Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Οι άδειες που έχουν δοθεί από το Δασαρχείο για τοποθέτηση ανεμολογικών ιστών στην περιοχή μας



Αυτές είναι οι δύο άδειες που έχουν δοθεί από το Δασαρχείο Λασιθίου για τοποθέτηση ανεμολογικών σταθμών στις θέσεις "χιόνιστρο" και "φονιά δέτης" της Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου. 
Πρέπει να πούμε ότι οι δύο αυτοί σταθμοί δεν έχουν καμιά σχέση με την αερομεταφορά εξοπλισμού και γεωτρηπάνων που είχαμε προχθές προς την περιοχή πάνω από τον Καρτσινιανό, αφού πρόκειται για εντελώς διαφορετικές περιοχές και άλλες εταιρίες. 

Οι ιστοί για τις οποίες έχουν δοθεί οι άδειες τοποθέτησης έχουν μπει ήδη, χωρίς να το αντιληφθούν και χωρίς να ερωτηθούν οι τοπικοί φορείς, τόσο η Κοινότητα Βραχασίου αρχικά, όσο και η Τοπική Κοινότητα και ο Δήμος Αγ. Νικολάου στη συνέχεια.
Αυτό είναι το απαράδεκτο θεσμικό πλαίσιο σχετικά με τη χωροθέτηση και τοποθέτηση βιομηχανικών ΑΠΕ που έχει ψηφιστεί από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και αφήνει τις τοπικές κοινωνίες στο σκοτάδι για όσα συμβαίνουν και θα συμβούν στον τόπο τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.