Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Ο τύπος και η ουσία!!


Τα γεγονότα μας προσπερνάνε, η περιοχή της τ. Κοινότητας Βραχασίου «καταλαμβάνεται» από τις… υγιείς αδειοδοτημένες επιχειρήσεις, της πάλαι ποτέ κραταιής Υπουργού του ΓΑΠ, της πράσινης Τίνας και των «πράσινων αλόγων» που επί δυο χρόνια μας φλόμωσαν στο…. «χλιμίντρισμα» για την δήθεν πράσινη ανάπτυξη, που τελικά θα καταλήξει η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος και το πρόβλημα των «φίλων από τα παλιά και όλης της γνωστής παρέας», που ποτέ δεν αποκαλύπτεται, αλλά συγκαλύπτεται, είναι ο τοπικός σύμβουλος Γιώργος Φθενάκης.
Εκεί εστιάζουν «τα παλληκάρια», στο πρόσωπο του Γιώργου όχι στην τραγωδία στην περιοχή μας αλλά και σε όλη την Κρήτη, που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Το θέμα λοιπόν «των παλληκαριών», είναι ο τύπος και όχι η ουσία, είναι το όργανο και η διαδικασία , όχι το θέμα, είναι η αρμοδιότητα του Προέδρου ( την θυμήθηκαν) και όχι η θέληση της τοπικής κοινωνίας, είναι τελικά, η επιθυμία τους να μάθουν τι πιστεύει ο Γιώργος και όχι ποια είναι η θέση του τοπικού συμβουλίου, που υποτίθεται εκπροσωπεί την κοινωνία.
Είναι στον τρόπο που μπορεί κανείς να πληροφορηθεί και δεν είναι για την απόφαση των αιρετών εκπροσώπων μια κοινωνίας, που μαζί με τα εκλεγμένα της όργανα θα παλέψει για την σωτηρία της περιοχής της, είναι η… δήθεν ατολμία, η αβουλία, η άγνοια του Γιώργου, που έχει γίνει όργανο κάποιων , άραγε ποιών, που εσείς ονομάζετε επαναστάτες, αλλά καλυπτόμενους πίσω από πλάτες!!
Εσείς κύριοι ποιοί είστε, τι θέλετε για το χωριό σας? Μιλήστε επιτέλους, η κοινωνία περιμένει να δει τα πρόσωπά σας….
Αλέκα Σουλαδάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.