Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Τσάμπα χαίρονται...


Συνεχίζοντας το θεάρεστο έργο τους οι σχολιογράφοι του Κοινόν Βραχασίου προσπαθούν να δημιουργήσουν την πλαστή εικόνα ότι με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που εγκρίθηκε χθες από το Υπουργικό Συμβούλιο επεκτείνεται ο προληπτικός έλεγχος από το ελεγκτικό συνέδριο και σε εταιρίες σαν την Επιχειρησιακή Βραχασίου. Κάποιοι φτάνουν και στο σημείο να καταβαυκαλίζονται ότι αυτό επετεύχθη κατόπιν ενεργειών της γνωστής ομάδας που πολεμά την Επιχειρησιακή Βραχασίου από τα πρώτα της βήματα.

Αυτά που γράφουν δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα και αυτό μπορεί εύκολα να το αντιληφθεί κάποιος με μια απλή έρευνα στο διαδίκτυο.

Το μόνο νέο που εισάγει η πράξη νομοθετικού περιεχομένου σε σχέση με τον προληπτικό έλεγχο των ΟΤΑ είναι ότι εξαιρεί τις σχολικές επιτροπές αυτό φαίνεται και στη σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της ΚΕΔΚΕ.

Κοιτάζοντας το ακριβές κείμενο της Π.Ν.Π. είναι εμφανές ότι τροποποιείται το άρθρο 275 του ν.3852/2010 το οποίο ανέφερε:
Οι δαπάνες των δήμων, των περιφερειών, των νομικών τους προσώπων δημοσίου δικαίου, καθώς και των κοινωφελών επιχειρήσεων, των επιχειρήσεων ύδρευσης αποχέτευσης και των δημοτικών ανωνύμων εταιρειών του άρθρου 266 του Κ.Δ.Κ. ανεξαρτήτως πληθυσμού, υπάγονται στον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις διατάξεις 1 έως 3 του άρθρου169 του Κ.Δ.Κ..
Με την Π.Ν.Π. τροποποιείται και αντικαθίσταται ως εξής: «Οι δαπάνες των δήμων, των περιφερειών, των νομικών τους προσώπων δημοσίου δικαίου, καθώς και των κοινωφελών επιχειρήσεων, των επιχειρήσεων ύδρευσης αποχέτευσης και των δημοτικών ανωνύμων εταιρειών του άρθρου 266 του Κ.Δ.Κ. ανεξαρτήτως πληθυσμού, εξαιρουμένων των σχολικών επιτροπών, υπάγονται στον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις διατάξεις 1 έως 3 του άρθρου 169 του Κ.Δ.Κ.»

Είναι εμφανές ότι το μόνο που αλλάζει είναι η εξαίρεση των σχολικών επιτροπών από τον έλεγχο.

Ως γνωστόν η Επιχειρησιακή Βραχασίου είναι ανώνυμη εταιρία ΟΤΑ του άρθρου 265 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και όχι του άρθρου 266 που αναφέρει ο Καλλικράτης για τον προληπτικό έλεγχο. Ως εκ τούτου εξαιρείται από τον προληπτικό έλεγχο του Ελεκτικού Συνεδρίου.

Δε θα μας φανεί παράξενο βέβαια τα γνωστά καλόπαιδα να τρέξουν τον υπερβουλευτή - Γραμματέα, τον οποίο λιβανίζουν συνεχώς στο μπλογκ τους, και να του ζητήσουν να πιέσει το Υπ. Εσωτερικών ώστε να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για να μπουν και οι εταιρίες του άρθρου 265 του ΚΔΚ στον προληπτικό έλεγχο. Είναι ικανοί και γι΄ αυτό!

Πάντως, προς το παρόν τσάμπα χαίρονται!

1 σχόλιο:

  1. Φθενακης Γιωργος τοπικός σύμβουλος και Προεδρος επιχειρησιακής ΒραχασιουΟΤΑ30 Δεκεμβρίου 2011 στις 8:04 μ.μ.

    Δυστυχώς αναγκάζομαι χρονιάρες μέρες να προστατεύσω τον εαυτό μου απο κακόβουλα ατομα που μοναδικό σκοπό έχουν -ακόμα και τέτοιες μέρες- να συκοφαντούν και να σπιλωνουν ανθρώπους που προσπαθούν να βοηθήσουν πάντα μεσα απο τα κοινα για την ευημερία και την αναπτυξη της περιοχης, πάντα ΑΜΙΣΘΟΙ σε σχέση με αλλους που ονειρευόταν την παρουσία τους στα κοινα με ΠΑΧΥΛΟ ΜΙΣΘΟ!

    Μετα απο απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου και του ΔΣ της επιχειρησιακής ΟΤΑ Βραχασιου, στο επόμενο διάστημα θα κανουν έλεγχο οι ορκωτοι λογιστές στην εταιρια! Και οικονομικό και διαχειριστικό!
    Δε καταλαβαίνω ως προς τι οι απειλές και τα κακοβουλα σχόλια ορισμένων ανωνύμων σχολιαστων συγκεκριμένου ιστολογιου για το οτι θα μπορει και το ελεγκτικο συμβουλιο να μας κάνει έλεγχο.
    Αν κάποιος εχει στοιχεία για οτιδήποτε μεμπτό και έχει και το θάρρος της γνώμης του, να πάει στον εισαγγελέα.
    Άλλωστε εχω καταθέσει στοιχεία σε Δικηγορικό γραφείο, έχω δώσει εντολή για μήνυση και αγωγή σε αιρετούς που σε ιστολογιο και σε τοπική εφημερίδα άφησαν υπονοούμενα προς το πρόσωπο μου για κατάχρηση δημοσίου χρήματος!

    Έχουμε ήδη δημοσιεύσει οικονομικα στοιχεια σε προηγούμενη αναφορά που είχαμε κάνει για την πορεία και το μέλλον της εταιριας, αναλυτικά θα δημοσιευθουν στο ετησιο ισολογισμο οπως ορίζει η νομοθεσία!

    Τωρα σχετικα με τις καταγγελίες του κ. Προέδρου για παρεμπόδιση απο εμένα και του Αντιδημάρχου κ. Αικατερινακη να παρευρεθούν πολιτες στην λαικη συνέλευση στην περιοχη μας, τι να πω;
    Να πω οτι ακομα δε ξέρει κανεις, ακόμη και εγώ σαν τοπικός σύμβουλος, ποτε θα γινει;
    Ή να πω οτι τον εχει κυριεύσει πανικός απο την ΑΠΑΞΙΩΣΗ που νιώθει απο την τοπικη κοινωνία και τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ και έχει το δικαίωμα του ακαταλογιστου να λεει οτι θέλει;
    Είναι ένα δίλημμα!

    Πάντως ολοι κρινόμαστε απο τις πράξεις μας και τα λόγια μας!

    Θέλω ακόμη να ενημερώσω τους πολιτες οτι η Δημοτικη αρχη μαζι με τον ΔΗΜΑΡΧΟ θα έρθει σύντομα στην περιοχη να ακούσει τα ουσιαστικά προβλήματα μας, να κατατεθούν απόψεις πολιτών που πραγματικά ενδιαφέρονται για την αναπτυξη, την ευημερία και την ηρεμία της περιοχης, και να προχωρήσουμε ενωμένοι και μονιασμενοι!
    Τωρα το πως θα βαπτιστεί αυτή η συνάντηση( λαικη συνέλευση η ενημερωση πολιτών) δεν μας ενδιαφερει κ. Πρόεδρε!
    Πάντα μας ενδιέφερε και θα μας ενδιαφερει η ουσία, και οχι οι τίτλοι!!!!

    ΕΥΧΟΜΑΙ ΕΝΑ ΗΡΕΜΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΌ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ. 2012

    ΦΘΕΝΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
    ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΎΜΒΟΥΛΟΣ. και ΠΡΟΕΔΡΟΣ

    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΒΡΑΧΑΣΙΟΥ ΟΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.