Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Μα είναι δυνατόν ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας να είναι τόσο απρόσεκτος και τόσο επιπόλαιος;


Μα είναι δυνατόν ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου να είναι τόσο απρόσεκτος και επιπόλαιος που να μην έχει προσέξει ότι οι βιομηχανικές ΑΠΕ στην περιοχή μας έχουν πάρει από τη ΡΑΕ μόνο άδεια παραγωγής και δεν έχουν πάρει άδεια εγκατάστασης, όπως ισχυρίζεται στη "σκληρή απάντηση" του;

Οι άδειες παραγωγής που έχει εγκρίνει η ΡΑΕ (μία τον Οκτώβριο του 2010 για αιολικό σταθμό στη Σελένα και δύο το 2011 για υδροηλεκτρικά υβριδικά σε φονιά δέτη και Αζιλακόδασος) έχουν δημοσιευτεί από το ιστολόγιο αυτό και βρίσκονται αναρτημένες στο διαδίκτυο, ενώ η αρχιτέκτων κυρία Β. Σφακιανάκη αναφέρθηκε αναλυτικά στη διάλεξη της στην εκδήλωση στο Βραχάσι, σε ποιο ακριβώς στάδιο βρίσκονται οι αδειοδοτήσεις στην περιοχή μας. 
Ανέφερε συγκεκριμένα ότι έχουν εγκριθεί άδειες παραγωγής, αλλά  οι άδειες εγκατάστασης δεν έχουν εγκριθεί ακόμα  και για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα να γίνει ο χαρακτηρισμός των περιοχών και η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων. Μας είπε μάλιστα να είμαστε σε εγρήγορση γιατί το πιο πιθανό είναι να γίνεται αυτή την περίοδο ο χαρακτηρισμός των περιοχών από τη Δασική Υπηρεσία.

Ο Μ. Πετσαλάκης ήταν παρών στην εκδήλωση και θα μπορούσε κάλλιστα να τα είχε αντιληφθεί αυτό. 
Το γιατί δεν τα κατάλαβε και γράφει τώρα ανακρίβειες και αερολογίες ότι υπάρχουν άδειες εγκατάστασης  και ότι έχουν γίνει χαρακτηρισμοί εκτάσεων από τη δασική υπηρεσία, μόνο αυτός το ξέρει...

Αν ο πρόεδρος Πετσαλάκης ενδιαφερόταν για το θέμα πραγματικά,  θα είχε υποβάλει ήδη ερώτημα στη Δασική Υπηρεσία και θα είχε μάθει ότι κάποιες εταιρίες έχουν υποβάλει τους τελευταίους μήνες  (επί της θητείας του) αιτήσεις για χαρακτηρισμό των εκτάσεων και η υπηρεσία βρίσκεται στο στάδιο έκδοσης των χαρακτηρισμών.

Τον προκαλώ έστω και τώρα, να πάει αύριο ως πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου στη Διεύθυνση Δασών Λασιθίου και να υποβάλει γραπτή αίτηση  σχετικά με το τί αιτήσεις για χαρακτηρισμό εκτάσεων έχουν υποβληθεί από τις εταιρίες των βιομηχανικών ΑΠΕ για τα συγκεκριμένα σημεία που αναφέρονται στις άδειες παραγωγής της ΡΑΕ, και να υποβάλει ενστάσεις σε τυχόν χαρακτηρισμούς. Πέρα από τη διοικητική ευθύνη της περιοχής, η Τοπική Κοινότητα Βραχασίου είναι και ιδιοκτήτρια των εκτάσεων αυτών, οι περισσότερες από τις οποίες είναι κοινοτικά κτήματα των πρώην κοινοτήτων Βραχασίου, Μιλάτου, Λατσίδας και Βουλισμένης.

Καθαρά για λόγους αρχειακούς, αναφέρω ότι καθ΄ όσον γνωρίζω η Κοινότητα Βραχασίου μέχρι τις 31/12/2010 δεν είχε την παραμικρή έγγραφη και προφορική ενημέρωση από κανέναν για τα σχεδιαζόμενα έργα των βιομηχανικών ΑΠΕ στην περιοχή μας. Ο  Μ. Πετσαλάκης ισχυρίζεται χωρίς στοιχεία το αντίθετο μόνο και μόνο για να συκοφαντήσει και να κατηγορήσει τον πρώην πρόεδρο της Κοινότητας Γ. Σφυράκη και το απερχόμενο κοινοτικό συμβούλιο. Ο Πετσαλάκης το κάνει αυτό  για λόγους αντεκδίκησης για την τακτική που ακολούθησε ο Σφυράκης και η Κοινότητα ενάντια στην υπεράντληση των υδάτινων αποθεμάτων της περιοχής από το συνέταιρο του Πετσαλάκη και την εταιρία τους.

1 σχόλιο:

  1. Ο Βλάχος συνεχίζει να δημοσιεύει ανώνυμα ειρωνικά και παραπλανητικά σχόλια.

    Του είναι τόσο δύσκολο να αντιληφθεί τί συμβαίνει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.