Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Μήνυμα από την Πρωτοβουλία κατοίκων Σπίνας, Φλωρίων, Παλαιών Ρουμάτων και Σέμπρωνα - ΑΠΟΠΗΓΑΔΙ με αφορμή την αερομεταφορά υλικών για το υβριδικό υδροηλεκτρικό κοντά στο Αζιλακόδασος


Στην εκδήλωση για τις βιομηχανικές ΑΠΕ στο Βραχάσι παραβρέθηκαν και δύο μέλη της τοπικής επιτροπής που  μας μίλησαν για την εμπειρία του δικού τους αγώνα. Μάλιστα η ταινία μικρού μήκους με τον προφητικό τίτλο "Σήμερα εμείς, αύριο εσείς" που προβλήθηκε στην εκδήλωση αποτελεί δική τους δημιουργία.
Αφού  με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κοινοποιήθηκε στην πρωτοβουλία των κατοίκων στο Αποπηγάδι  το γεγονός της  αερομεταφοράς υλικών για το υβριδικό υδροηλεκτρικό κοντά στο Αζιλακόδασος, μας έστειλαν το παρακάτω μήνυμα:

Αγαπητοί φίλοι
όπως σας είχαμε πει και στη συνάντηση μας στο Βραχάσι, προφανώς πρόκειται για το υβριδικό - αντλητικό σύστημα, που περιλαμβάνει δυο δεξαμενές χωρητικότητας 1200.000.000 κ.μ. έκαστη σύμφωνα με την τροποποίηση της άδειας (που σας αποστέλλω) και όχι των 800.000 κμ. που πρόβλεπε η αρχική άδεια. Στο ίδιο έργο προβλέπεται η κατασκευή 34 α/ν στο Αποπηγάδι (και άλλες α/ν σε διάφορα σημεία της Κρήτης) και γι αυτό σας, προτείναμε τον από κοινού αγώνα με το Αποπηγάδι. Σας είχαμε επίσης επισημάνει ότι λόγω ημερομηνιών για τις άδειες , σύντομα θα έχουμε εξελίξεις.
Για τη συγκεκριμένη μεταφορά, πιθανόν να πρόκειται για την τοποθέτηση ανεμολογικού ιστού, για την οποία χρειάζεται άδεια από το δασαρχείο, εφόσον έχει γίνει χαρακτηρισμός της περιοχής σε δασική, αλλιώς άδεια από τον ιδιοκτήτη της περιοχής. Κάνετε σχετική αίτηση στο δασαρχείο της περιοχής  και ενημερώσετε ει δυνατόν τους ιδιοκτήτες για το τους περιμένει, αφού η περιοχή θα ζητηθεί υποχρεωτικά να χαρακτηριστεί. Ίσως όμως μετά από τις ιστορίες στο Αποπηγάδι, να καθυστερούν το χαρακτηρισμό, για να εξασφαλίσουν την υπογραφή των ιδιοκτητών, στο γνωστό -παράνομο- συμφωνητικό που κυκλοφορεί.

Είμαστε μαζί σας για δυναμικό, κοινό αγώνα. Δεν πρέπει να καθυστερήσετε άλλο στις αποφάσεις σας.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Πρωτοβουλία κατοίκων Σπίνας, Φλωρίων, Παλαιών Ρουμάτων και Σέμπρωνα - ΑΠΟΠΗΓΑΔΙ


ΠΡΟΣΟΧΗ: αυτό είναι το παράνομο συμφωνητικό που διακινείται από τις εταιρίες  βιομηχανικών ΑΠΕ προς τους ιδιοκτήτες εκτάσεων:






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.