Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Ένα σχόλιο από το Γιώργο Λεμπίδη για τις βιομηχανικές ΑΠΕ

Θα συμφωνήσω ότι θα ήταν καλύτερο αν μπορούσαμε να αντικαταστήσουμε τις μεγάλες εγκαταστάσεις με μικρές εγκαταστάσεις σε ταράτσες σπιτιών αλλά δυστυχώς όσο το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας του νησιού μας είναι απομονωμένο και δεν συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα είναι τεχνικά μη εφικτό για λόγους διασφάλισης της σταθερότητας του δικτύου. 

Με τις μεγάλες εγκαταστάσεις είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα επειδή είναι υποχρεωμένες να βοηθάνε στην στήριξη του δικτύου με κάποιες λειτουργίες που δεν είναι πρακτικά και οικονομικά εφικτό να ενσωματωθούν σε ένα μικρό αντιστροφέα οικιακής εγκατάστασης.

Καλός η κακός με τα υπάρχοντα δεδομένα του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας του νησιού μας έχουμε ανάγκη της μεγάλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις ΑΠΕ.
Αν βέβαια προχωρούσε το έργο της διασύνδεσης της Κρήτης μέσω του υποθαλάσσιου καλωδίου τα πράγματά θα ήταν τελείως διαφορετικά.

Οπότε η γνώμη μου θα ήταν ότι αυτό θα έπρεπε να ζητάμε και για αυτό θα έπρεπε να ζητάμε.


Γιώργος Λεμπίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.