Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Από ποιόν και προς τα πού οι απειλές κ. Βλάχο;


Στο Κοινόν Βραχασίου αναρτήθηκε ένα κείμενο που αφορά την παραλιακή σύνδεση Σίσι-Μίλατος, κείμενο, που μόνο θλίψη και οργή μπορεί να προκαλέσει.

Θλίψη, για τους σκοπούς που προσπαθεί να εξυπηρετήσει, οργή για τους τρόπους που χρησιμοποιεί, της «δήθεν άγνοιας», την οποία επικαλείται.
Το Κοινόν Βραχασίου λοιπόν, του οποίου ο διαχειριστής Νίκος Βλάχος, ήταν ένας από τους βασικούς συντάκτες του προγράμματος του «Σύγχρονου Δήμου», για την Τοπική Κοινότητα Βραχασίου, όπου γινόταν ρητή αναφορά για τον παραλιακό δρόμο Σίσι- Μίλατος, γνώριζε και γνωρίζει τα πράγματα, τα οποία τώρα εμφανίζεται ότι «δήθεν» αγνοεί.
Προφασίζεται λοιπόν, «δήθεν άγνοια», για να δικαιολογήσει την «τούμπα», σε μια προσπάθεια να αποσταθεροποιήσει ένα καθ όλα νόμιμο δρόμο με «βούλα και στάμπα» που λένε, με στόχο, που οφείλει ο ίδιος να αποσαφηνίσει.
Τίνος τα συμφέροντα θέλει να εξυπηρετήσει κόντρα στο δημόσιο και τοπικό συμφέρον της περιοχής.
Στον κ. Βλάχο λοιπόν, με την «επιλεκτική μνήμη», πριν του θυμίσουμε ορισμένα πράγματα, θα θέλαμε να μας απαντήσει, αν λειτουργεί ως γραφείο τύπου του «περίφημου ξενοδόχου», του «μεγάλου ευεργέτη» της περιοχής και εν πάση περιπτώσει, αν υπάρχει κάποιος άλλος πλην του «ευεργέτη» και τους περί αυτόν, που πολεμά τον δρόμο, επιχειρώντας με ανορθόδοξους τρόπους να τον ακυρώσει, να ακυρώσει δηλαδή, ένα καθόλα νόμιμο δρόμο.
Ο κ. Βλάχος δίνει μάχη οπισθοφυλακής, μιας ηττημένης και καταρρέουσας αντίληψης, που βασάνισε για πάρα πολλά χρόνια τον τόπο, για την διαχείριση των δημόσιων πραγμάτων και την διαφάνεια, μιας αντίληψης, που έχει οδηγήσει τον τόπο σε οπισθοχωρήσεις, σε κρίσεις, σε οξυμένα προβλήματα.
Ο κ. Βλάχος θέλει να αγνοήσει ότι η «Μελέτη Σκουτέλη», έχει εγκριθεί, έχει περάσει «σαράντα κύματα» και εγκρίσεις υπηρεσιών, συλλογικών οργάνων και βέβαια, έχει αναρτηθεί σε δημόσια πρόσβαση, για όποιον ενδιαφέρεται να ενημερωθεί.
Στην «Μελέτη Σκουτέλη», μπορεί να μην εμπεριέχεται το συγκεκριμένο «επίμαχο σημείο», επειδή αφορά μόνο τα εντός οικισμών τμήματα, στο master plan όμως, που είναι τμήμα της μελέτης, υπάρχει σαφής πρόταση του μελετητή, που έρχεται σε απόλυτη συμφωνία με αυτό, που χρόνια τώρα η τοπική κοινωνία της Μιλάτου αλλά και της Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου, επιθυμεί.
Επιμένει ο κ. Βλάχος να δείχνει, ότι αγνοεί τα τεκμηριωμένα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο και όχι μόνο, με όλα τα σχετικά έγγραφα για το θέμα.
Επιχειρεί να κατασκευάσει, την θολή δική του «ψεύτικη εικονική πραγματικότητα», μέσα στην οποία μπορούν να κινηθούν, οι δυνάμεις του παρασκηνίου, της αδιαφάνειας και της υπονόμευσης του τοπικού και γενικότερα δημόσιου συμφέροντος.
Και μια επισήμανση:
σε κάποιο σημείο της ανάρτησής του αναφέρει ότι… «αλλά γι αυτό επιφυλασσόμεθα, γιατί έχει και άλλες νομικές συνέπειες το θέμα»…..
Για πέστε μας λοιπόν κ. Βλάχο, για λογαριασμό ποιού επιφυλάσσεσθε;
Ποιος η ποιοι απειλούν και για λογαριασμό τίνος μιλάτε και γράφετε;
Καθαρά λόγια όχι μισόλογα, όχι υπονοούμενα άλλων συμπεριφορών, καθαρές κουβέντες.
Ποιους απειλείτε και για λογαριασμό ποιών;
Εκτός αν δεν προλάβατε κ Βλάχο, να διορθώσετε το κείμενο που για λογαριασμό άλλων αναρτήσατε στο ιστολόγιο, μετατρεπόμενος σε άβουλο ενεργούμενό τους…
Είναι θέμα που οφείλετε να ξεκαθαρίσετε «εδώ και τώρα».
Όμως πρέπει να γνωρίζετε, ότι έχουν «γνώση οι φύλακες», οι απειλές και οι πιέσεις, που ασκούνται στο παρασκήνιο σε δημόσιους υπαλλήλους και σε παράγοντες του δημοτικού και δημόσιου βίου της περιοχής μας, δεν θα περάσουν.
Το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον, η διαφάνεια, θα κερδίσουν και εσείς απλά, θα απομονωθείτε από την τοπική κοινωνία, για άλλη μια φορά.

Αλέκα Σουλαδάκη

1 σχόλιο:

  1. Επειδή συνεχώς απαντάς αμέσως και είσαι λαλίστατος σε κάθε ανάρτηση του Γ. Μανουσάκη, θεωρούμε λοιπόν, ότι είναι άριστος συνομιλητής, τεκμηριωμένος,νηφάλιος και "ήσυχος".!!!!
    Προς τι λοιπόν οι ακραίες τοποθετήσεις σε βάρος του και ιδιαίτερα αυτές που αφορούν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του;
    Όσον αφορά την απάντησή σου προς την κ. Αλέκα, κοίτα να αλλάξεις το επιχείρημα με τις ψήφους γιατί δεν πιάνει,εχει πλέον γίνει και μονότονο, το αντίθετο, δείχνεις πόσο άδειος επιχειρημάτων είσαι και ταυτόχρονα πόσο εμπαθής και κομπλεξικός.
    Σας παρακολουθώ πολύ καιρό και είχα αποφασίσει να απέχω, αλλά η στάση σου με βγάζει έξω από τις αποφάσεις μου.
    Είσαι επικίνδυνος και μέγα πρόβλημα.
    Κώστας Κασωτάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.