Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Kάτοικοι ετοιμάζουν κινητοποιήσεις για να αυτονομηθεί ο δήμος Δωδώνης!


Κάτοικοι της περιοχής της Δωδώνης, ετοιμάζουν κινητοποιήσεις, προκειμένου να επανέλθει ο δήμος στα παλιά του γεωγραφικά όρια, δηλαδή να περιλαμβάνει μόνο τον ευρύτερο χώρο της αρχαίας Δωδώνης, όπως ήταν περίπου πριν την εφαρμογή του σχεδίου "Καλλικράτης" στην Τοπική Αυτοδιοίκηση! Εκτός από τις κινητοποιήσεις, σχεδιάζουν και νομικές πρωτοβουλίες.

 Επικεφαλής αυτής της προσπάθειας είναι o πρώην δήμαρχοι Σελλών Δημήτρης Φαρμάκης. Όπως λέει "στο δήμος Δωδώνης υπάρχει ένα μνημείο, το μαντείο, με παγκόσμια πολιτιστική αξία. Αυτός και μόνο ο λόγος αρκείγια να αποτελεί η Δωδώνη ξεχωριστό δήμο".

 Επιπλέον, παρατηρεί, πως "τον έναν περίπου χρόνο, που λειτουργεί ο νέος διευρυμένος δήμος Δωδώνης, διαπιστώθηκε ότι ο τόπος με τον αρχαιολογικό χώρο υποβαθμίστηκε. Ο δήμαρχος δεν κατάγεται από τη Δωδώνη και δεν ενδιαφέρεται γι' αυτή". Ο Δ. Φαρμάκης επισημαίνει: "Είναι κρίμα να είναι αλλού η έδρα και αλλού το όνομα. Ως παράδειγμα σας αναφέρω, και φανταστείτε το, να υπάρχει Δήμος Αθηναίων με έδρα την Αγία Παρασκευή. Να ξέρετε ότι οι κάτοικοι της γύρω περιοχής είναι πάρα πολύ αγανακτισμένοι και ετοιμάζονται δυναμικές κινητοποιήσεις για αλλαγή των ορίων του Δήμου Δωδώνης και επιστροφή του στη φυσική του θέση, τη Δωδώνη. 

Κάποιοι προφανώς ανιστόρητοι ευθύνονται για αυτά τα εγκλήματα". Και σημειώνει: "Οι δημότες των πρώην δήμων Δωδώνης και Σελλών αισθάνονται απροστάτευτοι από τη νέα δημοτική αρχή και θεωρώντας ότι έχουν αφεθεί στις τύχες τους, όντας εντελώς απροστάτευτοι στις «ορέξεις» κάποιων που δεν έχουν ιερό και όσιο. Ας πάψουν κάποιοι να βλέπουν τα πάντα ως...κουκιά".

Aναδημοσίευση από το ιστολόγιο Κάτοψη με άποψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.