Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Η προκλητική ανακοίνωση του βουλευτή - Γραμματέα και το ντροπιαστικό ευχαριστήριο του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου


Χρειάστηκε ένα χρόνος συνεννόησης και συνεργασίας του Βουλευτή Λασιθίου και Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλη Καρχιμάκη με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και το Δήμο Αγ. Νικολάου για να υπογραφεί η απόφαση χρηματοδότησης του έργου αποκατάστασης ζημιών στο Λιμενικό του Σισίου του Δήμου Αγ. Νικολάου ύψους 150.000 ευρώ, ένα χρόνο μετά τη ζημιά του, και ενά συνεχίζει να υφίσταται μεγάλος κίνδυνος ολοκληρωτικής καταστροφής του σε περίπτωση νέας κακοκαιρίας.

Αυτό που δεν γράφει ο Γραμματέας- Βουλευτής Μ. Καρχιμάκης στην ανακοίνωση του είναι ότι ένα χρόνο μετά δεν έχει γίνει μελέτη για την αποκατάσταση και τελικά η εκπόνηση της ανατέθηκε με απευθείας ανάθεση σε εκλεκτό του αντθιπεριφερειάρχη Λασιθίου Ν. Καστρινάκη.

Δεν είναι άσχετο το ότι ο Γραμματέας - Βουλευτής στην ανακοίνωση του προς εμάς τους ιθαγενείς δεν αναφέρει κουβέντα για το πότε θα αρχίσουν οι εργασίες αποκατάστασης του λιμενοβραχίονα, οι οποίες σύμφωνα με τις πιο αισιόδοδοξες προβλέψεις των αρμόδιων υπηρεσιών δεν πρόκειται να ξεκινήσουν πριν το Φθινόπωρο του 2012!
Μέχρι τότε βέβαια δεν ξέρουμε αν θα υφίσταται λιμενοβραχίονας με τη σημερινή του μορφή, αν θα έχουν γίνει ή όχι νέες ζημιές και αν θα επαρκούν οι 150.000 ευρώ για την όποια αποκατάσταση.



Είναι πάντως υποτιμητικό για τον τόπο μας ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας να ευχαριστεί (!) το βουλευτή για το ενδιαφέρον που επέδειξε για να υπάρξει υπογραφή χρηματοδότησης ένα χρόνο μετά τη ζημιά και ενώ στην περίπτωση της Ιεράπετρας η αντίστοιχη χρηματοδότηση έχει υπογραφεί εδώ και πολύ καιρό, από το καλοκαίρι.
Και βέβαια η επίκληση της δύσκολης οικονομικής συγκηρίας μόνο προκλητική μπορεί να θεωρηθεί τη στιγμή που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατάφερε σε περίοδο άγριας λιτότητας για τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους να υπάρχει το πρώτο ενδεκάμηνο του 2011 αύξηση των πρωτογενών δημόσιων δαπανών, μείωση των δημόσιων εσόδων και αύξηση του ελλείμματος.

Το ευχαριστήριο του Πετσαλάκη προς το βουλευτή Καρχιμάκη για το ότι η κυβέρνηση υπέγραψε μια απόφαση χρηματοδότησης με ένα χρόνο καθυστέρηση και ενώ το λιμάνι του Σισίου έχει εκτεθεί πλέον σε μεγάλο κίνδυνο αυτόν το χειμώνα, αποτελεί μνημείο εθελόδουλης στήριξης του καταρρέοντος στην κοινωνία κόμματος και βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχεία με τις απόψεις για το θέμα της μεγάλης πλειονότητας των πολιτών της περιοχής μας.

1 σχόλιο:

  1. Ευτυχως που για μια ακόμη φορά "κατόπιν ενεργειών του" μας εσωσε!!!
    Οι υπήκοοι του Βραχασίου, αν σας εχουν απομείνει κάποιοι, σας ευχαριστούν
    για την σωτηρία τους για μια ακόμη φορά.
    Αφερίμ αφέντη!!!!!
    Θα ηθελα ομως να μάθω απο πότε ο κ.Βουλευτής δείχνει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για την περιοχή του Βραχασίου.
    Φαίνεται πως τον παραμύθιασαν οτι δήθεν οι "ιθαγενείς" παραμένουν στην αυλή του μόνο που δεν του τα είπαν καλά οι ιθαγενείς μάθανε το αλφάβητο.

    Κωστής Κασωτάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.