Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Σχετικά με τη Λαϊκή Συνέλευση του Πετσαλάκη


Δημοσιεύει και ξαναδημοσιεύει προσκλήσεις ο Μ. Πετσαλάκης για τη Συνέλευση της μεθεπόμενης των Χριστουγέννων στο Βραχάσι, η οποία δεν συγκλήθηκε με τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες.

Το ζήτημα λοιπόν τώρα είναι αν στη συνέλευση αυτή θα παραβρεθεί ο Δήμαρχος Δ. Κουνενάκης ή ο αρμόδιος  αντιδήμαρχος Μ. Κερούλης για να κάνει δημόσιο απολογισμό των όποιων περπαγμένων του Δήμου Αγίου Νικολάου στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του Καλλικρατικού Δήμου και για να ακούσει τις παρατηρήσεις και τις απόψεις των δημοτών.

Επίσης ένα άλλο ζήτημα είναι αν μια Συνέλευση που δεν συγκλήθηκε με την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία είναι σε θέση να λάβει νόμιμες αποφάσεις για θέματα της περιοχής.

Σε περίπτωση που η Δημοτική Αρχή επιλέξει να μην παραστεί, σίγουρα η Συνέλευση χάνει ένα σημαντικό ρόλο της, αυτόν του απολογισμού και της άμεσης υποβολής παρατηρήσεων, ενστάσεων και προτάσεων προς τη δημοτική αρχή, αφού δεν θα υπάρξει διάλογος με το δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο

Αυτό όμως είναι κάτι που ο δήμαρχος δεν μπορεί να αποφύγει, αφού δεν είναι δυνατόν να έχει πάει και να έχει κάνει απολογισμό και διάλογο σε όλες τις τοπικές κοινότητες, πλην του Βραχασίου.


2 σχόλια:

  1. Φθενακης Γιωργος τοπικός σύμβουλος Βραχασιου20 Δεκεμβρίου 2011 στις 12:09 μ.μ.

    Μετά απο τη συνεδρίαση του συχρονου Δημου στο Βραχασι, παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου κ Κερουλη, και με την πλειοψηφία του συνδυασμού ( έξι παρόν και ένας απών) αποφασίσαμε να μη συμετεχουμε ουτε εμείς, αλλα ουτε και η δημοτικη αρχή στην υποτιθέμενη λαικη συνέλευση στο Βραχασι. Έχουμε συντάξει κείμενο για τους λόγους που δεν θα συμμετέχουμε , και θα το δημοσιεύσουμε σύντομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρχικά καλή αρχή και καλή συνέχεια στον "Ανάβλοχο".
    Δεν υποκαθιστώ την απάντηση του Δημάρχου, αλλά όσο μπορώ να ξέρω, ο κ. Δήμαρχος δεν αποφεύγει την Λαϊκή Συνέλευση στο Βραχάσι, αλλά την "λάθος" διαδικασία. Όταν όλα γίνονται ερήμην του αρμόδιου Αντιδημάρχου και Δημάρχου, όταν κάποιοι συμπεριφέρονται ως "οι απόλυτοι άρχοντες" , έχουν καταλάβει λάθος τον ρόλο τους, αποφασίζουν και ενεργούν μόνοι τους, με την πλειοψηφία των δύο, τότε φυσικά και καλώς ο Αντιδήμαρχος και ο κ. Δήμαρχος δεν συμμετέχουν. Στα άλλα δημοτικά διαμερίσματα, τηρήθηκαν οι διαδικασίες και όλα έγιναν σωστά και ανθρώπινα.
    Όσο για το αν ο κ. Δήμαρχος, αποφεύγει τον απολογισμό του ενός χρόνου, θεωρώ πως η λέξη "αποφεύγει" είναι λάθος και ο κ. Δήμαρχος θα το αποδείξει, κάνοντας πολύ σύντομα τον απολογισμό του, για τον ένα χρόνο λειτουργίας του νέου Καλλικρατικού Δήμου Αγίου Νικολάου στο σύνολο, αλλά και στο Βραχάσι.
    Αλέκα Σουλαδάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.