Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Δημοτική και προσωπική πολιτική από τη θέση του ΔΥΠΕάρχη...


Για δημιουργία πολυδύναμων ιατρείων σε Βραχάσι, Κριτσά και Ελούντα κάνει λόγο έγγραφο του διοικητής της ΥΠΕ Κρήτης και υποψηφίου δημάρχου Αγ. Νικολάου Παν. Καρατσή, έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε από το ιστολόγιο του Ν. Βλάχου.

Μάλιστα στο έγγραφο αναφέρεται και σχετική απόφαση του ΚΕΣΥΠΕ με πρόταση για 18 νέες θέσεις στον οργανισμό του Νοσοκομείου Κ.Υ. Νεάπολης για να καλυφθούν τα πολυδύναμα νέα ιατρεία και γίνεται προσπάθεια να επιρριφθούν ευθύνες στη Δημοτική Αρχή Αγ. Νικολάου που δεν παραχώρησε οικόπεδα για να γίνουν αυτά τα μελλοντικά πολυιατρεία.

Τώρα, το αν ποτέ προκηρυχθούν και καλυφθούν αυτές οι νέες θέσεις ιατρών, νοσηλευτών και διοικητικών που προβλέπονται, σε μια εποχή που η τρόικα μιλά για πολύχρονο πάγωμα των νέων προσλήψεων και για απολύσεις  στο δημόσιο, είναι ένα ερώτημα που προφανώς δεν απασχολεί τον κ. Καρατσή,  αφού αυτό που τον απασχολεί τώρα είναι να κάνει δημοτική αντιπολίτευση μέσα από τη δημόσια θέση στην οποία εργάζεται. Πρέπει να σημειωθεί ότι  η δεύτερη θέση γενικού ιατρού που είχε συσταθεί πριν από μερικά χρόνια στο περιφερειακό  ιατρείο Κριτσάς είναι ακόμα κενή και δεν προκηρύχθηκε ποτέ.
 Είναι εμφανές ότι με το συγκεκριμένο έγγραφο ο Π. Καρατσής χρησιμοποιεί τη δημόσια θέση   του  για να εξυπηρετήσει   τη φιλοδοξία  του να γίνει δήμαρχος Αγίου Νικολάου, για να προωθήσει δηλαδή την ατομική του σταδιοδρομία.

Αντί λοιπόν να παρουσιάζει αμφίβολης υλοποίησης μελλοντικά σχέδια, ας ασχοληθεί με το πραγματικό αντικείμενο της θέσης του και ας βρει τρόπο να αντιμετωπίσει τα άμεσα και καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας και της Κρήτης, την τεράστια έλλειψη προσωπικού στις υφιστάμενες οργανικές θέσεις,  τις μεγάλες ελλείψεις σε υγειονομικά υλικά και την κακή ποιότητα όσων υπάρχουν,  την υποαμοιβή του προσωπικού, την απουσία εφημεριών σε ειδικότητες αιχμής κ.α.
Άλλωστε στο διάστημα της θητείας του ως ΔΕΥΠΕάρχης  στα θέματα αυτά έχουν αλλάξει  ελάχιστα  πράγματα προς το καλύτερο, και πολλά προς το χειρότερο.

Και στην περιοχή μας, ας βρει  επιτέλους τρόπο,  όταν παίρνει άδεια ή απουσιάζει για άλλους λόγους ο γενικός ιατρός, να έρχεται αντικαταστάτης, αντί να περνούν 2 και 3 εβδομάδες χωρίς να εμφανιστεί γιατρός στα χωριά της Τοπικής μας Κοινότητας...

2 σχόλια:

  1. Ανδριανακης Κωστης7 Φεβρουαρίου 2012 στις 7:55 μ.μ.

    Τρεχει και ο λεγόμενος Προεδρος να το εκμεταλλευτεί, και στέλνει έγγραφα στο ΔΗΜΟ και προτείνει οικόπεδα! Ρώτησε άραγε κανενα απο το τοπικο συμβουλιο η νομιζει οτι ειναι ο Παπας και κάνει οτι του καπνίζει! Ο Φθενακης απο οτι είχαμε συζήτηση ειναι πολυ κοντα στην δημιουργεια γηπέδου στο οικόπεδο του Ζουραρης, τι θελει ο λεγόμενος Προεδρος και στέλνει έγγραφο του Δημου και το προτείνει; Ξέρει οτι δε πρόκειται να γινουν αυτα που προτείνει ο Κ Καρατσης, Και απλά θελει να σταματήσει τις ενέργειες που κανουν για τη δημιουργεια γηπέδου! Του προτείνω λοιπον να κοιτάξει τις αρμοδιοτητες του σαν λεγόμενος Προεδρος, γιατι το οτι τα φωτα στο Βραχασι και στο Σισι ειναι κλειστά, αυτος ειναι αρμόδιος! Αν δε του δίνουν σημασία οι υπηρεσιες του Δημου ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΥ! Αν δε Μπορει να σηκωθεί να παει σπίτι του! Με ολα αυτα τα παπαροέγγραφα που έστελνε και στέλνει ακόμη στο ΔΗΜΟ, αυτα τα αποτελέσματα έχουν! Δε τον παίρνει κανεις στα σοβαρά πλέον ! Την πληρώνουμε όμως εμείς! ΔΥΣΤΥΧΩΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκλογές έρχονται, οι δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ το στέλνουν "αδιάβαστο", ας κάνουμε και κανένα"θεληματάκι" μπας και κάνα ψηφαλάκι μπει στον κορβανά!!!
    Δυστυχώς όμως για όσους σκέφτονται ακόμα έτσι, αυτή τη φορά ο θυμός και η οργή δεν θάχουν προηγούμενο.
    Αλέκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.