Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Μ. Πετσαλάκης : Ζητά από όλους τους άλλους να εφαρμόζουν ασφυκτικά τις προβλέψεις των νόμων, και ο ίδιος δεν τις εφαρμόζει!


O N. Βλάχος ως διαδικτυακός συνήγορος του προέδρου του προέδρου του  Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας Μ. Πετσαλάκη ισχυρίζεται ότι η μη εφαρμογή του νόμου στο θέμα της υποχρεωτικής σύγκλησης του Συμβουλίου μία φορά το μήνα, δεν συνιστά παρανομία, αφού η ποινή της έκπτωσης προβλέπεται εάν το Συμβούλιο δεν συγκληθεί δύο συνεχόμενους μήνες. Πραγματικά διασταλτική από τα μαλλιά η ερμηνεία του Ν. Βλάχου περί παρανομίας ή μη, αντάξιας του πάθους του για την απόλυτη εφαρμογή όλων των νόμων στην Επιχειρησιακή Βραχασίου.
Όμως εκ των πραγμάτων η μη εφαρμογή των διατάξεων και των προβλέψεων του νόμου  συνιστά παρανομία, είτε προβλέπεται πειθαρχική ποινή, είτε όχι. Άλλο οι προβλεπόμενες πειθαρχικές ποινές (διοικητική διαδικασία) και άλλο οι νομικές υποχρεώσεις και διατάξεις (ποινική διαδικασία). 

Στην περίπτωση του Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου, συνεδρίαση  έχει να συγκληθεί και να γίνει νόμιμα από το Νοέμβριο (και όχι από το Δεκέμβριο όπως έγραψα αρχικά λόγω εσφαλμένης ενημέρωσης). 
Δηλαδή έχουν περάσει και οι δύο μήνες που προβλέπει ο νόμος για να επιβληθεί η ποινή της αργίας. Προσωπικά δεν ακολουθώ τακτικές καταγγελιών και μηνύσεων για τέτοια θέματα, και δεν πρόκειται να προβώ σε αντίστοιχες ενέργειες και να ζητήσω να τεθεί σε αργία ο Πετσαλάκης,  όπως με προκαλεί ο Ν. Βλάχος. Αυτές είναι συνήθειες και πρακτικές του περιβάλλοντος του και των φίλων του και κρίνονται καθημερινά από την τοπική κοινωνία γι΄αυτή τους τη στάση.

Επίσης δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μ. Πετσαλάκης δεν εφαρμόζει το νόμο στο θέμα της υποχρεωτικής μηνιαίας σύγκλησης του Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας. Το έκανε άλλες 4 φορές στον πρώτο χρόνο της θητείας του, αφού δεν συγκάλεσε το Συμβούλιο Τοπικής Κοινότητας  τον Μάρτιο, τον Μάιο, τον Ιούλιο και το Δεκέμβριο!

Αυτή την τακτική ακολουθεί ο πρόεδρος του Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας Μ. Πετσαλάκης : Ζητά από όλους τους άλλους να εφαρμόζουν ασφυκτικά τις προβλέψεις του νόμου, και ο ίδιος δεν τις εφαρμόζει!

Και ας μην χρησιμοποιεί ο Ν. Βλάχος ως δικαιολογία τί συμβαίνει στα άλλα Συμβούλια Τοπικής Κοινότητας, γατί φανατικοί υποστηρικτές της απόλυτης εφαρμογής των νόμων σε όλα τα θέματα είναι μόνο οι Μ. Πετσαλάκης και Χρ. Μαμαλούκος. 
Μόνο αυτοί ζητούν συνεχώς, σχεδόν σε κάθε δημόσια τοποθέτηση τους, την εφαρμογή της νομιμότητας με  αποτέλεσμα να χάσουν τη δουλειά του τόσα άτομα το Σεπτέμβριο που μας πέρασε.
 Από όλους τους αιρετούς της περιοχής, μόνο οι Πετσαλάκης και Μαμαλούκος  προσέφυγαν στον εισαγγελέα για να ζητήσουν την απόλυτη εφαρμογή του νόμου στο θέμα της σφράγισης των καντινών και έκαναν μήνυση και κατέθεσαν εναντίον των αιρετών.
Και ενώ τα κάνουν όλα αυτά έχοντας ως παντιέρα την τήρηση της  νομιμότητας, οι ίδιοι δεν ακολουθούν τη νομιμότητα στο θέμα της σύγκλησης και της λειτουργίας του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας. 
Δεν κοιτάζουν  πρώτα να είναι οι ίδιοι νόμιμοι στη λειτουργία τους...

2 σχόλια:

  1. Θα μπορούσα να ακολουθήσω την τακτική της εξύβρισης που ακολουθούν οι δίπλα, και να γράψω για τον κύριο ρουφιανάκη και για τον κύριο κομπλεξάκη.

    Όμως θα απαντήσω σε αυτά που γράφουν ότι δεν είμαι εγώ αυτός που κρατάει συνεχώς τη ρομφαία της νομιμότητας και την επικαλείται συνεχώς. Αυτοί είναι.

    Δεν είμαι εγώ αυτός που γράφει πολυσέλιδες ανώνυμες και επώνυμες καταγγελίες στους εισαγγελείς και στις υπηρεσίες. Αυτοί είναι.

    Δεν είμαι εγώ αυτός που με τη ρομφαία της νομιμότητας και της κάθαρσης κάνει μηνύσεις σε αιρετούς, μηνύσεις που οδηγούν σε απολύσεις τόσων ατόμων. Αυτοί είναι.

    Αυτοί είναι οι αρχάγγελοι της νομιμότητας, αλλά της νομιμότητας για τους άλλους και όχι τους ίδιους και για τους φίλους και συνεργάτους τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ένα ερώτημα προς τους κυρίους συνηγόρους:

    Πουλά ή όχι νερό η εταιρία του προέδρου σε ξενοδοχεία, αντιστρατευόμενη τα συμφέροντα του δήμου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.