Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Ο Γιώργος Φθενάκης για την αναβολή της Λαϊκής Συνέλευσης


Άλλη μια παταγώδης αποτυχία του Πετσαλάκη και της ομάδας του να πείσουν την τοπική κοινωνία για τις αγαθές τους προθέσεις και την ειλικρίνεια των λόγων τους. 
Παρά τις απελπισμένες προσπάθειες που κατέβαλαν το προηγούμενο διάστημα δεν κατόρθωσαν τελικά να πραγματοποιήσουν τη λαϊκή συνέλευση – παρωδία που ετοίμαζαν. Και λέω παρωδία γιατί μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί μια λαϊκή συνέλευση για την προετοιμασία της οποίας όχι μόνο δεν τηρήθηκε καμιά νόμιμη διαδικασία αλλά και κανένας ηθικός και δεοντολογικός κώδικας. Ο Πετσαλάκης αρνήθηκε την οποιαδήποτε συνεργασία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, απορρίπτοντας όλες τις ημερομηνίες που του προτάθηκαν. Αντίθετα, αυθαίρετα όρισε από μόνος του την ημερομηνία και την παρουσίασε ως απόφαση του τοπικού συμβουλίου. Όπως όλοι όμως γνωρίζουμε το τοπικό συμβούλιο είναι αναρμόδιο για να λάβει μια τέτοια απόφαση, όπως είναι αναρμόδιο και για μια πληθώρα άλλων αποφάσεων που έχει λάβει «κατά πλειοψηφία» μέχρι σήμερα.

 Στη συνέχεια προσπάθησε με κάθε τρόπο να προσελκύσει κόσμο μοιράζοντας δεξιά και αριστερά προσκλήσεις σε όλη την περιφέρεια του Δήμου, λες και προσκαλούσε σε κάποιο κοσμικό γεγονός. Τι νόημα όμως έχει μια λαϊκή συνέλευση των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου χωρίς τους κατοίκους της και χωρίς τη Δημοτική Αρχή;

 Όταν λοιπόν αντιλήφθηκε το επερχόμενο φιάσκο ακύρωσε αυτή την παρωδία παρουσιάζοντας την απόφαση του αυτή ως κίνηση καλής θέλησης προς την Δημοτική Αρχή. 

Γιατί δεν το έπραξε όμως αυτό εδώ και μια βδομάδα που έλαβε την επιστολή του Αντιδημάρχου αλλά μια μέρα μόλις πριν την ημερομηνία της «λαϊκής» του συνέλευσης; 

Πολύ απλά γιατί προσπαθούσε εναγωνίως και ο ίδιος αλλά και η γνωστή ομάδα των αποδήμων του να μαζέψουν κόσμο και να αποδείξουν στον Δήμαρχο ότι η τοπική κοινωνία τους ακολουθεί. Για άλλη μια φορά όμως αποδείχθηκε ότι το λαϊκό έρεισμα που επικαλείται στην περιοχή μας, είναι φούσκα. Οι μετρημένοι που τον στηρίζουν είναι γνωστοί και όλοι τους απαξιωμένοι ένας ένας από την κοινωνία μας.

 Ελπίζω να έλαβε το μήνυμα και να υποβάλλει επιτέλους την παραίτηση του και αυτός αλλά και ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης με τον οποίο συναποφάσισαν την διεξαγωγή αυτής της λαϊκής συνέλευσης, σαν μια ύστατη κίνηση σωτηρίας της αξιοπρέπειας τους, αν και προσωπικά αμφιβάλλω τόσο για την ικανότητα τους να λαμβάνουν τα μηνύματα της κοινωνίας, όσο και για τον αν η αξιοπρέπεια τους μπορεί με οποιοδήποτε τρόπο να περισωθεί πλέον.

 Όσο για τη λαϊκή συνέλευση, μετά από συνομιλία που είχα με το Δήμαρχο, με διαβεβαίωσε ότι πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι η λαϊκή συνέλευση να προγραμματιστεί εντός του Ιανουαρίου. Η ημερομηνία της θα καθοριστεί με συνεννόηση του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας και του αρμόδιου Αντιδημάρχου όπως προβλέπει ο νόμος. Για τη «ρελάνς» στην οποία αναφέρονται να τους ενημερώσω ότι ο ρόλος των εκλεγμένων τόσο στο Τοπικό Συμβούλιο όσο και στο Δημοτικό δεν είναι να παίζουν παιχνίδια και να κερδίζουν ή να χάνου ρελάνς αλλά να υπηρετούν τα συμφέροντα της κοινωνίας που τους εξέλεξε. Λυπάμαι αν ορισμένοι δεν έχουν την ικανότητα να το καταλάβουν αυτό.

 Τέλος θέλω να τονίσω ότι κανένας εξωθεσμικός δεν έχει δικαίωμα να προσπαθεί να επιβάλλει τις απόψεις του στην κοινωνία μας και όσο είμαι μέλος του Τοπικού Συμβουλίου θα αντισταθώ με κάθε τρόπο σε τέτοιου είδους παρεμβάσεις απ΄ όπου κι αν προέρχονται.

Γιώργος Φθενάκης
Σύμβουλος της Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου
πρόεδρος του ΔΣ της Επιχειρησιακής Βραχασίου ΑΕ ΟΤΑ

2 σχόλια:

  1. Να συμπληρωσω οτι προταθηκε η ημερομηνια στο τελος του Ιανουαριου γιατι θα φυγω για διακοπες οπως και πολλοι αλλοι και θα γυρισω μετα τις γιορτες. ΕΥΧΟΜΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2012

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α, πάρα πολύ ωραία, για να είμαστε όλοι παρόντες,η ημερομηνία αυτή βολεύει πολλούς.
    Αλέκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.