Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Επιλεκτικές επιθέσεις...


Συνεχείς επιθέσεις εξακολουθεί να κάνει από το ιστολόγιο του ο Νίκος Βλάχος εναντίον του δημάρχου Αγίου Νικολάου Δ. Κουνενάκη τον οποίο είχε υποστηρίξει με θέρμη στις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Υποτίθεται ότι οι επιθέσεις γίνονται επειδή δεν προχωρούν τα θέματα της περιοχής μας από το Δήμο Αγίου Νικολάου. Η πραγματικότητα βέβαια είναι ότι ο δήμαρχος δεν δέχτηκε να αποτελέσει όργανο της ομάδας του Ν. Βλάχου και να εκτελεί όλες τις εντολές της, όπως προσπάθησαν να επιβάλουν στη συγκρότηση του συμβουλίου της Επιχειρησιακής Βραχασίου.
Έτσι, ενώ μέχρι το Μάϊο - Ιούνιο βλέπαμε από το ιστολόγιο τους να προβάλλονται σε υπερβολικό βαθμό ακόμα και οι αυτονόητες ενέργειες των υπηρεσιών του Δήμου, όπως η αλλαγή των λαμπτήρων, από τον Ιούνιο και μετά σταμάτησαν να δημοσιεύονται τέτοιες αναρτήσεις και φωτογραφίες και ξεκίνησαν συνεχείς επιθέσεις εναντίον του Δημάρχου και των συνεργατώντου.

Βεβαίως για την καθυστέρηση σημαντικών ζητημάτων της περιοχής, όπως η αποκατάσταση του λιμενοβραχίονα του Σισίου και τα έργα στην εθνική οδό στο Σεληνάρι, μεγάλες ευθύνες υπάρχουν στον περιφερειάρχη Στ. Αρναουτάκη, στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στο βουλευτή Μ. Καρχιμάκη.

Όμως το Κοινόν Βραχασίου ενώ είναι τόσο μαχητικό και επιθετικό εναντίον του δημάρχου, τον Περιφερειάρχη και τον βουλευτή τους έχει στο απυρόβλητο μη θέλοντας να τους δυσαρεστήσει, παρότι έχουν τεράστιες ευθύνες για την καθυστέρηση των σημαντικών αυτών έργων. Μάλιστα η επισκευή του λιμενοβραχίονα του Σισίου είναι σύμφωνα με το Ν. 3852/10 αποκλειστική αρμοδιότητα της αιρετής περιφέρειας, η οποία ένα χρόνο μετά τη ζημιά δεν έχει συντάξει ούτε καν μελέτη για την αποκατάσταση της. Γι΄ αυτά ο Ν. Βλάχος και η ομάδα του σιωπούν προσπαθώντας να διατηρήσουν την εύνοια των κομματικών τους φίλων!

Προσωπικά, είχα (μαζί με άλλους συντοπίτες μας) από πριν τις δημοτικές  εκλογές συγκεκριμένη και σταθερή άποψη, τόσο για τον Καλλικράτη, όσο και για το σημερινό δήμαρχο και το συνδυασμό του. Νομίζω ότι οι εξελίξεις στο χρόνο που πέρασε απέδειξαν ότι η άποψη αυτή ήταν εύστοχη και συγκροτημένη.
Η δημοτική αρχή του Καλλικρατικού Δήμου Αγίου Νικολάου είτε δεν μπορεί, είτε δεν θέλει να ασχοληθεί και να προχωρήσει τα σημαντικά για την περιοχή μας θέματα.
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, από την περιοχή μας πρέπει να συγκροτηθεί ένα μέτωπο διεκδίκησης σοβαρό και αξιόπιστο, χωρίς προσωπικές και κομματικές σκοπιμότητες. Ένα μέτωπο που δεν θα καθοδηγείται από οικονομικά και προσωπικά συμφέροντα, ούτε θα είναι όργανο κομματικών παραγόντων. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ακουστούμε και να πετύχουμε να προχωρήσουν κάποια σημαντικά θέματα παρά τη δύσκολη συγκηρία.
Με επιλεκτικές επιθέσεις κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.