Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Μερικές εξελίξεις...

Σχετικά γρήγορα αποκαταστάθηκε αυτή τη φορά από το Δήμο Αγ. Νικολάου η βλάβη στους αναμεταδότες της τηλεόρασης στο Βραχάσι, ενώ χθες μηχανικός του Δήμου επισκέφθηκε την περιοχή για να εξετάσει πως μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα ΣΑΤΑ κάποιες από τις παρεμβάσεις που είχαν προταθεί από το Συμβούλιο Τοπικής Κοινότητας στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου. 
Ενδεχομένως από την πλευρά της δημοτικής αρχής να έχουν αντιληφθεί ότι το μηδέν σε έργα για δύο συνεχόμενες χρονιές στην περιοχή μας είναι προκλητικό και άδικο, ενώ υπήρξαν και αρκετές αντιδράσεις κατά τη διαδικασία ψήφισης του προϋπολογισμού του Δήμου.

Αυτό όμως που πρέπει να γίνει άμεσα από τις υπηρεσίες του Δήμου είναι να αποκατασταθούν τα προβλήματα στον εξωτερικό φωτισμό των περιοχών της Τοπικής Κοινότητας, αφού δημιουργούνται πολλοί κίνδυνοι από τα σκοτάδια σε πολλές γειτονιές.
Από ανθρώπους της παράταξης της δημοτικής αρχής διατυπώθηκε ο ισχυρισμός ότι η αρμόδια υπηρεσία ζήτησε από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου Μ. Πετσαλάκη να υποδείξει σε ποια σημεία και σε ποιους στήλους φωτισμού υπάρχει πρόβλημα και έχουν καμμένους λαμπτήρες, και αυτός αρνήθηκε.
Αν αληθεύει αυτό ο πρόεδρος, ενώ ασχολείται με ένα σωρό άλλα ζητήματα, αρνείται να εκτελέσει τις εκ του νόμου αρμοδιότητες τους. Το άρθρο 83 του νόμου 3852/10 προβλέπει ότι ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας οφείλει να δ) μεριμνά για την αποκατάσταση ζημιών και την καλή λειτουργία του δικτύου δημοτικού φωτισμού και συνεργάζεται γι’ αυτό με την αρμόδια υπηρεσία του δήμου.

Καλό θα ήταν να ξεπεραστούν οι όποιες προσωπικές αντιπαραθέσεις και αντιπαλότητες και να κοιτάξουν όλοι να εκτελούν τις  αρμοδιότητες τους, ώστε να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα της περιοχής μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.