομάδας σύνταξης περιλαμβανόταν στο συγκεκριμένο έργο, όπως είχα και εγώ διαπιστώσει στη συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης του Δήμου στις 27/11/11, και η πρόταση αυτή ψηφίστηκε με προσθήκες από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 30/11/11.

Δεν έγραψα λοιπόν ψευδώς ότι υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα όπως βιάστηκε να με κατηγορήσει ο Ν. Βλάχος.

Επαναλαμβάνω ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση "όλοι" οι θεσμικοί παράγοντες τάσσονται υπέρ της υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου ("παραλιακός δρόμος Μιλάτου - Σισίου").
Ο μοναδικός που είναι ξεκάθαρα αντίθετος στην υλοποίηση του παραλιακού δρόμου είναι ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου που εδώ και 15 χρόνια κάνει ότι μπορεί ώστε να μην προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο, όντας αντίθετος στην υλοποίηση του και προτείνοντας ο δρόμος να μην είναι παραλιακός.

Η πρόταση του Νίκου Βλάχου περί επιτροπής που θα εξετάσει το θέμα, θέτει άραγε σε συζήτηση και το αν ο δρόμος πρέπει να είναι παραλιακός ή όχι;
Θα μας απαντήσει κάποια στιγμή σε αυτό;

Σχετικά με την "παρουσίαση υπογραφών που μπήκαν σε κάποιο κείμενο ενώ είχε υπογραφεί άλλο μικρότερο κείμενο" θα περίμενα μια απάντηση από αυτόν που έχει υπογράψει, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου Μ. Πετσαλάκη, ο οποίος με κατηγόρησε -χωρίς να έχει τον "πολιτικό ανδρισμό" να γράψει το όνομα μου- ως λασπολόγο, τη στιγμή που μας έχει κοινοποιηθεί με δικαστικό επιμελητή παρέμβαση ενώπιον του πολυμελούς πρωτοδικείου Λασιθίου η οποία φέρει την υπογραφή του και αναφέρει ότι από υπάρχει απόπειρα "να διανοιχτεί παράνομος παράλιος δρόμος" ο οποίος ¨"πράγματι θα έθιγε το φυσικό περιβάλλον εν τω συνόλω".
Θα μας πει επώνυμα ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου Μ. Πετσαλάκης αν έχει υπογράψει τέτοιο κείμενο με αναφορές αντίθετες στις αποφάσεις του Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας;

Τέλος θα ήθελα να αναφερθώ στις αιχμές ενάντια στην Αλέκα Σουλαδάκη θυμίζοντας ότι ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος έλαβε τους περισσότερους ψήφους από όλους τους υποψήφιους όλων των παρατάξεων στην περιοχή μας. Αυτό δείχνει ότι η τοπική κοινωνία έδειξε ότι εκτιμά και στηρίζει την προσπάθεια της για τον τόπο, ενώ η μη εκλογή της αποτελεί μια μεγάλη στρέβλωση του Καλλικράτη, όπως ο ίδιος ο Νίκος Βλάχος είχε γράψει στο ιστολόγιο του στις 9/11/11:


3 σχόλια:

  1. Kοίτα τι μεγάλο θέμα άνοιξες βρε Μιχάλη , τους έχεις κάνει όλους και τρέχουν να επιχειρηματίσουν . Τι θέλεις τώρα και τούς ταρακουνάς ?
    Είδες πόσο έχει ανοίξει το παιχνίδι ? Απορώ όμως με την απάθειά σου να βάζεις ‘φτύλια’ και να αποσύρεσαι .
    Εγώ όμως θα περίμενα αφού επώνυμα σου ζητώ να με διαφωτήσεις να το είχες κάνει ήδη . Ετσι ώστε να μήν πλανάται οποιαδήποτε υπόνια εις βάρος σου, ή εις βάρος κάποιου άλλου. Δέν είναι κρίμα η συσκότηση?
    Δέν ξέρω μήπως πρέπει να περιμένω κι’άλλο?
    Θα δούμε .. . .

    Μανώλης Ροβίθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το θέμα Μ. Ροβίθη δεν το άνοιξε (στο διαδίκτυο τουλάχιστον) ο Μ. Πετσαλάκης.
    Ξεκίνησε με την ανάρτηση μου σχετικά με την υπογραφή του στη δικαστική παρέμβαση υπέρ του επιχειρηματία και εναντίον του Πολιτιστικού Συλλόγου Μιλάτου και των 97 κατοίκων του χωριού.
    Ο Πετσαλάκης προσπάθησε να απαντήσει σε αυτή την ανάρτηση και τα σχόλια, με κατηγόρησε -χωρίς να έχει τον "πολιτικό ανδρισμό" να γράψει το όνομα μου- ως λασπολόγο και ζήτησε να παρουσιάσω αποδείξεις για όσα έχω γράψει.
    Όταν παρουσίασα στοιχεία και επιχειρήματα, ο Πετσαλάκης σιώπησε και απέφυγε να απαντήσει ακόμα και στο σχόλιο σου.

    Εκ των πραγμάτων υπάρχει σοβαρό πολιτικό ζήτημα αφού υπογράφοντας το δικαστικό κείμενο υπέρ του επιχειρηματία ο Πετσαλάκης ήρθε σε αντίθεση με τις υπάρχουσες αποφάσεις του Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας και του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Νικολάου σχετικά με το χαρακτήρα του παραλιακού δρόμου. Ήρθε επίσης σε αντίθεση με τη βούληση της τοπικής κοινωνίας για το σοβαρό αυτό θέμα.

    Σαν ένα ποντίκι που βρυχάται, πρώτα εξακόντησε μεγαλοστομίες και απειλές, και τώρα σιωπά αποφεύγοντας να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δέν σας γνωρίζω κε Μανουσάκη, και ως εκ τούτου δέν γνωρίζω τόν ‘βίο και την πολιτεία’ σας. Το γεγονός ότι γνώριζα τον πατέρα σας δέν λέει τίποτα.
    Κατανοώ την αγωνία σας για το θέμα , και με γεμίζει απορία το γεγονός ότι με τόσα στοιχεία που αντιπαραθέτεται δέν υπάρχει ανάλογη απάντηση.
    Περίμενα όμως από τον χωριανό μου τον Μιχάλη, που γνωριζόμαστε , να έχει την ευθυξία να μου απαντήσει.
    Παρ’ολα αυτά συνεχίζω να μήν καταλαβαίνω γιατί αυτός ‘ο δρόμος’ έχει διχάσει τόσο πολύ τον κόσμο και στίς δύο κοινότητες , στούς συλλόγους , στίς επιχειρήσεις ...
    Γιατί δηλαδή τέτοιο μένος στίς εκατέρωθεν τοποθετήσεις και τέτιοια έχθρα για ένα πράγμα πού είναι τόσο απλό.
    Ναί η όχι στόν δρόμο και τελειώσαμε.
    Δέν γνωρίζω αλλά υπήρχε ‘δρόμος’ όταν ο συγκεκριμένος ξενοδόχος αγόρασε στην περιοχή?
    Δέν μπορεί ένα ζήτημα να απασχολεί για τόσο καιρό την τοπική κοινωνία σαν να μήν υπάρχουν άλλα προβλήματα .
    Ο κόσμος πάει μπροστά , κάνει βήματα , άλματα και εμείς τσακωνώμαστε για ένα δρόμο Κε Μανουσάκη και Κε Πετσαλάκη.
    Καθόμαστε σε ένα τραπέζι , αφήνουμε στο παρελθόν οτι έχει συμβεί , αποφασίζουμε και έχουμε τελειώσει .
    Οι δύο κοινότητες έχουν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα που δέν τα προχωράται αλλά έχετε κολήσει όλοι σας στόν ‘δρόμο’.
    Κρίμα για τον τόπο μας , πολύ κρίμα.

    Μανώλης Ροβίθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.