Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΒΡΑΧΑΣΙ, ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΜΟΝΟ ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝΕ.

Με μεγάλη μου λύπη διαπίστωσα, ότι η Λαϊκή Συνέλευση στο Βραχάσι, ήταν μια συνέλευση παρωδία, μια συνέλευση για την δημιουργία στρεβλών εντυπώσεων, μια συνέλευση που δεν εξέφρασε τον σκοπό της, μια συνέλευση για την «επίδειξη σωματικής δύναμης» και «τραμπουκισμού», μια συνέλευση που αποτύπωνε την «λυσσαλέα» επικράτηση συγκεκριμένων συμφερόντων, μια συνέλευση διχασμού και μίσους Βραχασίου- Μιλάτου, που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, μια Λαϊκή συνέλευση που τελικά, έγινε Συνέλευση ενός Προέδρου και της «κλίκας» του και όχι του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής και βεβαίως και του Προέδρου αλλά με την σειρά του.

Μάλλον μπερδέψανε τους ρόλους αλλά , καλώς η κακώς, άλλος είναι ο Δήμαρχος και ο Δήμαρχος Προεδρεύει των Λαϊκών Συνελεύσεων και βεβαίως διοικεί και τον Δήμο.

Λυπάμαι πραγματικά, γιατί δεν τηρήθηκε καμία διαδικασία, δημότες, δεν «τόλμησαν» να μιλήσουν, δημότες που «τόλμησαν» απειλήθηκαν και γενικά αυτή η παρωδία της Λαϊκής Συνέλευσης και της ανεκδιήγητης διαδικασίας της, τελικά έγινε, για να διαβάσουμε σήμερα το σύνηθες παραλήρημα του Προέδρου, που μπέρδεψε τον ρόλο του.

Δυστυχώς για άλλη μία φορά, ο κ. Καρατσής, τηρώντας την στάση που τηρεί και ξέρει πολύ καλά τι εννοώ, πρώτα αφαιρεί από τον εαυτό του και την πολιτική του παρουσία και δίνει και ο ίδιος άλλη μια σπρωξιά, για να πάει το Βραχάσι ακόμα πιο κάτω. Κρίμα!!

Ως απλή δημότης πρώτα, αλλά και ως εκείνη, που πήρα την πρωτιά σε σταυρούς στο Βραχάσι, άρα εκφράζοντας και την πλειοψηφία, ετοίμασα μια επιστολή- παρέμβαση για την χθεσινή διαδικασία και λόγω της μη παρουσίας μου, παρακαλούσα να διαβαστεί από τον Γιώργο Μανουσάκη, κάτι που βέβαια εκ των πραγμάτων δε μπορούσε να γίνει.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

Αθήνα 18-3-2012

Για την Λαϊκή Συνέλευση της Τρίτης 20-3-2012 στο Κοινοτικό Κατάστημα Βραχασίου και παρακαλώ να αναγνωσθεί από τον κ. Μανουσάκη.

Έχει περάσει ενάμισης χρόνος από τις εκλογές για το νέο Καλλικρατικό Δήμο του Αγίου Νικολάου και με μια πικρή γεύση στο στόμα, καλούμαστε να συζητήσουμε σ΄αυτή την Λαϊκή συνέλευση, που με πολύ κόπο τελικά πραγματοποιείται, για το τι έγινε και τι δεν έγινε όλο αυτό το διάστημα με τα νέα δεδομένα, που έφεραν το Βραχάσι να είναι η Τρίτη Συνιστώσα, του μεγάλου ενιαίου πλέον Δήμου του Αγίου Νικολάου.

Δυστυχώς, η θλιβερή διαπίστωση είναι, πως αν εξαιρέσουμε την διαχείριση μιας καθημερινότητας για τον πολίτη, και όχι όπως αρμόζει σε μια τουριστική περιοχή, όπως είναι η πρώην Κοινότητα Βραχασίου, στην πραγματικότητα λοιπόν και για να μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας, δεν έγινε τίποτα.

Το λιμάνι μένει ανεπισκεύαστο και το χειρότερο είναι, ότι πλέον δεν χρήζει μιας απλής επισκευής, αλλά συνολικής επανακατασκευής, που όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει και αν στην συγκεκριμένη συγκυρία μπορεί και να γίνει.

Καμία μελέτη που αφορά στην ανάπτυξη αυτού του τόπου, δεν έχει προχωρήσει και γίνομαι πιο συγκεκριμένη.

Η μελέτη ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, την κυνήγησα, πήραμε την υπογραφή που όλοι περιμέναμε και όταν αυτή αφέθηκε πάλι στα χέρια των «υπηρεσιών» και της γραφειοκρατίας του Δήμου, μας…. τελείωσε.

Η μελέτη για τις γεωτρήσεις, που εδώ συμβαίνει το εξής παράδοξο, να μας περιμένει ο Υπουργός για να υπογράψει και μείς, να μην έχουμε τα χαρτιά, που έπρεπε να τα είχαμε από «χτες» και που φτάσαμε στο σημείο, να διακινηθούν και να φτάσουν στο Υπουργείο, πολύ καθυστερημένα, με… εθελοντική εργασία και προσφορά!! του πολιτιστικού συλλόγου Μιλάτου, για τις αναγκαίες φωτοτυπίες και με αμφίβολη πλέον την πολυπόθητη υπογραφή.

Η Μελέτη του σχεδίου πόλης Σισίου, που μετά από χρόνια, την ανακαλύψαμε χαμένη μέσα σε ένα βουνό ξεχασμένων εγγράφων, στο αρμόδιο Υπουργείο, την ξεθάψαμε και όταν και αυτή έφτασε στα … άξια χέρια των «υπηρεσιών», στα αζήτητα και αυτή.

Ειδικά για την συγκεκριμένη, είναι απόλυτα «ατυχήσασα», γιατί ο κ. Καμαράτος έχει άποψη για το σχέδιο πόλης και δεν θέλει να γίνει, έτσι, αυτό που από καιρό έπρεπε να έχει κάνει ως «αρμόδιος» Υπάλληλος της Περιφέρειας, δεν το κάνει, προφανώς υπερασπιζόμενος την άποψή του, σε βάρος βέβαια της τοπικής κοινωνίας. Όμως τελικά, εκείνο που κάποιοι δεν έχουν καταλάβει είναι πως οφείλουν να εκτελούν τις εντολές της πολιτείας και όχι να σηκώνουν μπαϊράκι υπερασπιζόμενοι την γνώμη τους, που τελικά δεν τους ζητήθηκε, κάνοντας του κεφαλιού τους.

Το επίσης πολύπαθο λιμάνι του Σισίου, είναι αρμοδιότητας του Αντιπεριφερειάρχη κ. Καστρινάκη, που αφού στρογγυλοκάθισε στην καρέκλα, που του προσφέρθηκε ως ανταμοιβή, για τις μακροχρόνιες υπηρεσίες που προσέφερε στον Δήμο Νεαπόλεως, «περί άλλων τυρβάζει», αλλά σε καμία περίπτωση περί των δικών μας προβλημάτων.

Η πολυσυζητημένη έγκριση του ΣΧΟΟΑΠ, που αφορά και τον παραλιακό δρόμο Σίσι Μίλατος και που για πάρα πολλά χρόνια, συνεχώς αναβάλλονταν με «ευγενείς παρεμβάσεις», τελικώς, αφού είχε ευνοϊκή εξέλιξη και οφείλω να τονίσω το ρόλο του Δημάρχου, που ήταν καταλυτικός, παρόλες τις επιθέσεις που δεχόταν κατά την διαδικασία, τελικά, πάλι ξανακόλλησε στην Αντιπεριφέρεια και δεν ξέρω, αν πάλι είναι έργο Καστρινάκη η έργο Καστρινάκη - Καμαράτου.

Το τεράστιο, σοβαρό και επικίνδυνο θέμα των ΒΑΠΕ, που τα υβριδικά και οι ανεμογεννήτριες έφτασαν δίπλα μας, μας απειλούν και μείς, «κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου».

Την ώρα που οι πάντες γνωρίζουν, πως οι γεωτρήσεις μας κινδυνεύουν με υφαλμύρωση, οι…. επενδυτές, που μπορεί κι αυτοί αργότερα να γίνουν «ευεργέτες» για κάποιους, θα αναζητήσουν εκατοντάδες χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού, για να γεμίσουν τις δεξαμενές, αγνοώντας τις ανάγκες ύδρευσης και άρδευσης της περιοχής.

Είναι μάλιστα γνωστό, ότι κάποιες από τις γεωτρήσεις, έχουν ήδη χάσει την ποιότητα του νερού που βγάζουν, το οποίο είναι υφάλμυρο και όλα αυτά, με πλήρη αγνόηση των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας, της πιθανής καταπάτησης ιδιοκτησιών, την τραγική καταστροφή του περιβάλλοντος.

Δηλαδή, με λογική λεηλάτησης και του φυσικού περιβάλλοντος και των υδάτινων πόρων χωρίς έλεγχο, χωρίς καμιά προστασία και χωρίς κανένα όφελος, παρά μόνο ζημία για την τοπική κοινωνία, για τον τόπο μας.

Εδώ βέβαια, εγείρονται τεράστια ερωτήματα για την σιωπή των Τοπικών Αρχών, ξεκινώντας από το Τοπικό Συμβούλιο του Βραχασίου και τον Πρόεδρό του, τον Δήμο Αγίου Νικολάου και την Αντιπεριφέρεια .

Δεν θα ήθελα να αναφερθώ, στην σωστή η όχι λειτουργία του Τοπικού Συμβουλίου και τον Πρόεδρό του.

Δεν θα ήθελα να αναφερθώ, με την εμμονή και την λυσσαλέα επίθεση συγκεκριμένων ατόμων, στην λειτουργία της Επιχειρησιακής Βραχασίου, που βεβαίως, εκτός από την επίθεση στα πρόσωπα που την απαρτίζουν, η επίθεση είναι απόλυτα και ευθέως στοχευμένη, στα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας.

Δεν θα ήθελα να αναφερθώ, για το αν το Βραχάσι έχει έλλειμμα εκπροσώπησης, στο Δήμο Αγίου Νικολάου.

Δεν θα ήθελα να αναφερθώ, για το αν ο διορισμένος από τον Δήμαρχο Αντιδήμαρχος Βραχασίου καλύπτει τον ρόλο για τον οποίο διορίστηκε.

Τέλος, δεν θα ήθελα να αναφερθώ, για το αν έχουμε καλό η κακό Δήμαρχο, αν κάνει καλά η κακά την δουλειά του, όχι γιατί δεν θέλω να μπω σε μια τέτοια συζήτηση, φυσικά θέλω και φυσικά έχω και άποψη, όμως η απόσταση και η απουσία μου, δεν μου αφήνουν την δυνατότητα να το κάνω.

Δεν θα ήθελα τέλος να αναφερθώ, για τον ρόλο της Αντιπολίτευσης, στον Δήμο του Αγίου Νικολάου, όμως θα ξαναθυμίσω στον κατά τα άλλα συμπαθή κ. Καρατσή, πως ποτέ δεν πήρε «καθαρή» θέση, στα τόσο σοβαρά θέματα που απασχολούν την πρώην Κοινότητα Βραχασίου και που επανειλημμένα και από μένα, αλλά και άλλους συντοπίτες μας, του έχει ζητηθεί να κάνει. Να του θυμίσω επίσης, πως όπως γενικότερα, έτσι και στις τοπικές κοινωνίες, οι υγιείς δυνάμεις είναι αυτές που πάνε μπροστά και «ο νοών νοείτω »…..

Ελπίζω, πως με αυτές τις αναφορές μου, βάζω κάποιους προβληματισμούς, κάποια ερωτήματα, που θεωρώ πως θα συζητηθούν και θα βγουν κάποια συμπεράσματα, για να μπορέσουν να δώσουν ευκαιρίες και συνέχεια, σε ότι χρειαζόμαστε, σε ότι είναι αναγκαίο για την περιοχή μας.

Κλείνοντας, επειδή δεν φτάνουν μόνο οι καλές προθέσεις, για κανένα μας, θα ήθελα να πω στον αγαπητό Δήμαρχό μας , πως στον Δήμο Αγίου Νικολάου, δεν διοικούν οι υπηρεσίες του, αλλά οι υπηρεσίες, οφείλουν να υπακούν στην διοίκηση που ασκεί ο Δήμαρχος.

Επίσης, σε ότι αφορά θέματα του Δήμου, που «μπλοκάρονται» από τις υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας η και του ίδιου του κ. Καστρινάκη, ο Δήμαρχος οφείλει, αφού εξαντλήσει κάθε προσπάθεια συνεργασίας και δεν αποδώσει, να καταγγείλει δημόσια τον κ. Αντιπεριφερειάρχη, όταν μάλιστα, είναι «τοις πάση γνωστό», ότι ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, δεν είχε ποτέ, θετική συμπεριφορά για την πρώην Κοινότητα Βραχασίου.

Εύχομαι να βγει κάτι από αυτή την συνάντηση, καλή συνέχεια σε όλους.

Αλέκα Σουλαδάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.