Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Κατατέθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το υδροηλεκτρικό κοντά στο Αζιλακόδασος


Κατατέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Επιτροπή Περιβάλλοντος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το υδροηλεκτρικό κοντά στο Αζιλακόδασος.

Μάλιστα μια πρώτη συζήτηση για το θέμα θα γίνει και στο Δημοτικό Συμβούλιο Χερσονήσου, αφού έχει συμπεριληφθεί στην Η.Δ. της σημερινής συνεδρίασης.

Σύμφωνα με τα λίγα που έχουν γίνει γνωστά η μελέτη προβλέπει ότι οι δύο δεξαμενές θα έχουν βάθος 30 μέτρα και η πάνω (δίπλα και μέσα  στο Αζιλακόδασος) θα έχει επιφάνεια 54 στρεμμάτων και η κάτω 51 στρεμμάτων. Το εργο είναι δυναμικού 100 MW, το μεγαλύτερο που έχει προγραμματιστεί στην Ελλάδα.

Αυτές οι εξελίξεις δείχνουν ότι η εταιρία προχωρά κανονικά στην υλοποίηση του τεράστιου έργου, που γίνεται μέσα σε ζώνη προστασίας NATURA και μέσα σε περιοχή κηρυγμένη ως καταφύγιο άγριας ζωής. Συνεπώς και οι όποιες αποφάσεις και ενέργειες από την πλευρά μας δεν μπορούν να περιμένουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.