Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Δημοτικό Συμβούλιο για γέλια και για κλάματα



Απογοητευτική ήταν η εικόνα στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Νικολάου, αφού υπήρξαν έντονες εκφράσεις και αντιπαραθέσεις και η παράταξη του   Π. Καρατσή Δημοτική Συνεργασία αποχώρησε πριν καν αρχίσει η δεύτερη κανονική συνεδρίαση της ημέρας (η πρώτη ήταν μόνο για τον προϋπολογισμό), επειδή ο δημοτικός σύμβουλος  Γιώργος Δατσέρης δεν δέχτηκε να ανακαλέσει την έκφραση του για "υποτιθέμενο ενδιαφέρον του Π. Καρατσή για τα προβλήματα του Δήμου".

Πριν την κανονική τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προηγήθηκε ξεχωριστή συνεδρίαση για την ψήφιση του προϋπολογισμού. Η συνεδρίαση εξελίχτηκε κανονικά και το ασυνήθιστο γεγονός ήταν η αντιπαράθεση του Γιώργου Δατσέρη δημοτικού συμβούλου της παράταξης του Δημάρχου που εκλέγεται στη Δημοτική Ενότητα Βραχασίου  με τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης Π. Καρατσή και Γ. Γουναλάκη, τους οποίους ο Γ. Δατσέρης κατηγόρησε για άγνοια των διαδικασιών σύνταξης και συζήτησης του προϋπολογισμού. Υπήρξαν απαντήσεις, και τελικά έκλεισε οι συζήτηση με την ψήφιση του προϋπολογισμού κατά πλειοψηφία.

Στη συνέχεια έγινε ένα μικρό διάλειμμα και ξεκίνησε η δεύτερη συνεδρίαση, που είχε τακτικά θέματα, το σημαντικότερο από τα οποία ήταν η καταγγελία της σύμβασης του Δήμου με τον ιδιώτη που έχει αναλάβει την εκμετάλλευση των σφαγείων της Νεάπολης, τα οποία είναι από το καλοκαίρι κλειστά. Γι΄ αυτό το θέμα είχαν έρθει να παρακολουθήσουν και να τοποθετηθούν κτηνοτρόφοι και κρεοπώλες από την περιοχή του Δήμου Αγ. Νικολάου

Πριν τεθούν τα τακτικά θέματα προς συζήτηση τέθηκαν τα εκτός ημερησίας διάταξης και στη συνέχεια ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης πήρε το λόγο για να θέσει στο δήμαρχο και στους αντιδημάρχους ερωτήματα σχετικά με διάφορα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του Δήμου. Αυτή είναι μια διαδικασία που συνηθιζόταν στο παρελθόν στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Νικολάου, να μπαίνουν δηλαδή στην αρχή κάποια ερωτήματα από την αντιπολίτευση και ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι να δίνουν απαντήσεις. Ο Π.Καρατσής τοποθετήθηκε και έθεσε ερωτήματα για πολλά θέματα, κάποια από τα οποία θεωρήθηκαν δευτερεύουσας σημασίας από δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης που διαμαρτυρήθηκαν γιατί έτσι καθυστερεί πολύ  να προχωρήσει η συζήτηση των τακτικών θεμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου. Πιο έντονα διαμαρτυρήθηκε ο σύμβουλος Γιώργος Δατσέρης (που έχει διατελέσει πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Αλικαρνασσού), που βγήκε εκτός εαυτού και χρησιμοποίησε οξείς εκφράσεις, ακόμα και για την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κα. Μπετούρα, από την οποία ζήτησε στη συνέχεια συγνώμη. Υπήρξαν απαντήσεις και ανταπαντήσεις και μετά τη συγνώμη του Γ. Δατσέρη προς την κα. Μπετούρα,  ο Π. Καρατσής του ζήτησε να ανακαλέσει και την έκφραση του περί "υποτιθέμενου ενδιαφέροντος του Π. Καρατσή για τα προβλήματα", αλλά ο Δατσέρης δεν δέχτηκε να ανακαλέσει, παρά το ότι του ζήτησε και η κα. Μπετούρα και ο Δήμαρχος Δ. Κουνενάκης. Μετά την άρνηση του Γ. Δατσέρη να ανακαλέσει την έκφραση του, η παράταξη του Π. Καρατσή αποχώρησε ως ένδειξη διαμαρτυρίας από τη συνεδρίαση, πριν καν ξεκινήσει η συζήτηση των τακτικών θεμάτων.
Μετά την αποχώρηση της μείζονος αντιπολίτευσης ο δήμαρχος Δ. Κουνενάκης ζήτησε ξανά από το Γ. Δατσέρη να ανακαλέσει και να τους πει να έρθουν μέσα. Ο Γ. Δατσέρης άνοιξε την πόρτα και τους φώναξε "επιστρέψτε, ανακαλώ", αλλά οι σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης ήταν ήδη στη σκάλα και αρνήθηκαν να επιστρέψουν.

Μετά από αυτά τα κωμικοτραγικά ξεκίνησε η συζήτηση των τακτικών θεμάτων και για το πιο σημαντικό, το θέμα των σφαγείων, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να καταγγείλει τη σύμβαση με την ιδιωτική εταιρία που είχε αναλάβει την εκμετάλλευση των σφαγείων της Νεάπολης.

Σίγουρα τα όσα συνέβησαν εχθές στον τρίτο όροφο του ΡΕΞ δεν τιμούν τους πρωταγωνιστές. Ο Δημοτικός Σύμβουλος Γ. Δατσέρης θα έπρεπε να είναι πιο ήπιος στην ομιλία του και στους χαρακτηρισμούς του, ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να ανακαλέσει, ώστε να μην υπάρξει αποχώρηση της μείζονος αντιπολίτευσης. Από την άλλη, ο Π. Καρατσής και η παράταξη του έθεσαν σε δεύτερη μοίρα τη συζήτηση των θεμάτων της περιοχής αποχωρώντας πριν καν ξεκινήσει η κανονική συνεδρίαση διαμαρτυρόμενοι για μια έκφραση δημοτικού συμβούλου που θεώρησαν προσβλητική, ενώ οι ίδιοι στο παρελθόν έχουν χρησιμοποιήσει εξίσου προσβλητικές εκφράσεις για το δήμαρχο και την παράταξη του σε άλλες συνεδριάσεις και σε ανακοινώσεις που έχουν εκδώσει.

Πάντως, η χθεσινή εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου (όπως φαίνεται και από το απόσπασμα στο video) ήταν πράγματι για γέλια και για κλάματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.