Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Μια πρώτη απάντηση στις κατηγορίες του Βλάχου για το θέμα του πολυδύναμου ιατρείου


Ο Ν. Βλάχος  διαστρεβλώνοντας όσα γράφω και όσα γίνονται προσπαθεί να στρέψει εναντίον μου τους κατοίκους της περιοχής μας που δεν κινούνται στο στενό κύκλο συμφερόντων που εκπροσωπεί, προσπαθώντας να παρουσιάσει ότι εγώ δήθεν κάνω πόλεμο στην συζήτηση γιαδημιουργία πολυδύναμου ιατρείο στην περιοχή μας.
Με αφορμή όσα ειπώθηκαν από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Λασιθίου της Νέας Δημοκρατίας στην ανοικτή συζήτηση για τα θέματα υγείας στο Μεραμπέλλο, η οποία διοργανώθηκε από τον ιατρικό σύλλογο Λασιθίου, την ένωση νοσοκομειακών ιατρών και τους συλλόγους εργαζομένων των Νοσοκομείων Αγ. Νικολάου και Νεάπολης (και από την οποία απουσίαζαν πλήρως οι εκπρόσωποι της περιοχής μας που ενδιαφέρονται για τα θέματα υγείας),ο Ν. Βλάχος έγραψε στο ιστολόγιο του:

Ο φερόμενος κ. Σταυρακάκης να έκανε αυτές τις δηλώσεις στο ιστολόγιο του κ.Μανουσάκη, μάχεται τη δημιουργία του Πολύδύναμου στο Βραχάσι αλλά δεν λέει κουβέντα για αυτά που σχεδιάζονται στην Κριτσά, στην Ελούντα και στην Ιεράπετρα...
Στο Βραχάσι τον πείραξε;
Και καλά ο κ. Σταυρακάκης που έχει κάθε λόγο να κάνει αυτές τις επιθέσεις προσβλέποντας να στριμώξει τον κ. Καρατζή που το πρότεινε, πολιτικά...
Η προβολή και η ουσιαστική υιοθέτηση όμως από τον κ. Μανουσάκη τέτοιων απόψεων, αποτελεί ευθεία βολή στα συμφέροντα του Βραχασίου και είναι όχι μόνο ανοίκεια αλλά και ακατανόητη.

Το παρακάτω video από τη συζήτηση δείχνει ακριβώς τι είπε "ο φερόμενος να έκανε τις δηλώσεις"  κ. Σταυρακάκης":



Θυμίζω ότι ο Βλάχος γράφει "ο φερόμενος κ. Σταυρακάκης να έκανε αυτές τις δηλώσεις στο ιστολόγιο του κ.Μανουσάκη, μάχεται τη δημιουργία του Πολύδύναμου στο Βραχάσι αλλά δεν λέει κουβέντα για αυτά που σχεδιάζονται στην Κριτσά, στην Ελούντα και στην Ιεράπετρα..."

Ιδού λοιπόν ο δικός μου σχολιασμός -ως συντονιστής της συζήτησης-, πριν δώσω το λόγο στον επόμενο ομιλητή, τον Τοπικό Σύμβουλο Κριτσάς Χρ. Τζώτζη:



Χωρίς να εκπροσωπώ την περιοχή, διευκρίνησα ότι η πρόταση του ΔΥΠΕαρχη δεν αφορά μόνο το Βραχάσι, αλλά και την Ελούντα και την Κριτσά, με δύο - τρεις ιατρούς το κάθε ιατρείο.  Έπραξα δηλαδή  (αν και είχα άλλο ρόλο στη συζήτηση) στο ελάχιστο από αυτό που έπρεπε να πράξουν κανονικά οι (απόντες) εκλεγμένοι της  περιοχής μας.

Η ανοιχτή πρόσκληση για τη χθεσινή εκδήλωση για τα θέματα υγείας είχε δημοσιευτεί τόσο στην εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ, όσο και σε πάρα πολλές σελίδες στο διαδίκτυο (είχε αποσταλεί από το Σύλλογο Εργαζομένων Αγ. Νικολάου του Νοσοκομείου και στο ΚΟΙΝΟΝ ΒΡΑΧΑΣΙΟΥ, που όμως δεν τη δημοσίευσε). Οι αιρετοί της περιοχής μας που τόσο ενδιαφέρονται για τα θέματα υγείας δεν μπήκαν στον κόπο να έρθουν να ενημερωθούν αναλυτικά για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο, τόσο πανελλαδικά (ΕΟΠΥΥ - συγχωνεύσεις Νοσοκομείων - πλήρες πάγωμα νέων προσλήψεων), όσο και τοπικά (αν είχαν έρθει και είχαν ακούσει, ίσως δεν θα έλεγαν αυτά που λένε σήμερα).

Η όποια ζημιά για την υπόθεση του πολυιατρείου και γενικά για την υγεία στην περιοχή μας δεν προέκυψε από τη σημερινή διασικτυακή δημοσιοποίηση της άποψης του κ. Σταυρακάκη (δόθηκε έτσι η δυνατότητα ετεροχρονισμένης απάντησης για τους απόντες), αλλά από το γεγονός της απουσίας των αιρετών μας από μια συζήτηση στην οποία μετείχαν φορείς και εκπρόσωποι από όλους τους χώρους της κοινωνίας και της αυτοδιοίκησης (περιφ. σύμβουλοι, αντιδήμαρχος, πρόεδρος δημ. συμβουλίου, δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη τοπικών συμβουλίων, πρόεδρος ΕΛΜΕ, ΤΕΕ, Οικονομ. Επιμελητήριο κλπ).

Σε πρώτη φάση λοιπόν ζητώ να ανακαλέσει ο Ν. Βλάχος τα όσα ανακριβή έγραψε για τις απόψεις και τη στάση μου (όλοι θέλουν το Πολυδύναμο Ιατρείο στο Βραχάσι πλην....Μανουσάκη) και θα επανέλθω με περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.