Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Ας κοιτάξουν πρώτα τους εαυτούς τους...

Σοβαρό πρόβλημα συμμετοχής δημοτών στη Λαϊκή Συνέλευση αντιμετώπιζαν οι Μ. Πετσαλάκης και Χρ. Μαμαλούκος και γι΄ αυτό αποφάσισαν να την αναβάλλουν, αφού θα φαινόταν ότι δεν κατορθώνουν να συσπερώνουν και να εκπροσωπούν παρά ένα μικρό τμήμα της τοπικής κοινωνίας. Αυτό βεβαίως είναι απόλυτα φυσιολογικό αν σκεφτούμε ότι η τοπική κοινωνία κρίνει και τη λειτουργία του Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας.

Η υπόθεση της Λαϊκής Συνέλευσης υπήρξε το επιστέγασμα της απόλυτης απαξίωσης του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου, που εδώ και καιρό υπολειτουργεί ως θεσμός, ενώ έχει αντικατασταθεί ως λειτουργία από το ιστολόγιο του Ν. Βλάχου "Κοινόν Βραχασίου".

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ χρησιμοποίησαν το (αναρμόδιο για το θέμα) Συμβούλιο Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου για να λάβουν απόφαση για τη σύγκληση της Συνέλευσης και ενώ έστειλαν παντού προσκλήσεις και δημοσίευσαν στην τοπική εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ σχετική ανακοίνωση, όταν αποφάσισαν να την αναβάλλουν το έκαναν χωρίς νέα απόφαση του Συμβουλίου αλλά με μια απλή δημοσίευση του Πετσαλάκη στο "Κοινόν Βραχασίου".

Το Συμβούλιο Τοπικής Κοινότητας έχει πολλούς μήνες να συνεδριάσει για θέματα της αρμοδιότητας του, και αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα.

Αυτοί που μιλούν συνεχώς για σεβασμό των θεσμών και για διαφάνεια ας κοιτάξουν πρώτα τους εαυτούς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.