Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΒΡΑΧΑΣΙΟΥ

Μετά τη λαϊκή συνέλευση που έγινε στο Βραχάσι και τα όσα διαδραματίστηκαν τόσο κατά τη διάρκεια της συνέλευσης αλλά και όσα επακολούθησαν μετά από αυτή, συνήλθε, κατά πλειοψηφία ο τοπικός συνδυασμός του σύγχρονου δήμου και ομόφωνα οι παρευρισκόμενοι εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:
Στις 20/3/2012 έγινε τελικά η λαϊκή συνέλευση Βραχασίου όπως προβλέπει το άρθρο 85 του Ν. 3852 / 2010( Καλλικράτης ).
Οι συνελεύσεις αυτές γίνονται για τους πολίτες με σκοπό να ενημερώσουν και να ενημερωθούν από τη δημοτική αρχή για τα ζητήματα που τους απασχολούν στην περιοχή τους .
Δυστυχώς αυτός ο σκοπός δεν επετεύχθη πλήρως, παρά το ζωηρό ενδιαφέρον των πολιτών και φορέων που παραβρέθηκαν, και τούτο διότι:

Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου και της Λαϊκής Συνέλευσης αντί να επιτρέψει στον κόσμο να τοποθετηθεί και να εκφράσει τις απόψεις του προτίμησε να αναγνώσει ένα ‘’ δουλεμένο ‘’ αντιπολιτευτικό, καταγγελτικό μακροσκελές κείμενο, με πολλές ανακρίβειες και μοναδικό σκοπό να δικαιολογήσει όχι μόνο την ανυπαρξία του στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής αλλά και την εμπόδιση της επίλυσής τους. Όταν δε πολίτες προσπάθησαν να θέσουν θέματα που δεν του ήταν αρεστά ζήτησε, χωρίς να εισακουστεί βέβαια, κυριολεκτικά να τους πετάξουν έξω από την αίθουσα συνδράμοντας και ο ίδιος αφού σηκώθηκε από τη θέση του για τον λόγο αυτό!!!. Έτσι δημιούργησε ένα διχαστικό κλίμα, κάθε άλλο παρά πρόσφορο για να γίνει μια εποικοδομητική συζήτηση για την οποία εξάλλου ήρθε ο κόσμος στη συνάντηση αυτή.

Παρά ταύτα και χάριν της ψυχραιμίας της συντριπτικής πλειοψηφίας των παρευρισκομένων, η δημοτική αρχή, με επικεφαλής τον Δημαρχο κ. Κουνενακη, έκαμε μια εκτενή ενημέρωση για το πώς χειρίζεται τα θέματα της περιοχής από την οποία και προέκυψε ότι παρά τις δυσμενείς συγκυρίες όλα τα σημαντικά ζητήματα προχωρούν κανονικά. Προέκυψε επίσης ότι η δημοτική αρχή δίνει μεγάλη σημασία στην ίση μεταχείριση των πολιτών και στο ενωτικό κλίμα που πρέπει να επικρατεί στη περιοχή.
Όσον αφορά τη μείζονα αντιπολίτευση και τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, αναλαμβάνοντας προφανώς καθήκοντα γραφείου τύπου του αποστασιοποιηθέντος από τον συνδυασμό μας προέδρου, μόνο αυτή διαπίστωσε τη ‘’ μεγάλη επιτυχία ‘’ της λαϊκής συνέλευσης η οποία κατά τα αλλά βρίθει ανακριβειών και ψευδολογιών, ανάξια απαντήσεως ή καλυτέρα προς απάντηση ας ανατρέξουν στα σχετικά δημοσιεύματα των εγκρίτων μέσων ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ και ΚΡΗΤΗ TV.

Τέλος έχουμε να πούμε για μια ακόμη φορά ότι τη καλύτερη υπηρεσία που απέμεινε για να προσφέρει στο τόπο, ο αποστασιοποιημένος από τον συνδυασμό με τον οποίο εκλέχτηκε πρόεδρος, είναι η παραίτηση του. Η τοπική κοινωνία θα το δεχτεί με ανακούφιση.

Εμείς πάντως θα συνεχίσομε να λειτουργούμε αναδεικνύοντας τα προβλήματα της περιοχής και βοηθώντας την Δημοτική Αρχή στην επίλυση τους. Σταθερά θα επιδιώκομε επίσης τη δημιουργία ενός κλίματος ομοψυχίας και σύμπνοιας της κοινωνίας και όχι διχασμού και αποκλεισμών προκειμένου να πορευτούμε ισότιμα με τις άλλες περιοχές και διεκδικώντας αυτά που δικαιούμαστε στα πλαίσια της λειτουργίας του δήμου Αγ. Νικολάου.

1 σχόλιο:

  1. ΦΘΕΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ29 Μαρτίου 2012 στις 9:51 π.μ.

    Για αποκατασταση της αληθειας,ολος ο τοπικος συνδιασμος ειναι ενημερως και συμφωνος με το περιεχομενο της ανακοινωσης μας και ο μοναδικος απων ηταν ο Γ Νεραντζακης.Ομολογουμενος καποιοι δεχτηκαν απειλειτικα τηλεφωνηματα απο το προεδρο του τποικου συμβουλιου για τη μη υπογραφη του κειμενου που ειχε¨[ πληροφορηθει οτι θα ηταν καταγγελτικο ως προς την συμπεριφορα του στη λαικη συνελευση] ,αλλα προς τιμη τους δε πτοηθηκαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.