Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Έτσι το μόνο που επιτυγχάνεται είναι να απαξιώνεται και διχάζεται ο τόπος μας...


Ο Νίκος Βλάχος ήθελε να είναι δήμαρχος στη θέση του δημάρχου για τα θέματα του Βραχασίου. Ο Κουνενάκης για τους δικούς του λόγους δεν του έκανε το χατήρι. Γι΄αυτό εδώ και καιρό ο Βλάχος έχει ξεκινήσει από το "ανώνυμο" ιστολόγιο του ένα λυσαλέο πόλεμο στο δήμαρχο τον οποίο ο ίδιος στήριξε, αφού πρώτα άδειασε το φίλο του τον Π.Καρατσή.

Από εκδικητικότητα και ιδιοτέλεια επενδύει στη μισαλοδοξία και στο φανατισμό σε πλήρη συγχρονισμό με τους μετόχους της εταιρίας εμπορίας νερού, με τους πρώην ενοικιαστές του Μπούφου και με τους ανθρώπους του γνωστού ξενοδόχου.

Νομίζει ότι κάνει αντιπολίτευση από το ιστολόγιο του γράφοντας συνεχώς ανακρίβειες και προσπαθώντας να αποπροσανατολίσει τους αναγνώστες.

Σήμερα αναφέρεται στο θέμα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στα περιφερειακά και γράφει:
Από 1η Απριλίου θα γίνεται ηλεκτρονική και μόνο συνταγογράφηση των φαρμάκων. Αυτό προϋποθέτει για όλα τα Ιατρεία μας σύνδεση στο ίντερνετ. Πώς όμως αφού ούτε τηλεφωνική σύνδεση δεν έχει γίνει ακόμη;
Φτάνει μάλιστα ο Βλάχος στο σημείο να απειλεί το Δήμο ότι "Αν πάει πάντως άνθρωπος να γράψει συνταγή και δεν έχει την κατάλληλη υποδομή ο Γιατρός θα γίνει της ...κόλασης!!! Εμείς τους το λέμε και έχουν μερικές μέρες προθεσμία..."


Όμως είναι έτσι τα πράγματα;

Από 1η Απριλίου θα γίνεται ηλεκτρονική και μόνο συνταγογράφηση των φαρμάκων;

Και αν ποτέ εφαρμοστεί ένα τέτοιο μέτρο, ποιος θα έχει την ευθύνη που δεν θα μπορεί να γίνει συνταγογράφηση;

Πρώτα απ΄όλα, η παράλογη απόφαση του ΕΟΠΥΥ να χρεώνει με 1 ευρώ όποιο γιατρό γράφει χειρόγραφες συνταγές, έχει ανακληθεί "μέχρι νεωτέρας" και όχι μέχρι την 1η Απριλίου!
Ιδού το σχετικό έγγραφο της ανάκλησης:



Δεύτερον, αν εφαρμοστεί αυτό το παράλογο μέτρο η ευθύνη θα ανήκει στο "θεριστή" υπουργό υγείας Ανδ. Λοβέρδο και στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Οδ. Βουδούρη που γνωρίζουν ότι στη συντριπτική πλειονότητα των περιφερειακών και αγροτικών ιατρείων σε ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, δεν υπάρχει σύνδεση διαδικτύου και δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρεια για να γίνει αυτό άμεσα.
Δείτε ΕΔΩ τη σχετική επιστολή που απέστειλαν οι γιατροί του ΚΥ Αλίαρτου για το θέμα αυτό.

Τρίτον, το σύστημα του ΕΟΠΥΥ μπορεί να υποστηρίξει μόνο 48.000 ηλεκτρ. συνταγές κάθε ημέρα, και όχι 200.000 που θα απαιτούνται αν επιβληθεί πρόστιμο στη χειρόγραφη συνταγογράφηση.
Ιδού ένα απόσπασμα από την ανακοίνωση του προέδρου των Νοσοκομειακών Γιατρών όλης της Ελλάδας Δ. Βαρνάβα, όταν ανακοινώθηκε το πρόστιμο 1 Ε στη χειρόγραφη συνταγογράφηση:
Δημοσιεύτηκε η υπουργική απόφαση που με βάση τον εφαρμοστικό για την υγεία μνημονιακό νόμο, καταλογίζει στους γιατρούς «πρόστιμο» για κάθε μη ηλεκτρονικά συνταγογραφούμενη συνταγή από 1/3/12, ακόμα και σε δομές που με απόλυτη κυβερνητική ευθύνη δεν υπάρχουν οι υποδομές. Πέρα από το γελοίον του πράγματος, αν η απόφαση εφαρμοστεί θα οδηγήσει σε «εξαφάνιση» του μισθού των γιατρών του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ και όλων των μισθωτών γιατρών και πιθανότατα και σε χρέος!! Το σύστημα έχει δυνατότητα 48.000 συνταγών ημερησίως, ενώ οι συνταγές είναι 200.000 καθημερινά. Θέλουν να καλύψουν τα ελλείμματα τους με τα «πρόστιμα» στους γιατρούς που απλά κάνουν τη δουλειά τους; Αν επιμείνουν μοναδική λύση η άρνηση συνταγογράφησης μέχρι να υπάρξουν οι υποδομές. Θέλουν πόλεμο στην πλάτη των ασφαλισμένων; Αν επιμείνουν δεν έχουμε άλλο δρόμο από το να ενημερώνουμε τους ασφαλισμένους για να αντιδράσουν άμεσα μαζί μας.

Είναι φανερό ότι,  αν το "μέχρι νεωτέρας" του ΕΟΠΥΥ εφαρμοστεί  κάποια  στιγμή στο άμεσο μέλλον, οι ευθύνες για τυχόν κόλλημα συνταγογράφησης στα αγροτικά ιατρεία θα ανήκουν στην κυβέρνηση και στα παράλογο μέτρα της.
Θα μπορούσαν κάλλιστα να είχαν εξαιρέσει τους ιατρούς των περιφερειακών και αγορικών ιατρείων από το πρόστιμο του 1 ευρώ για τη χειρόγραφη συνταγογράφηση και οι συνταγές να περνούνταν ηλεκτρονικά στο σύστημα από τους φαρμακοποιούς.
Δεν το έκαναν, και μετά που αντιλήφθηκαν το παράλογο της απόφασης τους την ανακάλεσαν "μέχρι νεωτέρας".

Έτσι έχουν τα πράγματα γι΄αυτό το θέμα, όμως ο Βλάχος "παρέλειψε" ως συνήθως να αναφερθεί στις κυβερνητικές ευθύνες και βρήκε πάλι την ευκαιρία να κατηγορήσει το δήμαρχο για ένα θέμα για το οποίο η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και στις αντιλαϊκές αποφάσεις τους, στις οποίες η φουκαροπούλα ουδέποτε έχει αναφερθεί.

Και αν ο Ν. Βλάχος θέλει να δείχνει ότι ενδιαφέρεται για την υγειονομική περίθαλψη των κατοίκων της περιοχής, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι αυτή δεν σταματά στη λειτουργεία των περιφερειακών και αγροτικών ιατρείων, για τα οποία βεβαίως η ευθύνη της λειτουργίας ανήκει στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας στα οποία υπάγονται. 
Δείτε τί αναφέρει ο Δήμαρχος Φλώρινας σε πρόσφατη συνέντευξη  του σχετικά το θέμα αυτό και την απάντηση που έλαβε από το Υπουργείο Υγείας:
ο Δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος που υπέβαλε στο υπουργείο υγείας ερώτημα σχετικά  με τη λειτουργία των αγροτικών ιατρείων στο Υπουργείο Υγείας και έλαβε την απάντηση ότι για όλες τις λειτουργικές δαπάνες είναι υπεύθυνα τα Νοσοκομεία-ΚΥ στα οποία υπάγονται


Για το θέμα  αγροτικών  ιατρείων  που προέκυψε με αφορμή αρνητικά σχόλια σε κάποια μέσα για το αγροτικό ιατρείο Κάτω Κλεινών, και με τη γνωστή μέθοδο του κιτρινισμού, ο Δήμαρχος δήλωσε ότι η αρμοδιότητα για τη συντήρηση και τη λειτουργία των αγροτικών ιατρείων δεν αφορά στο Δήμο, κι αυτό προκύπτει από την απάντηση που εξέδωσε το Υπουργείο στην ερώτησή  μας  για το συγκεκριμένο θέμα.



Η ερώτηση έχει ως εξής:   «Φλώρινα, 16- 01 - 2012
Θέμα: Λειτουργία Αγροτικών Ιατρείων Δήμου Φλώρινας.
  Ο Δήμος Φλώρινας είναι ένας κατεξοχήν αγροτικός Δήμος, στις Τοπικές Κοινότητες του οποίου λειτουργούν αγροτικά ιατρεία, τα οποία δυστυχώς τον τελευταίο καιρό παρουσιάζουν προβλήματα στη λειτουργία τους.
Προκειμένου να μπορέσουμε να  βρούμε λύση σε όλα αυτά, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τα εξής:
  1. Ποιος είναι αρμόδιος για τον ορισμό και τον έλεγχο των ιατρών στα αγροτικά ιατρεία. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ο αγροτικός ιατρός πηγαίνει όποτε θέλει, χωρίς να έχει προηγηθεί ενημέρωση των κατοίκων της Κοινότητας.
  2. Σε ποιον υπάγεται η υποχρέωση για τη θέρμανση, την καθαριότητα, την ύπαρξη τηλεφωνικών συνδέσεων και γενικότερα για την πληρωμή των λειτουργικών δαπανών των αγροτικών ιατρείων.
Κύριοι Υπουργοί, παρακαλούμε για την άμεση απάντηση των ερωτημάτων μας, προκειμένου να λειτουργήσουν σωστά τα αγροτικά ιατρεία και χωρίς να ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι των Τοπικών Κοινοτήτων, του ακριτικού μας Δήμου.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Εν αναμονή την άμεσης απάντησής σας».
  Η απάντηση του Υπουργείου Υγείας αναφορικά με τη λειτουργία των Περιφερειακών Ιατρείων έχει ως εξής: «1. Οι γιατροί υπηρεσίας υπαίθρου υπάγονται στην αρμοδιότητα του Διευθυντή γιατρού υπεύθυνου για το συντονισμό της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων του, τα οποία αποτελούν αποκεντρωμένες μονάδες του και εξυπηρετούν τους πολίτες των διαμερισμάτων της περιοχής ευθύνης των ιατρείων τους, βάσει προγράμματος, το οποίο θα πρέπει να κοινοποιούν στο Κέντρο Υγείας και στις εξυπηρετούμενες από το Ιατρείο τους περιοχές.
2. Το Νοσοκομείο στο οποίο υπάγεται το Κέντρο Υγείας και τα Περιφερειακά του Ιατρεία έχει την υποχρέωση της κάλυψης όλων των λειτουργικών δαπανών των μονάδων αυτών».

Πρέπει να πούμε, ότι πέρα από τη λειτουργία των αγροτικών ιατρείων, η  υγειονομική περίθαλψη των κατοίκων της περιοχής μας έχει σχέση και με το 5 ευρω που είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν οι ασφαλισμένοι όλων των ταμείων όταν επισκέπτονται ιατρό του Νοσοκομείου για κανονικό ραντεβού.
Η υγειονομική περίθλαψη των κατοίκων της περιοχής μας έχει σχέση και με τη συμμετοχή 25% που πρέπει να πληρώνουν οι ασφαλισμένοι όλων των ταμείων όταν κάνουν εργαστηριακές εξετάσεις σε ιδιωτικά εργαστήρια.
Η υγειονομική περίθλαψη των κατοίκων της περιοχής μας έχει σχέση και με την έλλειψη ιατρών και ιατρικών ειδικοτήτων στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου και συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ που αναγκάζει τους άσφαλισμένους κατοίκους (και) της περιοχής μας να πηγαίνουν σε ιδιώτες ιατρούς και να χρυσοπληρώνουν τις επισκέψεις. Θυμάμαι πριν από ένα μήνα μια βραχασώτισσα ξενοδοϋπάλληλο που είχε κάποιο επείγον πρόβλημα με τα μάτια της και έψαχνε στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου οφθαλμίατρο, που όμως δεν υπήρχε αφού ο μοναδικός είχε άδεια. Έτσι αναγκάστηκε να πάει σε ιδιώτη και να πληρώσει την επίσκεψη. Θυμάμαι πριν από πολύ λίγες ημέρες ένα βραχασώτη οικοδόμο που ζητούσε δερματολόγο γιατί είχε κάποιο έκζεμα και ήρθε στο Νοσοκομείο, που εδώ και καιρό δεν έχει δερματολόγο (κανένα νοσοκομείο του νομού δεν έχει αυτή την περίοδο δερματολόγο), και έτσι αναγκάστηκε και αυτός να πάει σε ιδιώτη!

Γι΄αυτά τα προβλήματα υγειονομικής περίθαλψης κατοίκων της περιοχή μας που οφείλονται στην κυβερνητική πολιτική που έχει αποδομήσει πλήρως το δημόσιο σύστημα υγείας, ο Ν. Βλάχος δε γράφει κουβέντα για να μη δυσαρεστήσει τους κομματικούς του φίλους. Αυτό είναι το ενδιαφέρον του για τα θέματα υγείας και περίθαλψης.
Μόνο με το δήμαρχο ξέρει να τα βάζει, με το δήμαρχο που ο ίδιος στήριξε αλλά δεν κατάφερε στην πορεία να τον έχει του χεριού του...

 Διεκδίκηση και αντιπολίτευση για τα ζητήματα της περιοχής δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνεται με αυτόν τον ανεύθυνο και προκλητικό τρόπο με κραυγές του τύπου "λωποδύτες" και "δελαπατρίδης", και την ίδια ώρα κάποιοι να προχωρούν αλα μπρατσέτα με τα γνωστά  οικονομικά συμφέροντα. 

Έτσι το μόνο που επιτυγχάνεται είναι να απαξιώνεται και διχάζεται ο τόπος μας.

1 σχόλιο:

  1. Προσπαθεί η φουκαροπούλα να απαντήσει αλλά δεν μπορεί, αφού δεν γνωρίζει το θέμα και στηρίχθηκε μόνο σε όσα του είπε από το τηλέφωνο ο φίλος του ο πρόεδρος. Έτσι υπαναχωρεί και λέει ότι
    "Εμείς απλά ζητούμε με την ανάρτησή μας από το Δήμο να βάλει τηλεφωνική σύνδεση στο κτίριο που αποτελεί ιδιοκτησία του και λειτουργεί ως Αγροτικό Ιατρείο. Όπως έκανε και με το ρεύμα...
    Όπως το έχει ζητήσει ο Πρόεδρος και ο Αγροτικός γιατρός."

    Έλα όμως που αρμόδιος γι΄αυτό δεν είναι ο Δήμος, αλλά το Νοσοκομείο Νεάπολης. Ας απευθυνθεί λοιπόν ο γιατρός και ο Πετσαλάκης στην υποδιοικήτρια του Νοσοκομείου την κα Λία Μοσχοβιτάκη και να ζητήσουν τηλέφωνο, ρεύμα και ότι άλλο κρίνουν απαραίτητο για τη λειτουργία των ιατρείων.
    Και αν δεν ανταποκριθεί θετικά η κα. Μοσχοβιτάκη, ο Πετσαλάκης μπορεί να απευθυνθεί στο διοικητή της ΥΓΠΕ Κρήτης Π. Καρατσή με τον οποίο έχουν άψογες σχέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.