Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Ακόμη μια απάντηση...

Συνεχίζει ο Ν. Βλάχος να γράφει ανακρίβειες και γενικολογίες στο ιστολόγιο του, ενώ φτάνει στο σημείο να με κατηγορεί ως αυλοκόλακα και όψιμο εξαπτέρυγο του Δήμάρχου Δ. Κουνενάκη.

Σ΄αυτό έχω να του απαντήσω ότι ουδέποτε από το διαδίκτυο δεν μπήκα στη λογική να λιβανίσω κανέναν και να παρουσιάσω το έλλασσον ως μέγιστο, μόνο και μόνο για να προκαλέσω την κολακεία κάποιου παράγοντα. Δεν το έκανα αυτό ούτε όταν ήταν πρόεδρος της Κοινότητας ο Γ. Σφυράκης, ούτε μετά την εκλογή του Δ. Κουνενάκη ως δημάρχου και της περιοχή μας.
Δεν είμουν εγώ αυτός που παρουσίασε ως είδηση το κλάδεμα των δέντρων από συνεργείο ούτε της Κοινότητας Βραχασίου πριν, ούτε του Δήμου Αγ. Νικολάου στη συνέχεια. Αντίθετα ο Ν. Βλάχος, που πρώτα κατηγορούσε το Γ. Σφυράκη επειδή στα πολλά σημεία του απολογισμού του έργου της Κοινότητας είχε περιλάβει και ένα για το κλάδεμα των ευκαλύπτων, μόλις ανέλαβε ο Δήμος Αγίου Νικολάου ξεκίνησε να παρουσιάζει ως αξιόλογο έργο το κλάδεμα των δέντρων και την αλλαγή των λαμπτήρων από τα συνεργεία του Δήμου:



Το ρόλο του εξαπτέρυγου και του αυλοκόλακα τον γνωρίζει καλά και τον εκτέλεσε και τον εκτελεί με συνέπεια από το ιστολόγιο του  ο Ν. Βλάχος. όπως γνωρίζει και το ρόλο του λασπολόγου που δεν χάνει ευκαιρία να γράψει ανακρίβειες, ειρωνίες και ψέμματα για να ικανοποιήσει τα συμπλέγματα του. Αν έχει κάποιος αμφιβολίες σχετικά με τη στάση μου απένταντι στο δήμαρχο Αγ. Νικολάου, μπορεί να δει τα video από την πρόσφατη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγ. Νικολάου όπου (ως "αριστερός ακτιβιστής" που γράφει και ο Βλάχος) παρεμβαίνω σε συγκεκριμένα σημεία της ομιλίας του δημάρχου σχετικά με τις βιομηχανικές ΑΠΕ. Η συνολική δική μου στάση απέναντι στη δημοτική αρχή του Αγ. Νικολάου ήταν και είναι συνεπής και αταλάντευτη, σε αντίθεση με αυτή του Ν. Βλάχου και του ιστολογίου του. 
Η πρόσφατη επιστολή του δημάρχου προς τον περιφερειάρχη για τις χωροθετήσεις των βιομηχανικών ΑΠΕ αποτελεί ένα θετικό βήμα αφού παρουσιάζει κάποιες πραγματικές διαπιστώσεις και εκφράζει ένα συγκεκριμένο αίτημα. Το να το διαπιστώνει κάποιος αυτό και να το γράφει, ούτε κολακεία είναι, ούτε μετατρέπεται αυτόματα σε εξαπτέρυγο. Με το σκεπτικό του Βλάχου και τα μέλη της Οικολογικής Κίνησης Μιραμβέλλου που πρόσφατα μίλησε για θετικές κινήσεις των αρμοδίων πυηρεσιών και του Δήμου σχετικά με την προστασία του Αλμυρού, θα πρέπει να θεωρούνται εξαπτέρυγα...

Αντίθετα, κολακεία και ραγιαδισμός είναι να δημοσιεύονται  "ευχαριστήρια" προς το δήμο και τις υπηρεσίες του γιατί πράττουν ένα τμήμα από τις αυτονόητες υποχρεώσεις τους προς του δημότες:



Επανέρχομαι σε όσα γράφει ο Βλάχος σχετικά με την επίσκεψη (ή τις επισκέψεις) του δημάρχου και παραγόντων του Δήμου στις περιοχές που χωροθετούνται οι βιομηχανικές ΑΠΕ. 
Αφού είναι τόσο σίγουρος γι΄ αυτά που γράφει, γιατί δεν μας λέει ποιος ήταν o "επιφανής και καθολικά διαμαρτυρόμενος" που συνόδευσε το δήμαρχο στην υποτιθέμενη επίσκεψη του στο Αζιλακόδασος; 
Γιατί δεν μας λέει ποιοι ήταν οι μεγαλόσχημοι που συνοδευόμενοι από πρόσωπο (υπηρεσιακό), επισκέφθηκαν χθες από άλλη πλευρά την περιοχή;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.