Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Εκδήλωση για τις βιομηχανικές ΑΠΕ την Παρασκευή στο Βραχάσι



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Πολιτιστικός σύλλογος Βραχασίου "ο Αναύλοχος"
ο Πολιτιστικός σύλλογος Μιλάτου
και ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Σισίου
σας προσκαλούν σε  ανοικτή εκδήλωση-συζήτηση
 με θέμα:

"Βιομηχανικές ΑΠΕ καταλαμβάνουν τον τόπο μας!
 Θα το ανεχτούμε;"

Την Παρασκευή 3 του Φλεβάρη στις 6 μ.μ. 
στην αίθουσα τού πολιτιστικού συλλόγου στο Βραχάσι
  • Ομιλητές

1.-Σταύρος Ξηρουχάκης βιολόγος-ερευνητής, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του

Πανεπιστημίου Κρήτης, Ομιλία με θέμα: "Οι επιπτώσεις των βιομηχανικών ΑΠΕ στην βιοποικιλοτητα της Κρήτης και η υποβάθμιση των ορεινών περιoχών του δικτύου NATURA 2000".

2.-Βάνα Σφακιανάκη αρχιτέκτων- μηχανικός, εξειδικευμένη σε θέματα χωροταξίας και πολεοδομίας. Ομιλία με θέμα: "Ενέργεια: Εμπόρευμα ή δημόσιο αγαθό; Η γαιοπολιτική και         χωροταξική διάσταση"
  • Προβολή του ντοκιμαντέρ του Κωστή Πετράκη, κοινωνιολόγου, με τίτλο "Σήμερα Εμείς, αύριο Εσείς"  και θέμα την  πορεία- εμπειρία του αγώνα στο Αποπηγάδι Χανίων
  • Τοποθετήσεις εκπροσώπων αυτοδιοίκησης και φορέων, πολιτών-συζήτηση


Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη για το μέλλον του τόπου μας

Ένα συγκλονιστικό video: "Αποπηγάδι - Σήμερα Εμείς - Αύριο Εσείς"

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Η σημερινή τιμητική εκδήλωση για τον Βασίλη Φθενάκη από την Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου


 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης  Πέτρας και Χερρονήσου στη Νεάπολη η προγραμματισμένη τιμητική εκδήλωση για το Βραχασώτη  διακεκριμένο Καθηγητή Πανεπιστημίου Βασ. Φθενάκη. Η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά από επισήμους, εκπροσώπους φορέων αλλά και απλούς πολίτες, ενώ πολύ συγκινητική και με πολλές αναφορές στο Βραχάσι ήταν η ομιλία του σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Νεκτάριου. Ο Βασ. Φθενάκης στην ομιλία του αναφέρθηκε αναλυτικά στο σημαντικό ρόλο της εκπαίδευσης στη δομή και στη μορφή της κοινωνίας και στο πόσο μπορεί να βοηθήσει τη χώρα μας μια μελλοντική βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος.




Οι φωτογραφίες και οι πληροφορίες προέρχονται από την Αλέκα Σουλαδάκη και την ευχαριστώ πολύ για τη συμβολή της.

Πότε επιτέλους θα περάσει από τη Μίλατο το φορτηγό του Δήμου που κάνει την αποκομιδή των ογκωδών αντικειμένων;


Στις 10/1/2012 είχε δημοσιευτεί από το ιστολόγιο αυτή η φωτογραφία από τη Μίλατο, , σε δημοσίευση με τίτλο "αυτή η κατάσταση επικρατεί εδώ και ένα μήνα έξω από το γραφείο της Κοινότητας στη Μίλατο".


Πέρασαν 3 εβδομάδες και δυστυχώς η κατάσταση είναι ίδια και απαράλλακτη, αφού προφανώς το φορτηγό του Δήμου που κάνει την αποκομιδή των ογκώδων αντικειμένων δεν έχει περάσει από τη Μίλατο φέτος!

Όμως στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ   του Δήμου Αγ. Νικολάου για τα Ογκώδη αντικείμενα αναφέρεται:

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΟΓΚΩΔΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟ
ΤΡΙΤΗ : ΕΛΟΥΝΤΑ-ΠΛΑΚΑ-ΧΩΡΙΑ κατόπιν συνεννόησης με τους προέδρους
ΤΕΤΑΡΤΗ: ΣΙΣΙ-ΜΙΛΑΤΟ-ΝΕΑΠΟΛΗ-ΛΙΜΝΕΣ-ΛΑΚΩΝΙΑ-ΧΩΡΙΑ κατόπιν συνεννόησης με τους προέδρους
ΠΕΜΠΤΗ: Κ.Χ.-ΚΡΙΤΣΑ-ΚΡΟΥΣΤΑΣ-ΠΡΙΝΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟ

Μάλλον η συνεννόηση του αντιδημάρχου καθαριότητας με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου δεν είναι η καλύτερη δυνατή, ή ο πρόεδρος δεν ενδιαφέρεται όσο πρέπει γι΄αυτά τα θέματα.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι η καθαριότητα των εξωτερικών χώρων είναι ένας τομέας στον οποίο η δημοτική αρχή δεν τα πάει καθόλου καλά στην περιοχή μας και πρέπει να ενδιαφερθούν περισσότερο!

Η θάλασσα σήμερα στη Μίλατο


Η φωτογραφία προέρχεται από το facebook

Ανθισμένη αμυγδαλιά σήμερα στο Βραχάσι


Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Παρουσίασε και απολογισμό...


Με ένα ατέλειωτο ανάγνωσμα αριθμών, μας φιλοδώρησε ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Νίκος Καστρινάκης, παρουσιάζοντας τον απολογισμό της πρώτης χρονιάς του νέου θεσμού. Αριθμοί, ποσά, υπάλληλοι, έργο. Έτσι κάπως χαθήκαμε στην ανάγνωση, όπως θα δείτε εάν κατεβάσετε την παρουσίαση. Σε γενικές γραμμές, ο κύριος Καστρινάκης, παραδέχτηκε ότι ήταν η πρώτη χρονιά της αιρετής Περιφέρειας και άρα πολλά ακόμα θα πρέπει να γίνουν.
Μαζί στην αίθουσα του πρώην νομαρχιακού Συμβουλίου, διευθυντές υπηρεσιών της Περιφέρειας, αλλά και εκπρόσωπος του Δήμου Αγίου Νικολάου, αφού σ΄αυτόν έχουν περάσει αρκετές υπηρεσίες που στεγάζονται στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας, όπως η πολεοδομία. Ο απολογισμός κράτησε ώρες, μαζί με τους διευθυντές να αναλύουν το δικό τους κομμάτι. Θα μπορούσε να ήταν ένα σύντομος απολογισμός, πολιτικός, αφού έτσι κι αλλιώς μας είχαν δοθεί οι αριθμοί, όπως μπορείτε να δείτε: 
Αναδημοσίευση από τη σελίδα του Ρ/Σ 104.4

Τί μπορεί να πει κάποιος για το ήθος του συγκεκριμένου προσώπου, που τολμά να κάνει και απολογισμό του ανύπαρκτου έργου του στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, τη στιγμή που δεν έχει το θάρρος να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για το έλλειμμα στο Δήμο Νεάπολης όπου ήταν δήμαρχος.
Και μην ξεχνάμε βέβαια το γεγονός ότι εδώ και 13 μήνες η υπηρεσία της οποίας προϊσταται δεν έχει προχωρήσει στο ελάχιστο την επισκευή του λιμανοβραχίονα του Σισίου, για την οποία έχει την αποκλειστική ευθύνη!

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Χαιρετίσματα στην «εξουσία»….


Χαιρετίσματα λοιπόν, στην εξουσία των πιο πάνω, για τους πιο κάτω, των κατεχόντων, προς τους μη κατέχοντες, τους ψευτοαναρχούμενους, προς τους οργανωμένους, των αστών, προς τους προλετάριους, των ανδρών, προς τις γυναίκες, αλλά και των γυναικών, προς τους άνδρες, των τέως μυστακοφόρων η και γενειοφόρων, που «εξουσιάσαντες» στο παρελθόν, το ανέτρεψαν δια της τριχοαφαίρεσης, των σοβαροφανών, προς τους ασόβαρους, των εποχούμενων, προς τους πεζούς, των αξιωματούχων, προς τους άνευ διακριτικών, των ισχυρών και περιφρουρημένων, προς τους κάθε λογής «εχθρούς», αλλά και σ’ αυτούς, που υπάρχουν δια της συνοδείας του περιτυπώματος και του περιτυλίγματος, δηλαδή για την «περιτυλιγμένη εξουσία», η καλύτερα την «εξουσία σελοφάν» προς τους κοινούς θνητούς, τους μονόφθαλμους προς τους αόμματους, του εξυπνάκια προς τον αφελή, τον έξυπνο προς τον πονηρό, του γνώστη προς τον αγνοούντα, του μεσάκια προς τον ταλαίπωρο, του γραφειοκράτη και του σφραγιδοφύλακα, προς τον πολίτη της ένστολης εξουσίας, της τηβεννοφόρου εξουσίας, προς όλους εμάς, τους υπηρέτες του λαού και του δημοσίου συμφέροντος, που δια του λαού γίνονται εξουσιαστές του.

Χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία του Παπακωνσταντίνου, στην ανατρεπτική εξουσία, που ζητά πιο ισχυρή εξουσία.

Του δημοσιογράφου προς τον εκδότη, του φορολογουμένου προς την εφορία, την πρώτη προς την δεύτερη εξουσία, την δεύτερη προς την τρίτη, την τρίτη προς την τέταρτη, την πρώτη του φαύλου κύκλου προς τον τετραγωνισμένο κύκλο.

Χαιρετίσματα λοιπόν σε όλες τις εξουσίες, τις καλές και τις κακές, τις νόμιμες και τις παράνομες, τις εγχώριες και τις εισαγόμενες, τις ήρεμες, τις κρυφές και τις φανερές, τις εξουσίες που τις θέλουν όλοι, τις εξουσίες που όλοι θέλουν να ανατρέψουν, αλλά στην ουσία θέλουν να τις καταλάβουν.

Χαιρετίσματα στην εξουσία των ονομάτων, του Χρήστου, του Γιώργου, του Μηνά, της Άννας, του Νίκου, του Δημήτρη, της Σοφίας, του Κώστα, του Μιχάλη του Σωκράτη.

Χαιρετίσματα στην εξουσία όλων των «δημοκρατικών δυνάμεων» και τέλος πάντων, χαιρετίσματα στην «ανύπαρκτη εξουσία».

Αλεξάνδρα Αγγελοπούλου- Σουλαδάκη

Διαφημιστείτε. στο νέο Χάρτη - Έντυπο της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Αγ. Νικολάου


Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Ξενοδόχος της περιοχής Μιλάτου - Σισίου καταδικάστηκε σήμερα από το τριμελές πλημελειοδικείο Λασιθίου για απόρριψη βοθρολυμάτων προς τη θάλασσα


Σε δύο χρόνια φυλάκιση και 3.000 ευρώ πρόστιμο καταδίκασε σήμερα το τριμελές πλημελιοδικείο Λασιθίου στη Νεάπολη ξενοδόχο της περιοχής Μιλάτου -Σισίου για απόρριψη λυμάτων προς τη Θάλασσα.
Η μήνυση είχε γίνει από την αρμόδια υπηρεσία υγειονομικών ελέγχων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λασιθίου που (μετά από επώνυμη αναφορά) είχε κάνει έλεγχο και είχε πάρει δείγματα σε αγωγό του ξενοδοχείου που έριχνε υγρά προς τη θάλασσα, και μάλιστα σε θερινή περίοδο που το ξενοδοχείο λειτουργούσε. Το δείγμα έδειξε ότι επρόκειτο για βοθρολύματα, και στη συνέχεια ακολούθησε η σχετική μήνυση προς την εισαγγελία, με αποτέλεσμα τη σημερινή καταδίκη.

Πρέπει να σημειωθεί ότι έγγραφο - δικαστική παρέμβαση υπέρ του συγκεκριμένου ξενοδοχείου έχει υπογράψει πρόσφατα ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου Μ. Πετσαλάκης, έγγραφο στο οποίο υπήρχε ο ισχυρισμός ότι το ξενοδοχείο συμπεριφέρεται με υποδειγματικό τρόπο στο περιβάλλον της περιοχής...

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Τιμητική ἐκδήλωση γιά τόν καθηγητή κ. Βασίλειο Φθενάκη την Κυριακή το απόγευμα από τη Μητρόπολη Πέτρας στη Νεάπολη


Ἡ Ἱερὰ Μητρόπολις Πέτρας & Χερρονήσου σᾶς προσκαλεῖ στὴν ἐκδήλωση ποὺ θὰ πραγματοποιηθεῖ τὴν Κυριακή 29 Ἰανουαρίου 2012, στὶς 6.30 μ.μ., στὸ Ἐκκλησιαστικὸ Πνευματικὸ Κέντρο Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, μὲ τὴν εὐκαιρία τῆς ἑορτῆς τῶν Τριῶν Ἱεραρχῶν καὶ Οἰκουμενικῶν Διδασκάλων.
Ἡ ἐκδήλωση περιλαμβάνει:
α) Ἔκφραση τιμῆς στὸν ἐλλογιμώτατο κ. Βασίλειο Φθενάκη, καθηγητὴ τοῦ Πανεπιστημίου τῆς Βρέμης, γιὰ τὴν πολύτιμη προσφορά του στὴν ἐκπαίδευση. Θὰ μιλήσει μὲ θέμα: «Ἡ μεταρρύθμιση ἐκπαιδευτικῶν συστημάτων: Ἡ μεγάλη πολιτικὴ παράλειψη στὴν Ἑλλάδα καὶ οἱ συνέπειές της γιὰ τὸ παιδὶ καὶ τὴν κοινωνία».
β) Παρουσίαση τοῦ δεύτερου Τόμου τῆς Ἐνιαύσιας Ἐπετηρίδας τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως, ἀπὸ τὸν ἐλλογιμώτατο κ. Ἐμμανουὴλ Σαββάκη, καθηγητὴ Κοινωνιολογίας τοῦ Πανεπιστημίου τοῦ Αἰγαίου.

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Στη Λευκάδα μιλά σήμερα ο Κ. Ζουράρις


Το Σωματείο Φίλων της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης Λευκάδας , σας προσκαλεί να παραστείτε στην ομιλία , που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21– 01– 2012 και ώρα 18:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου IONION STAR ( Αν. Παραλία –Λευκάδα).

Ομιλητής ο καθηγητής Πανεπιστημίου – συγγραφέας κ. ΖΟΥΡΑΡΙΣ ΚΩΣΤΑΣ με θέμα:

Οι αξίες που χάνονται : "και οι φαύλοι περιεγίγνοντο"

Εκ του Δ.Σ.

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Απάντηση στο Νίκο Βλάχο


Ο Ν. Βλάχος όντας στην Αθήνα θεωρεί ότι μπορεί να παρακολουθεί και να έχει άμεση γνώση όλων των ζητημάτων που αφορούν στην περιοχή μας, χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο και τις πληροφορίες που του δίνουν οι φίλοι του. Όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα. Υπάρχουν ζητήματα που έχουν πολύ διαφορετική πορεία από αυτήν που νομίζει ότι έχουν.

Η περίπτωση του παραλιακού δρόμου Μιλάτου - Σισίου είναι ένα από τα θέματα στα οποία η δημοτική αρχή του Δήμου Αγ. Νικολάου έχει σαφή και συνεπή μέχρι στιγμής στάση.
Στο σχέδιο για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου που παρουσιάστηκε στην επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου την Παρασκευή 25/11/11 το συγκεκριμένο έργο περιλαμβανόταν στον πίνακα έργων που ήταν συνημμένος, αλλά δεν είχε δημοσιευτεί στο διαδίκτυο.
 Το έργο αυτό, μαζί με κάποια άλλα για την περιοχή μας είχε περιληφθεί στην αρχική πρόταση της ομάδας σύνταξης του Επιχειρησιακού Σχεδίου, πολύ πριν εκφραστούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30/11/11 οι διαμαρτυρίες του Πετσαλάκη σχετικά με τις προτάσεις του.

Έτσι το συγκεκριμένο έργο "παραλιακός δρόμος Μιλάτου - Σισίου" περιελήφθη από την αρχή στην πρόταση που πήγε στο Δημοτικό Συμβούλιο και ψηφίστηκε, και συνεπώς αποτελεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου.
Έχω ήδη κάνει αίτηση στο Δήμο για να λάβω τη συγκεκριμένη απόφαση και με την πρώτη ευκαιρία θα την παρουσιάσω στο διαδίκτυο. Είναι όμως αδιαμφισβήτητο ότι στον πίνακα έργων της πρότασης της ομάδας σύνταξης περιλαμβανόταν στο συγκεκριμένο έργο, όπως είχα και εγώ διαπιστώσει στη συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης του Δήμου στις 27/11/11, και η πρόταση αυτή ψηφίστηκε με προσθήκες από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 30/11/11.

Δεν έγραψα λοιπόν ψευδώς ότι υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα όπως βιάστηκε να με κατηγορήσει ο Ν. Βλάχος.

Επαναλαμβάνω ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση "όλοι" οι θεσμικοί παράγοντες τάσσονται υπέρ της υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου ("παραλιακός δρόμος Μιλάτου - Σισίου").
Ο μοναδικός που είναι ξεκάθαρα αντίθετος στην υλοποίηση του παραλιακού δρόμου είναι ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου που εδώ και 15 χρόνια κάνει ότι μπορεί ώστε να μην προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο, όντας αντίθετος στην υλοποίηση του και προτείνοντας ο δρόμος να μην είναι παραλιακός.

Η πρόταση του Νίκου Βλάχου περί επιτροπής που θα εξετάσει το θέμα, θέτει άραγε σε συζήτηση και το αν ο δρόμος πρέπει να είναι παραλιακός ή όχι;
Θα μας απαντήσει κάποια στιγμή σε αυτό;

Σχετικά με την "παρουσίαση υπογραφών που μπήκαν σε κάποιο κείμενο ενώ είχε υπογραφεί άλλο μικρότερο κείμενο" θα περίμενα μια απάντηση από αυτόν που έχει υπογράψει, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου Μ. Πετσαλάκη, ο οποίος με κατηγόρησε -χωρίς να έχει τον "πολιτικό ανδρισμό" να γράψει το όνομα μου- ως λασπολόγο, τη στιγμή που μας έχει κοινοποιηθεί με δικαστικό επιμελητή παρέμβαση ενώπιον του πολυμελούς πρωτοδικείου Λασιθίου η οποία φέρει την υπογραφή του και αναφέρει ότι από υπάρχει απόπειρα "να διανοιχτεί παράνομος παράλιος δρόμος" ο οποίος ¨"πράγματι θα έθιγε το φυσικό περιβάλλον εν τω συνόλω".
Θα μας πει επώνυμα ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου Μ. Πετσαλάκης αν έχει υπογράψει τέτοιο κείμενο με αναφορές αντίθετες στις αποφάσεις του Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας;

Τέλος θα ήθελα να αναφερθώ στις αιχμές ενάντια στην Αλέκα Σουλαδάκη θυμίζοντας ότι ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος έλαβε τους περισσότερους ψήφους από όλους τους υποψήφιους όλων των παρατάξεων στην περιοχή μας. Αυτό δείχνει ότι η τοπική κοινωνία έδειξε ότι εκτιμά και στηρίζει την προσπάθεια της για τον τόπο, ενώ η μη εκλογή της αποτελεί μια μεγάλη στρέβλωση του Καλλικράτη, όπως ο ίδιος ο Νίκος Βλάχος είχε γράψει στο ιστολόγιο του στις 9/11/11:


Από ποιόν και προς τα πού οι απειλές κ. Βλάχο;


Στο Κοινόν Βραχασίου αναρτήθηκε ένα κείμενο που αφορά την παραλιακή σύνδεση Σίσι-Μίλατος, κείμενο, που μόνο θλίψη και οργή μπορεί να προκαλέσει.

Θλίψη, για τους σκοπούς που προσπαθεί να εξυπηρετήσει, οργή για τους τρόπους που χρησιμοποιεί, της «δήθεν άγνοιας», την οποία επικαλείται.
Το Κοινόν Βραχασίου λοιπόν, του οποίου ο διαχειριστής Νίκος Βλάχος, ήταν ένας από τους βασικούς συντάκτες του προγράμματος του «Σύγχρονου Δήμου», για την Τοπική Κοινότητα Βραχασίου, όπου γινόταν ρητή αναφορά για τον παραλιακό δρόμο Σίσι- Μίλατος, γνώριζε και γνωρίζει τα πράγματα, τα οποία τώρα εμφανίζεται ότι «δήθεν» αγνοεί.
Προφασίζεται λοιπόν, «δήθεν άγνοια», για να δικαιολογήσει την «τούμπα», σε μια προσπάθεια να αποσταθεροποιήσει ένα καθ όλα νόμιμο δρόμο με «βούλα και στάμπα» που λένε, με στόχο, που οφείλει ο ίδιος να αποσαφηνίσει.
Τίνος τα συμφέροντα θέλει να εξυπηρετήσει κόντρα στο δημόσιο και τοπικό συμφέρον της περιοχής.
Στον κ. Βλάχο λοιπόν, με την «επιλεκτική μνήμη», πριν του θυμίσουμε ορισμένα πράγματα, θα θέλαμε να μας απαντήσει, αν λειτουργεί ως γραφείο τύπου του «περίφημου ξενοδόχου», του «μεγάλου ευεργέτη» της περιοχής και εν πάση περιπτώσει, αν υπάρχει κάποιος άλλος πλην του «ευεργέτη» και τους περί αυτόν, που πολεμά τον δρόμο, επιχειρώντας με ανορθόδοξους τρόπους να τον ακυρώσει, να ακυρώσει δηλαδή, ένα καθόλα νόμιμο δρόμο.
Ο κ. Βλάχος δίνει μάχη οπισθοφυλακής, μιας ηττημένης και καταρρέουσας αντίληψης, που βασάνισε για πάρα πολλά χρόνια τον τόπο, για την διαχείριση των δημόσιων πραγμάτων και την διαφάνεια, μιας αντίληψης, που έχει οδηγήσει τον τόπο σε οπισθοχωρήσεις, σε κρίσεις, σε οξυμένα προβλήματα.
Ο κ. Βλάχος θέλει να αγνοήσει ότι η «Μελέτη Σκουτέλη», έχει εγκριθεί, έχει περάσει «σαράντα κύματα» και εγκρίσεις υπηρεσιών, συλλογικών οργάνων και βέβαια, έχει αναρτηθεί σε δημόσια πρόσβαση, για όποιον ενδιαφέρεται να ενημερωθεί.
Στην «Μελέτη Σκουτέλη», μπορεί να μην εμπεριέχεται το συγκεκριμένο «επίμαχο σημείο», επειδή αφορά μόνο τα εντός οικισμών τμήματα, στο master plan όμως, που είναι τμήμα της μελέτης, υπάρχει σαφής πρόταση του μελετητή, που έρχεται σε απόλυτη συμφωνία με αυτό, που χρόνια τώρα η τοπική κοινωνία της Μιλάτου αλλά και της Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου, επιθυμεί.
Επιμένει ο κ. Βλάχος να δείχνει, ότι αγνοεί τα τεκμηριωμένα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο και όχι μόνο, με όλα τα σχετικά έγγραφα για το θέμα.
Επιχειρεί να κατασκευάσει, την θολή δική του «ψεύτικη εικονική πραγματικότητα», μέσα στην οποία μπορούν να κινηθούν, οι δυνάμεις του παρασκηνίου, της αδιαφάνειας και της υπονόμευσης του τοπικού και γενικότερα δημόσιου συμφέροντος.
Και μια επισήμανση:
σε κάποιο σημείο της ανάρτησής του αναφέρει ότι… «αλλά γι αυτό επιφυλασσόμεθα, γιατί έχει και άλλες νομικές συνέπειες το θέμα»…..
Για πέστε μας λοιπόν κ. Βλάχο, για λογαριασμό ποιού επιφυλάσσεσθε;
Ποιος η ποιοι απειλούν και για λογαριασμό τίνος μιλάτε και γράφετε;
Καθαρά λόγια όχι μισόλογα, όχι υπονοούμενα άλλων συμπεριφορών, καθαρές κουβέντες.
Ποιους απειλείτε και για λογαριασμό ποιών;
Εκτός αν δεν προλάβατε κ Βλάχο, να διορθώσετε το κείμενο που για λογαριασμό άλλων αναρτήσατε στο ιστολόγιο, μετατρεπόμενος σε άβουλο ενεργούμενό τους…
Είναι θέμα που οφείλετε να ξεκαθαρίσετε «εδώ και τώρα».
Όμως πρέπει να γνωρίζετε, ότι έχουν «γνώση οι φύλακες», οι απειλές και οι πιέσεις, που ασκούνται στο παρασκήνιο σε δημόσιους υπαλλήλους και σε παράγοντες του δημοτικού και δημόσιου βίου της περιοχής μας, δεν θα περάσουν.
Το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον, η διαφάνεια, θα κερδίσουν και εσείς απλά, θα απομονωθείτε από την τοπική κοινωνία, για άλλη μια φορά.

Αλέκα Σουλαδάκη

Σχετικά με τον παραλιακό δρόμο και το φιλότιμο...


O Nίκος Βλάχος υπήρξε -κατά δήλωση του- ένας από τους βασικούς συντάκτες του προεκλογικού προγράμματος του Σύγχρονου Δήμου για την περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου, ενός φιλόδοξου και αναλυτικού προγράμματος με πολλά έργα για την περιοχή μας. Με το πρόγραμμα αυτό και με τους υποψηφίους του ο Σύγχρονος Δήμος πήρε την εκλογική υποστήριξη του μεγαλύτερου ποσοστού των δημοτών που ψήφισαν σε Βραχάσι και σε Μίλατο, λαμβάνοντας μια ώθηση για την τελική επικράτηση σε επίπεδο Καλλικρατικού δήμου Αγ. Νικολάου.
Στο πρόγραμμα περιλαμβανόταν στην ενότητα "οδοποιία" και το έργο "Παραλιακός δρόμος που συνδέει το Σίσι με τη Μίλατο" , ενώ γινόταν αναφορά και στην "επανεκκίνηση της μελέτης του δρόμου Τάρμαρος - Σίσι - Μίλατος - μετόχια Νεάπολης, που είχε ξεκινήσει σε παλαιότερο χρόνο αλλά δεν ολοκληρώθηκε και προβλέπεται και από το ΣΧΟΟΑΠ που είναι τώρα σε εξέλιξη".

Είναι λοιπόν σαφές ότι το προεκλογικό πρόγραμμα το οποίο συνέταξε και υποστήριξε ο Νίκος Βλάχος μιλούσε ρητά για  παραλιακό δρόμο Μιλάτου - Σισίου.

Στη συνέχεια η πρόταση αυτή περιελήφθη αυτούσια στην απόφαση του Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου για το Επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου και περιελήφθη και στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα που ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγ. Νικολάου.

Στο ΣΧΟΟΑΠ που είναι υπό έγκριση στην Περιφέρεια Κρήτης περιγράφεται και προβλέπεται ο συγκεκριμένος παραλιακός δρόμος ως ήπιας κυκλοφορίας  συνδετήρια οδός των δύο οικισμών, πρόταση που καλύπτει τις ανάγκες και τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας.

Αφού έχουν γίνει όλα αυτά, ο Νίκος Βλάχος από το ιστολόγιο του θέτει εκ των υστέρων χθες μια σειρά από ερωτήματα σχετικά με το δρόμο και προτείνει να γίνει μια επιτροπή ειδικών που θα εξετάσει την κατάσταση και θα "προχωρήσει σε προτάσεις προκειμένου ο δρόμος να γίνει πραγματικότητα, οι οποίες θα τεθούν σε διαβούλευση και επ’ αυτών να αποφανθούμε όλοι "(!).
Το τί ακριβώς σημαίνει "θα αποφανθούμε όλοι" είναι ένα ζήτημα, από τη στιγμή που είναι δεδομένη η άποψη της τοπικής κοινωνίας, υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας και του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Νικολάου. Τι ακριβώς σημαίνει θα αποφανθούμε όλοι και πώς αυτή η απόφαση θα επιρρεάσει την εξέλιξη του έργου;

Στη συγκεκριμένη περίπτωση "όλοι" οι θεσμικοί παράγοντες τάσσονται υπέρ της υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου ("παραλιακός δρόμος Μιλάτου - Σισίου").
Ο μοναδικός που είναι ξεκάθαρα αντίθετος στην υλοποίηση του παραλιακού δρόμου είναι ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου που εδώ και 15 χρόνια κάνει ότι μπορεί ώστε να μην προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο, όντας αντίθετος στην υλοποίηση του και προτείνοντας ο δρόμος να μην είναι παραλιακός.

Η πρόταση του Νίκου Βλάχου περί επιτροπής που θα εξετάσει το θέμα, θέτει άραγε σε συζήτηση και το αν ο δρόμος πρέπει να είναι παραλιακός ή όχι;
Γιατί αν γίνεται αυτό, υπάρχει ξεκάθαρη υπαναχώρηση σε σχέση με αυτά που πρότεινε και ο ίδιος προεκλογικά, αλλά και τίθονται σε αμφισβήτηση οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και του Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου, ενώ έτσι υπάρχει ξεκάθαρη προσχώρηση προς τις θέσεις του ξενοδόχου, οι οποίες είναι γνωστές εδώ και χρόνια στο να μην είναι παραλιακός ο δρόμος. 

Τα πράγματα όμως είναι πιο απλά.
Σε προσεχές χρονικό διάστημα θα συζητηθεί από την αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης η τελική έγκριση του ΣΧΟΟΑΠ της περιοχής μας. Αν εγκριθεί η υπάρχουσα πρόταση ο παραλιακός δρόμος θα περιγράφεται ως συνδετήρια δημοτική οδός ήπιας κυκλοφορίας και από εκεί και μετά ανοίγει ο δρόμος για την προκήρυξη μελέτης για την ολοκλήρωση  του έργου. Όταν θα γίνει αυτό θα μπορεί να γίνει αναλυτική συζήτηση (σε επιτροπές ή μη) για το πώς θα ολοκληρωθεί ο δρόμος, τί θα προβλέπει η μελέτη κλπ.
Αλλά το πρωτεύον αυτή τη στιγμή είναι να εγκριθεί το ΣΧΟΟΑΠ με την υπάρχουσα πρόταση.

Αντί λοιπόν ο Νίκος Βλάχος να θέτει εκ των υστέρων ερωτήματα επί ερωτημάτων, ας μας ξεκαθαρίσει αν έχει υπαναχωρήσει από όσα αναφέρονται στο προεκλογικό πρόγραμμα με το οποίο συντάχθηκε και ας μας πει αν συμφωνεί ή όχι με την υπάρχουσα πρόταση στο ΣΧΟΟΑΠ.

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Ένα από τα πρώτα φωτοβολταϊκά σε στέγη σπιτιού


Ένα από τα πρώτα φωτοβολταϊκά συστήματα σε στέγη σπιτιού στην περιοχή μας έχει τοποθετηθεί στη  Μίλατο, στην οικεία της οικογένειας Γιούργου. 
Θα ήταν ιδιαίτερα θετικό να δούμε να πολλαπλασιάζονται τέτοιες κινήσεις.
Βέβαια οι διαδικασίες για να εγκριθούν και να επιδοτηθούν οι τοποθετήσεις φωτοβολταϊκών συστημάτων σε στέγες σπιτιών είναι πολύ πολύπλοκες, χρονοβόρες και αβέβαιες.
Αντί το κράτος να εγκρίνει φαραωνικές επενδύσεις σε τεράστιες ΑΠΕ (ανεμογεννήτριες με ύψος 80-100μ., υβριδικά υδροηλεκτρικά, τεράστια ηλιακά πάρκα πολλών στρεμμάτων) που καταστρέφουν τη φύση και την αγροτική οικονομία  του τόπου μας, θα μπορούσε να ευννοεί περισσότερο και να επιδοτεί οικιακές εγκαταστάσεις ΑΠΕ καθώς και επενδύσεις σε ΑΠΕ με μικρό μέγεθος και μικρή επίπτωση στο περιβάλλον! 

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Παρέμβαση της Επιτροπής Αγώνα Κρούστα για τις Βιομηχανικές ΑΠΕ στη διαβούλευση της Περιφέρειας Κρήτης για το Επιχειρησιακό Σχέδιο


Προς: Περιφέρεια Κρήτης

Περιφερειάρχη Κρήτης, Περιφερειακούς συμβούλους, Γ.Γ.Περιφέρειας Κρήτης
Κοιν. ΤΕΕ Δυτικής και Ανατολικής Κρήτης, ΓΕΩΤΕΕ, Μουσείο φυσικής ιστορίας, Μ.Μ.Ε

Θέμα: Παρέμβαση στη Δημόσια Διαβούλευση Στρατηγικού Σχεδιασμού Επιχειρησιακού Προγράμματος 2012-2014 Περιφέρειας Κρήτης.

Εκτός από την παρέμβαση του Παγκρήτιου Δικτύου Αγώνα κατά των Βιομηχανικών ΑΠΕ, στο οποίο συμμετέχουμε και καταθέσαμε στη Δημόσια Διαβούλευση του Στρατηγικού Σχεδιασμού Επιχειρησιακού Προγράμματος 2012-2014 Περιφέρειας Κρήτης στις 15-12-2011 σαν Επιτροπή Αγώνα Κρούστα Λασηθίου κατά των βΑΠΕ έχουμε να προσθέσουμε τα εξής: 

Το φυσικό περιβάλλον του χωριού μας χαρακτηρίζεται από ένα πανέμορφο δάσος με πλούσια πανίδα και χλωρίδα και γι' αυτό έχει χαρακτηριστεί περιοχή νατούρα 2000 (GR 4320002) και καταφύγιο άγριας ζωής (Κ575 ΦΕΚ 510/Β/27-7-1984). Εδώ ζουν ο αγριόγατος της Κρήτης που κινδυνεύει με εξαφάνιση και ελάχιστα άτομα χρυσαετού από τα πλέον απειλούμενα αρπαχτικά πουλιά. 

Σ' αυτή τη περιοχή η εταιρεία "Ακτίνα Κρήτης Α.Ε." έχει κάνει αίτηση στη ΡΑΕ για κατασκευή αιολικού σταθμού ισχύος 17MW,20 Α/Γ (αρ.αίτησης Γ-04722/11-10-2010) και η εταιρεία ΕΛΙΚΑ Α.Ε έχει πάρει άδεια παραγωγής για αιολικό σταθμό ισχύος 32,2MW,14 Α/Γ (αρ.άδειας 1945/2010) στο δάσος του Κρούστα.

Στην ιστορική τοποθεσία "του Ξενογιώργη η κορφή", όπου οι προγονοί μας έδωσαν μάχες με τους κατακτητές κατά τη διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, η εταιρεία έστησε ανεμολογικό ιστό, κόβοντας ασφεντάμους και πρίνους, χωρίς να ενημερώσει κανέναν, ούτε τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας. 

Για μας αυτή η συμπεριφορά ήταν απαράδεκτη και αντίθετη με τα έθιμά μας. Μπήκαν στο σπίτι μας χωρίς να χτυπήσουν τη πόρτα, συμπεριφορά που θεωρήσαμε μεγάλη προσβολή. Ο πρόεδρος της κοινότητας Γιάννης Βάρδας συγκάλεσε συνέλευση των κατοίκων, όπου αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής αγώνα για την αντιμετώπιση της απειλούμενης καταστροφής του δάσους και του ευρύτερου φυσικού περιβάλλοντος του Κρούστα. Στην επιτροπή συμμετέχουν ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου, ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας, ο υπεύθυνος της εθελοντικής πυρασφάλειας και πολίτες του Κρούστα. 
Το δημοτικό συμβούλιο του Αγίου Νικολάου με απόφασή του έκφρασε ομόφωνα την συμπαράστασή του στο αγώνα των Κρουστιανών. Η επιτροπή αγώνα οργάνωσε ημερίδα ενημέρωσης, όπου κάλεσε και ενημέρωσαν τους κατοίκους σχετικοί με το θέμα επιστήμονες.
 Τα στοιχεία ήταν αποκαλυπτικά, τα μεγέθη τρομακτικά! 
Τεράστιοι δρόμοι (τουλάχιστον 12 μέτρα πλάτος), εκατοντάδες κυβικά μπετόν (τα θεμέλια), χιλιάδες τόνοι χάλυβα (85 μέτρα ύψος ο κάθε πυλώνας), δεκάδες τόνοι πολυεστέρας (35 μέτρα το καθε πτερύγιο)! 

Η επιτροπή αγώνα κατήγγειλε στο δασαρχείο Αγ. Νικολάου το κόψιμο των ασφεντάμων και πρίνων για την τοποθέτηση του ανεμολογικού ιστού και απαίτησε να διωχθεί η εταιρεία γι' αυτή της την ενέργεια. 
Πράγματι το δασαρχείο έκανε μύνηση στην εταιρεία (9-6-2011) και ανακάλεσε (αρ.πρωτ.1972) την άδεια εγκατάστασης (693/30-3-2011) του ανεμολογικού ιστού που είχε εκδώσει. 
Η αίτηση ωστόσο της "Ακτίνα Κρήτης Α.Ε."και η άδεια παραγωγής της ΕΛΙΚΑ Α.Ε. για την κατασκευή αιολικών σταθμών στο ευαίσθητο οικοσύστημα του Κρούστα στέκουν.
 Το δάσος για μας δεν είναι ένα άλσος περιπάτου, μία ειδηλιακή εικόνα καρτ-ποστάλ.Πολύ περισσότερο δεν είναι ένα σύνολο βράχων προς κατεδάφιση. 
Το δάσος για μας είναι πηγή ζωής εδώ και χιλιάδες χρόνια. Με τους ρητινοσυλλέκτες του παλαιότερα, με τους βοσκούς και τα μιτάτα, τους μελλισόκηπους, τις ξερολιθιές και τα ξωκκλήσια του. Με τα Μινωικά μιτάτα και τα μονοπάτια του, τα τραγούδια και τις ιστορίες των παππουδολαλάδων μας, με τα κόκκαλα των προγόνων μας. Το δάσος για μας είναι η συλλογική μας μνήμη και η ταυτότητά μας.. 

Πιστεύουμε ότι το νομικό πλαίσιο που καλύπτει τις εταιρείες συνιστά καθεστώς κατοχής και δεν έχει καμία σχέση με τις ενεργειακές μας ανάγκες. Δεν είναι δυνατόν στο όνομα της κλιματικής αλλαγής να καταστρέφεται ένα δάσος, ο πρωτογενής τομέας, παραδοσιακές δραστηριότητες, ο αισθητικός περίγυρος ,που όλ' αυτά συνθέτουν τον πολιτισμό μας.
 Η υλοποίηση των επενδύσεων βιομηχανικής κλίμακας, που θα καταστρέψουν ανεπιστρεπτί το φυσικό περιβάλλον, δεν παραβιάζει μόνο το Ελληνικό σύνταγμα (άρθρο 24 κ.α.) μα και Ευρωπαϊκές συμβάσεις και οδηγίες που έχουν ενταχθεί στην Ελληνική νομοθεσία, (ευρωπαϊκή σύμβαση του τοπίου Νόμος 3827/2010, σύμβαση για τη βιοποικιλότητα Νόμος 2204/1994 κ.α.). Θεωρούμε επίσης ότι υπάρχει έλειμα στοιχειώδους δημοκρατικής λειτουργίας, όλ' αυτά να γίνονται ερήμην των τοπικών κοινωνιών. Ελπίζαμε ότι με το επιχειρησιακό της Περιφέρειας Κρήτης θα βρισκόταν λύση και θα αντιμετωπιζόταν η προγραμματισμένη μετατροπή, των ορεινών κυρίως όγκων, σε βιομηχανική περιοχή. Ελπίζαμε ότι θα αναγνωριζόταν "η κορυφαία έννομη αξία της Ελληνικής φύσεως και των πολυτίμων και ευαισθήτων στοιχείων της (δασών, βουνών, θαλλάσης, νησιών) που συγκροτούν την εθνική ταυτότητα της πατρίδος μας χιλιάδες χρόνια τώρα". (Μιχαήλ Δεκλερής). 
Αντιθέτως διαπιστώνουμε, ότι προωθήται η άκριτη και άνευ όρων εγκατάσταση έργων βιομηχανικής κλίμακας ΑΠΕ σε ολόκληρη την Κρήτη και σε βάρος της κλίμακας του Κρητικού τοπίου, ακόμα και σε προστατευόμενες περιοχές. Επιπροσθέτως ανακοινώνεται και η συμμετοχή των ΟΤΑ α΄και β΄ βαθμού στη σχεδιαζόμενη μετατροπή του φυσικού περιβάλλοντος της Κρήτης σε χωματερή, σε συνεργασία με μεγάλες ενεργειακές εταιρείες.

 Η ΔΕΗ ανανεώσιμες με την οποία επιδιώκεται η δημιουργία εταιρείας λαϊκής βάσης ήδη έχει υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας με την ΤΕΡΝΑ, την ΕΛΙΚΑ (συμφερόντων Κοπελούζου), και την Γαλλική EDF που έχει πυρηνικά εργοστάσια! Για όλους τους παραπάνω λόγους δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας στους προβλεπόμενους σχεδιασμούς του Επιχειρησιακού Προγράμματος για τις ΑΠΕ στην Κρήτη. Το κίνητρό μας είναι η αγάπη για το τόπο μας και το χρέος που έχουμε να τον παραδώσουμε στα παιδιά μας,τουλάχιστον όπως μας τον παρέδωσαν οι πρόγονοί μας, ενώ το κίνητρο των εταιρειών είναι το κέρδος, που θα προκύψει από την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος. 

Υψιστο πατριωτικό καθήκον μας υποχρεώνει να δηλώσουμε την ανυποχώρητη στάση μας στην καταστροφή και το ξεπούλημα του τόπου μας. 

Θα αγωνιστούμε γι' αυτό με καθε νόμιμο μέσο, εντός και εκτός Ελλάδος. Δικαιούμαστε ν' αγαπάμε το τόπο μας και να τον υπερασπιζόμαστε γνωρίζοντας ότι τον έχουμε δανειστεί από τα παιδιά μας.

Για την Επιτροπή Αγώνα Κρούστα Λασηθίου
ο πρόεδρος Γεώργιος Βάρδας
9-1-2012
 τηλ.επικοινωνίας 6977218476
 mail: epakrusta@gmail.com

ακολουθούν 965 υπογραφές κατοίκων και φίλων του Κρούστα

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Μια απάντηση στον Πετσαλάκη


Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου με δημοσίευση του στο Κοινόν Βραχασίου αναφέρεται προφανώς σε όσα έγραψα σε αυτό το ιστολόγιο και μιλά για «διάφορες ανοησίες και συκοφαντίες που εκτοξεύονται από γνωστό διαστρεβλωτή σκοταδιστή μιλαθιώτη» και λίγο παρακάτω γράφει ότι προκαλεί «το σχολιαστή του συκοφαντικού σχολίου αν έχει πολιτικό ανδρισμό να μου αποδείξει τα όσα συκοφαντικά αναφέρει».

Όμως ο ίδιος ο Πετσαλάκης δεν έχει τον πολιτικό ανδρισμό να γράψει το όνομα μου όταν με κατηγορεί ως σκοταδιστή και διαστρεβλωτή, για να αποφύγει τις τυχόν νομικές συνέπειες των υβριστικών χαρακτηρισμών που απευθύνει προς το πρόσωπο μου.

Όπως και στο παρελθόν δεν είχε τον πολιτικό ανδρισμό να μιλήσει με ονοματεπώνυμα όταν δημοσίευσε στο διαδίκτυο και στην τοπική εφημερίδα υβριστικά κείμενα στα οποία μιλούσε για «Μιλαθιώτες σκοταδιστές που έκαψαν το Βραχάσι» προσπαθώντας έντεχνα να δημιουργήσει διχόνοιες και αντιπαραθέσεις ανάμεσα στις τοπικές κοινωνίες.

Ο ίδιος βέβαια δεν είχε τον πολιτικό ανδρισμό να δημοσιοποιήσει πριν τις δημοτικές εκλογές τις απόψεις του για την περίοδο του αγώνα, για την περίοδο της Κοινότητας Βραχασίου και για το θέμα του παραλιακού δρόμου, αλλά προεκλογικά μιλούσε για «νέα μεγάλη ενότητα» για «ανάγκη ολοκλήρωσης του παραλιακού δρόμου» και μετά τις εκλογές, αφού εξελέγη, άλλαξε άρδην τις δημόσιες τοποθετήσεις του γι΄ αυτά τα θέματα.

Αυτός είναι ο πολιτικός ανδρισμός του Πετσαλάκη….

Προσωπικά ως δημότης έχω ασκήσει δημόσια κριτική για διάφορα θέματα, τόσο στον Πετσαλάκη, όσο και στο δήμαρχο Αγ. Νικολάου Δ. Κουνενάκη, όπως και άλλοι δημότες της περιοχή μας.
Ο Πετσαλάκης για σοβαρά ζητήματα που έχω θέσει, όπως τη διαστρέβλωση των αποφάσεων του Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας και τον εκτός νόμου χαρακτήρα των θεμάτων τα οποία εισάγονται προς συζήτηση και λαμβάνονται αποφάσεις από το Συμβούλιο Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου, δεν έχει δώσει καμιά δημόσια απάντηση.
Αντίθετα επιλέγει να μιλά αόριστα για συκοφαντίες και ανοησίες χωρίς να απαντά επί της ουσίας.
Αντί να δίνει απαντήσεις στα ζητήματα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας επιλέγει να εμφανίζεται ως θύμα και να απειλεί συνεχώς με μηνύσεις (έχει υποβάλει ήδη μία εναντίον μου) βαδίζοντας στα βήματα του πρώην δημάρχου Νεάπολης Ν. Καστρινάκη.

Στο θέμα της εμπορίας νερού, έχει ο ίδιος ο Μ. Πετσαλάκης αποδεχθεί στην κατάθεση του στην εκδίκαση της αγωγής του Δινεράκη εναντίον του Γ. Σφυράκη στις Μαρτίου 2011 ότι με το Δινεράκη έχουν εταιρία πώλησης νερού. Είναι επίσης γνωστό ότι υπάρχει κοινό δίκτυο αγωγών που συνδέει τις γεωτρήσεις τους και ο Δινεράκης έχει αποδεχθεί στο παρελθόν σε ανάρτηση του στο διαδίκτυο ότι πουλάει νερό στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο (ο ίδιος και όχι η μητέρα του).



Ο Πετσαλάκης ισχυρίζεται ότι ο ίδιος δεν έχει καμιά εμπορική σχέση με το συγκεκριμένο ξενοδοχείο (εγώ δεν έγραψα κάτι τέτοιο, έγραψα για ενδεχόμενη χρήση κοινού δικτύου), όμως εμπορική σχέση με το ξενοδοχείο έχει –κατά δήλωση του- ο Δινεράκης, ο συνέταιρος του Πετσαλάκη στην εταιρία, με τον οποίο είναι γνωστό ότι έχουν δίκτυο κοινών αγωγών και συνυπέγραψαν τη δικαστική παρέμβαση εναντίον του πολιτιστικού συλλόγου Μιλάτου και 97 κατοίκων της Μιλάτου και υπέρ της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Και ας έρθουμε στο σοβαρό αυτό θέμα, το οποίο ο Πετσαλάκης το υποβαθμίζει λέγοντας ότι υπέγραψε μόνο ένα «κείμενο στήριξης ενός στοχοποιημένου επιχειρηματία», ενώ πρόκειται για μια δεκαεφτασέλιδη παρέμβαση ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λασιθίου στην οποία αναγράφονται μια σειρά από ανακρίβειες και ψεύδη με στόχο να υποστηριχτεί η συγκεκριμένη επιχείρηση στη δικαστική της διένεξη με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μιλάτου και 97 κατοίκους και επιχειρηματίες του χωριού.


Στην παρέμβαση λοιπόν με ημερομηνία κατάθεσης 27.12.2011 την οποία συνυπογράφει ο Πετσαλάκης αναφέρεται:
«Η αλήθεια είναι απολύτως αντίθετη και έγκειται στο ότι η εναγόμενη εταιρία είναι θύμα μιας ομάδας ανθρώπων η οποία επιδιώκει με κάθε μέσο να διανοίξει ένα παράνομο παράλιο δρόμο.
 Τούτο το έχει εν μέρει επιτύχει πλην όμως διακόπηκαν οι προσπάθειες της με δικαστικές αποφάσεις κατά πρωτοβουλία της εναγόμενης εταιρίας , η οποία δεν επιθυμεί να διανοιχτεί ο εν λόγω παράλιος δρόμος ο οποίος πράγματι και θα έθιγε το φυσικό περιβάλλον εν τω συνόλω, τόσο το χερσαίο, όσο και τον αιγιαλό. 
 Με αφορμή αυτή τη σύγκρουση αυτή έχει γενικευτεί ένας εξουθενωτικός πόλεμος με επιτιθέμενους μόνο από την πλευρά της εν λόγω ομάδας ανθρώπων οι οποίοι επιθυμούν την αναχρονιστική διάνοιξη επί του παράκτιου οικοσυστήματος δρόμου εποχούμενης κυκλοφορίας.»

Δηλαδή ο Πετσαλάκης τώρα χαρακτηρίζει παράνομο τον παραλιακό δρόμο Μιλάτου –Σισίου και δηλώνει ότι η διάνοιξη του θα είναι αναχρονιστική και θα έθιγε το φυσικό περιβάλλον, τη στιγμή που κατέβηκε υποψήφιος και ζήτησε την ψήφο των δημοτών με το πρόγραμμα του «Σύγχρονου Δήμου» στο οποίο περιλαμβανόταν στον τομέα ΟΔΟΠΟΙΙΑ το έργο «Παραλιακός δρόμος που συνδέει το Σίσι με τη Μίλατο».


Και όχι μόνο αυτό, το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνεται και στην απόφαση που έλαβε το Συμβούλιο Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου με την ψήφο και του Πετσαλάκη στις 14/2/2011 όπου στην πρόταση της Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου για το «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου» περιλαμβάνεται και το έργο «παραλιακός δρόμος Σίσι-Μίλατος».



Ο Πετσαλάκης με την δικαστική παρέμβαση υπέρ της συγκεκριμένης επιχείρησης την οποία συνυπογράφει τώρα τάσσεται ενάντια στην απόφαση του Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου και ενάντια στο προεκλογικό πρόγραμμα με το οποίο ζήτησε την ψήφο των δημοτών. Δημιουργείται λοιπόν σοβαρό πολιτικό θέμα σχετικά με τη στάση του ως πρόσωπο και ως πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, αφού λειτουργεί ενάντια στις αποφάσεις του Συμβουλίου.

Ακόμη στη δικαστική παρέμβαση που συνυπογράφει ο Πετσαλάκης αναφέρεται: "Ως προς τα μπάζα στο θαλάσσιο βυθό πρόκειται για θρασύτατο χαρακτηρισμό. Υπάρχουν παρά πολλά στοιχεία, έγγραφα, φωτογραφικό υλικό, κα σχετικά με το ότι όλες οι εναποθέσεις στο βυθό έγιναν από την Κοινότητα όταν παρανόμως αποφάσισε και εκτέλεσε με μπουλντόζες την παράνομη διάνοιξη επί του αιγιαλού δρόμου …"
Πρόκειται για ένα ψευδέστατο ισχυρισμό, αφού όλοι στην περιοχή γνωρίζουν τι συμβαίνει εδώ και χρόνια στο σημείο αυτό από την ξενοδοχειακή επιχείρηση, που εναποθέτει συνεχώς νέα μπάζα και σχετικές φωτογραφίες έχουν δημοσιευτεί πολλές φορές στο διαδίκτυο, τόσο από παλιότερες, όσο και από πρόσφατες εναποθέσεις μπαζών.


Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι φέτος το Δημοτικό Συμβούλιο Αγ. Νικολάου ψήφισε ομόφωνα απόφαση  στις 13/4/2011 με την οποία καταγγέλλεται η δράση της συγκεκριμένης ξενοδοχειακής επιχείρησης εις βάρος τους περιβάλλοντος της περιοχής.


Επίσης στην παρέμβαση την οποία συνυπογράφει ο Πετσαλάκης αναφέρονται και άλλα ψεύδη όπως για παράδειγμα στο παρακάτω σημείο:
«Αξίζει να αναφερθεί ότι όλη η Μίλατος, όταν επιθυμεί να κολυμπήσει στη θάλασσα έρχεται στο χώρο της παραλίας έμπροσθεν του ξενοδοχείου, καθώς είναι ο μοναδικός χώρος σε όλη τη Μίλατο που η πρόσβαση στη θάλασσα είναι ασφαλής και ευχερής χωρίς τον κίνδυνο τραυματισμών από τα αιχμηρά βράχια που διαμορφώνει η πολύ μεγάλη χειμέρια διάβρωση».
Βεβαίως πρόκειται για εξόφθαλμο ψεύδος, αφού «όλη η Μίλατος» δεν πηγαίνει στην παραλία του ξενοδοχείου να κολυμπήσει, αλλά πάει στην παραλία της Μιλάτου, η οποία έχει ολοστρόγγυλα βότσαλα και όχι «αιχμηρά βράχια», ενώ υπάρχει και μια μικρή αμμώδης παραλία στο λιμάνι της Μιλάτου! Άλλωστε ακόμα και στην τουριστική σελίδα cretan beaches  αναφέρονται για τη Μίλατο τα παρακάτω :
Περίπου 1 χιλ. ανατολικά της Μιλάτου θα βρείτε μερικές μικρές απομονωμένες παραλίες με στενές λωρίδες άμμου, τα οποία περιβάλλονται από ψηλούς κάθετους βράχους. Οι όρμοι της Μιλάτου είναι ιδανικά για απομόνωση, αν και το κύμα είναι συνήθως πολύ υψηλό. 
Από εκεί, αν κατευθυνθείτε προς το χωριό, λίγο πριν το λιμάνι, θα βρείτε την παραλία της Μιλάτου . Είναι μια αρκετά μεγάλη παραλία με βότσαλα και πέτρες σε μερικά σημεία. Δεν είναι οργανωμένη, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ κοντά στις ανέσεις του χωριού. Δυστυχώς, αυτή η παραλία επίσης, επηρεάζεται από τα κύματα.
 Η επόμενη παραλία  βρίσκεται μέσα στο λιμάνι (Λιμάνι) , κοντά στις ταβέρνες του χωριού. Είναι μια μικρή παραλία με άμμο, πολύ καλά οργανωμένη. Αυτή η παραλία παίρνει το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, καθώς τα νερά είναι πάντα ήρεμα και είναι κατάλληλη ακόμη και για τα παιδιά σας.

Ακόμη, ο φανατικός υποστηρικτής της νομιμότητας πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πετσαλάκης συνυπογράφει το κείμενο στο οποίο αναφέρεται:
"Τονίζουμε ότι το να επέμβει κάποιος στον αιγιαλό χωρίς προηγούμενη διοικητική άδεια, ναι μεν μπορεί να τιμωρείται ποινικά κατά το άρθρο 29 του ν 2971/2001 πλην όμως δεν ισούται με περιβαλλοντική επιβάρυνση καθώς για παράδειγμα και τα παραδοσιακά σπίτια της Μυκόνου και της Σαντορίνης έχουν κτιστεί χωρίς οικοδομική άδεια και ουδείς δύναται να ισχυρισθεί ότι το γεγονός έχει επιφέρει περιβαλλοντική υποβάθμιση."

Τι να πει κανείς για ένα τέτοιο επιχείρημα που συμψηφίζει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των περασμένων αιώνωνκαι δεκαετιών με τις σύγχρονες παρεμβάσεις στον αιγιαλό και παραβλέπει το γεγονός ότι στην άδεια περιβαλλοντικών όρων του ξενοδοχείου αναφερόταν ρητά ότι απαγορεύεται οποιαδ΄ποτε παρέμβαση στον αιγιαλό και στην ακτή έμπροσθεν του ξενοδοχείου.
Τα παραδοσιακά σπίτια της Μυκόνου που χρησιμοποιούνται  στην παρέμβαση που συνυπογράφει ο Πετσαλάκης ως παράδειγμα παράνομης δόμησης στον Αιγιαλό(!) Πάλι καλά που δεν έγραψαν και για τη Βενετία...
Γενικά στη συγκεκριμένη παρέμβαση περιλαμβάνονται πολλές ανακρίβειες και ψεύδη, τα οποία θα αντικρουστούν στο δικαστήριο είναι όμως αξιοσημείωτο πως ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου υιοθετεί όλους αυτούς τους ισχυρισμούς και τους συνυπογράφει ερχόμενος σε αντίθεση με τη βούληση της τοπικής κοινωνίας της Μιλάτου για το σοβαρό αυτό θέμα.

Και επειδή στη δημοσίευση του στο Κοινόν Βραχασίου ο Πετσαλάκης μιλά για «καρεκλοκένταυρους που παίρνουν το μηνιάτικο τους σίγουρα και δεν ξέρουν τι συμβαίνει γύρω τους» πρέπει να πούμε ότι την αγωγή ενάντια στην ξενοδοχειακή επιχείρηση μαζί με τον πολιτιστικό σύλλογο Μιλάτου την συνυπογράφουν 97 κάτοικοι της Μιλάτου, μεταξύ των οποίων και το σύνολο σχεδόν των ιδιοκτητών των ταβερνών του χωριού, όπως επίσης και ιδιοκτήτες άλλων καταστημάτων.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου μόλις πριν από μερικές ημέρες αρνιόταν σε ιδιωτικές του συζητήσεις ότι έχει συνυπογράψει οποιοδήποτε κείμενο υπέρ του συγκεκριμένου ξενοδοχείου και τώρα (μετά τη δημοσιοποίηση της δικαστικής παρέμβασης από εμένα) παραδέχεται ότι έχει συνυπογράψει κείμενο υποστήριξης και δηλώνει ότι είναι υπέρ της επιχειρηματικότητας και της οικονομικής τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής εφ΄ όσον βέβαια τηρούνται νόμοι και κανόνες παραβλέποντας το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας έχει περισσότερες από 7 δικαστικές καταδίκες για «διαμόρφωση αιγιαλού», ότι έχει παραβιάσει τους περιβαλλοντικούς όρους του ξενοδοχείου και έχει εκδοθεί πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής για τις εργασίες του στην απαλλοτριωμένη ζώνη παραλίας.

Ο Μ. Πετσαλάκης θα πρέπει να αντιληφθεί ότι η τοπική κοινωνία της Μιλάτου έχει κάνει σαφές ότι δεν είναι εναντίον της επιχειρηματικότητας και της τουριστικής ανάπτυξης. Είναι όμως εναντίον της ανεξέλεγκτης επιχειρηματικότητας που λειτουργεί εις βάρος της τουριστικής ανάπτυξης του χωριού, στερώντας του τη δυνατότητα άμεσης σύνδεσης με την τουριστική ζώνη της βόρειας Κρήτης και καταστρέφοντας το φυσικό περιβάλλον του τόπου με παράνομες και ιδιαίτερα επιβαρυντικές παρεμβάσεις.

Γιώργος Μανουσάκης

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου Μ. Πετσαλάκης συνυπέγραψε δικαστική παρέμβαση υπέρ συγκεκριμένης ξενοδοχειακής εταιρίας και εναντίον του Πολιτιστικού Συλλόγου Μιλάτου και 97 κατοίκων της Μιλάτου


Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου Μ. Πετσαλάκης συνυπέγραψε δικαστική παρέμβαση υπέρ συγκεκριμένης ξενοδοχειακής εταιρίας, εναντίον του Πολιτιστικού Συλλόγου Μιλάτου και εναντίον 97 κατοίκων της Μιλάτου, ενώπιον του πολυμελούς πρωτοδικείου Λασιθίου.

Η παρέμβαση αφορά στην αγωγή που έχουν υποβάλει ο πολιτιστικός σύλλογος και οι κάτοικοι της Μιλάτου εναντίον συγκεκριμένου ξενοδοχείου για την καταστροφή που έχει προκαλέσει στο περιβάλλον της περιοχής, ζητώντας από την επιχείρηση την αποκατάσταση της βλάβης και την αποζημείωση τους. Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει ήδη αναβληθεί μία φορά και θα εκδικαστεί κανονικά στις 29/2/2011.
Μαζί με τον Πετσαλάκη την παρέμβαση συνυπογράφουν 10 κάτοικοι της Μιλάτου, 5 του Βραχασίου και 15 του Σισίου, οι περισσότεροι από τους οποίους είτε εργάζονται στο ξενοδοχείο, είτε έχουν επαγγελματικές σχέσεις μαζί του. Η παρέμβαση υποβλήθηκε στις 27/12/2011.

Ο Πετσαλάκης, με την ιδιότητα του ως πολίτης παίρνει θέση στη δικαστική αντιπαράθεση  μιας επιχείρησης με το μεγαλύτερο τμήμα της τοπικής κοινωνίας της Μιλάτου και τάσσεται υπέρ της επιχείρησης, κάτι που δεν συνάδει με την ιδιότητα του ως πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, αφού κανονικά θα έπρεπε  να βρίσκεται στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας και των τοπικών φορέων.

Σύλλογοι και επιχειρήσεις της περιοχής μας πρόσφεραν στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αγ. Νικολάου


Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δήμου Αγίου Νικολάου ολοκληρώνοντας την πρώτη φάση των δραστηριοτήτων του που αφορά στη στήριξη των ευπαθών κοινωνικά ατόμων και οικογενειών που έλαβαν βοήθεια κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων 2011, θέλει να ευχαριστήσει όσους στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν το σοβαρό εγχείρημα που έχει ξεκινήσει το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τις Κοινωνικές δομές του Δήμου Αγίου Νικολάου,με την καταγραφή, ταξινόμηση και αξιολόγηση αναγκών και την ικανοποίηση αυτών.
Με την κοινωνική ευαισθησία όλων όχι μόνο προστατεύσατε το δικαίωμα για μια καλύτερη ποιότητας ζωής όλων αυτών των ανθρώπων που πραγματικά το έχουν ανάγκη, αλλά πρωτίστως βοηθήσατε άμεσα και αποτελεσματικά να θέσουμε τις βάσεις του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αγίου Νικολάου με διάρκεια και συνέπεια καθ όλη την διάρκεια του χρόνου.

Για την άμεση ανταπόκριση τους και την οικονομική ενίσχυση του ταμείου του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δήμου Αγίου Νικολάου, τους: Mirum Αναπτυξιακή Α.Ε. ,την Εμπορική Τράπεζα ,την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, τον σύλλογο αλλοδαπών «INCO» καθώς και πολλούς συμπολίτες μας.
Ευχαριστούμε θερμά

Για την αγορά και εξασφάλιση των αναγκαίων ποσοτήτων σε κρέας και τυρί και την κάλυψη των ελλείψεων που παρουσιάστηκαν κατά την υλοποίηση της δράσης υπέρ των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, «Χριστούγεννα 2011»
Σε είδη: Την Τράπεζα Κύπρου , τον Αναπτυξιακό Σύλλογο Σισίου , τον Αθλητικό Όμιλο Βραχασίου, την Επιχειρησιακή Βραχασίου, τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μιλάτου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βραχασίου «Ο ΑΝΑΥΛΟΧΟΣ», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλού Χωριού, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρούστα, τον Σύλλογο Ξενοδοχοϋπαλλήλων (Αγ. Νικολάου), την Τράπεζα Κύπρου, τον Δατσέρη Γεώργιο (Πρόεδρο Ο.Κ.Υ.Δ.Α.Ν.), Σύλλογος εργαζομένων ΔΟΥ Ανατολικής Κρήτης Τυροκομικά προιόντα «Η ΑΓΝΟΤΗΣ» (Συλλιγάρδος Α.Ε. - Νεάπολη).

Ευχαριστούμε επίσης θερμά για τη συνεισφορά τους στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, ρουχισμό, υπόδηση, φάρμακα, είδη καθαριότητας, κ.ο.κ.) τα οποία και συλλέχθηκαν στο κτίριο του Ο.Κ.Υ.Δ.Α.Ν. και στο ΚΑΠΗ Νεάπολης κατά την υλοποίηση της δράσης «Χριστούγεννα 2011», τους:
Εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής - Αρτοποιεία: Αγίου Νικολάου Τον Φούρνο «ΑΝΕΣΤΗΣ» τον φούρνο Κάργατζη Νίκη, τα Ζαχαροπλαστεία «ΑΣΤΕΡΙΑ», «ΈΛΕΝΑ», «ΜΗΛΟ», «PERFECT» Ελούντας : Ταμπουρατζή Μαρία, Κριτσάς Βάρδας Εμμανουήλ, Σκύβαλος Εμμανουήλ
Ξενοδοχεία: Grecotel Meli Palace Σίσι
Καταστήματα και Σούπερ Μάρκετς:
Αγίου Νικολάου: Lidl Ελλάς & ΣΙΑ Ο.Ε., Μαρινόπουλος, Μυλωνάκης Γεώργιος, Πάγκαλος Αντώνιος Α.Ε., Προσωπικό S. M. Μολυμπάκης, Κοκκίνη Καλλιόπη (είδη συσκευασίας), Cretamed (ιατρικά & ορθοπεδικά είδη), «La Pelle» (υποδήματα, Γιανναδάκη Ελευθερία), Ξένος (Κρεοπωλείο), Νικηφοράκη Νίκη (κομμωτήριο), Χαριτάκης Θωμάς (υποδήματα), Πάγκαλος Νίκος (καφεκοπτείο)
Νεάπολη:Τα Σ/Μ «Αριάδνη» Μεθυμάκης – Μηνιαδάκης, Ρουμπελάκη Ειρήνη & ΣΙΑ Ο.Ε, «Φαιστός» Φούσκης , τα καταστήματα Καρυδιανάκη Αθηνά (πρώην «Λίνον»), Κριτσωτάκη Δημήτρη (υποδήματα), Μενεγάκη Αντωνία ( έτοιμα ενδύματα)
Σισίου : «Σ/Μ Φαιστός» Παραβολιάση Ο.Ε., Λυράκης Ο.Ε. (εμπορία λαδιού)
Ελούντας : «Elounda Market» Κουτουλάκης –Ατσαλής,
Συνεταιρισμοί - Σύλλογοι: Εμπορικός Σύλλογος Νεάπολης , Cosmote Α.Ε.
Πολιτιστικός Σύλλογος Κριτσάς, Συνεταιρισμός Γυναικών Κριτσάς,
Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Αγίου Νικολάου
Σχολικές Μονάδες: Δημοτικό Σχολείο Κρούστα, A’ Παιδικός Σταθμός Αγίου Νικολάου, Β’ & Γ’ Παιδικός Σταθμός Αμμούδας, Στ’ Βρεφικοί Παιδικοί Σταθμοί - Σταυρός , Παιδικός Σταθμός Κριτσάς, Παιδικός Σταθμός Νεάπολης, 3ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου
Ευχαριστούμε επίσης το Σύλλογο Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Λασιθίου για την προσφορά 12 δωρεάν υποτροφιών σε μαθητές ευπαθών κοινωνικά ομάδων του Δήμου Αγίου Νικολάου
Σχολικές Μονάδες: Δημοτικό Σχολείο Κρούστα, A’ Παιδικός Σταθμός Αγίου Νικολάου, Β’ & Γ’ Παιδικός Σταθμός Αμμούδας, Στ’ Βρεφικοί Παιδικοί Σταθμοί - Σταυρός , Παιδικός Σταθμός Κριτσάς, Παιδικός Σταθμός Νεάπολης , 3ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου

Δεν θα μπορούσαμε να μην ευχαριστήσουμε θερμά και κάθε ένα πολίτη από εσάς που προσφέρατε χρήματα, ρούχα, διάφορα είδη και προσθέσατε το περίσσευμα από το δικό σας νοικοκυριό, και που αφιερώσατε τον πολύτιμο χρόνο, τις γνώσεις και την εμπειρία σας για να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.

Ελπίζουμε στη συνέχιση της συνεργασίας μας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και σας ευχόμαστε ένα νέο έτος με υγεία, αγάπη και κάθε ευτυχία!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου
Κουνενάκης Δημήτρης
&
Τα Μέλη της Επιτροπής Δικτύου

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Κατέβηκε και στη Μίλατο με πολύ νερό ο ποταμός...






Φωτογραφίες: Πολύ νερό κατέβασε το ρυάκι στο Μπούφο









Αυτή η κατάσταση επικρατεί εδώ και ένα μήνα έξω από το γραφείο της Κοινότητας στη Μίλατο


Άνοιξαν οι ουρανοί - μόνο για water sports o δρόμος στο Μπούφο σήμερα!