Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Μια επιστολή από τον πρόεδρο της Επιχειρησιακής Βραχασίου Γ. Φθενάκη σχετικά με αναγραφόμενα στο ιστολόγιο ΚΟΙΝΟΝ ΒΡΑΧΑΣΙΟΥ

Δυστυχώς αναγκάζομαι για άλλη μια φορά να βγω και να διαψεύσω ορισμένα ελεεινά και συκοφαντικά σχόλια που δημοσιεύονται σε συγκεκριμένο ιστολόγιο, ο διαχειριστής του οποίου συνεχίζει να έχει εμμονές στο πρόσωπο μου, επειδή δεν δέχτηκα να υπακούσω στις υποδείξεις και να αποδεχθώ τις απόψεις εξωθεσμικών, πράγμα που πίστευε ότι θα έκανα στο όνομα της παλιάς φιλίας που μας συνέδεε. Καταλαβαίνω τον πανικό εξαιτίας της απομόνωσης που νιώθει από την τοπική κοινωνία αλλά δεν του φταίω εγώ!

Αρχίζοντας από το γήπεδο και την ομάδα έχω να πω ότι την προηγούμενη ημέρα της εμβαδομέτρησης των οικοπέδων είχαν έρθει όλοι οι αντιδήμαρχοι στο Σίσι και παρουσία εκπροσώπων των συλλόγων, άτυπα πάντα και χωρίς φωτογραφίες και δελτία τύπου, κάναμε μια πολύ σοβαρή και εποικοδομητική συζήτηση για τα προβλήματα της περιοχής και φυσικά και για το γήπεδο. Ας μη βγαίνουν λοιπόν ορισμένοι που δήθεν ενδιαφέρονται, αλλά χωρίς να έχουν πατήσει τα πόδια τους στο γήπεδο και χωρίς να έχουν συνεισφέρει ούτε ένα ευρώ στην ομάδα και να λένε ότι εγώ αντιτίθεμαι στη δημιουργία του γηπέδου! Η τακτική των υπόγειων προσπαθειών υπονόμευσης του οποιοδήποτε έργου στην περιοχή μας ανήκει σε άλλους. Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα δίπλα στην ομάδα γιατί υπήρξα και ιδρυτικό μέλος και παίκτης! Άλλοι είχαν πάει στην νομαρχία και βρήκαν το νομάρχη δήθεν τυχαία και συζήτησαν, έτσι βρε αδελφέ επειδή το ‘φερε η κουβέντα, σχετικά με την περίφραξη του γηπέδου και τα εισιτήρια! Προτίμησαν το προσωπικό τους όφελος εις βάρος της ομάδας και τώρα κόπτονται για το καλό της! Ποιο νομίζουν ότι κοροϊδεύουν; Ακόμη και σήμερα την ιδία τακτική εφαρμόζουν, ξέροντας ότι είχα δεσμευτεί να χρηματοδοτήσω τον πλαστικό τάπητα για το γήπεδο, και αντί βοηθήσουν την εταιρία, άρχισαν τις μηνύσεις και τις καταγγελίες εις βάρος της εταιρίας και των εργαζομένων με μοναδικό σκοπό να βγαίνουν και να λένε ότι δικαιώθηκαν! Βεβαίως λοιπόν κύριε του ιστολογίου και δε θέλω τέτοιους υποκριτές συνομιλητές ! Δεν ήμουν και ούτε πρόκειται ποτέ να γίνω πιόνι κανενός! Με ενδιαφέρει μόνο η ουσία και όχι η αυτοπροβολή και γι΄ αυτό δεν κυκλοφορώ με μια φωτογραφική μηχανή στην τσέπη! Κύριε του ιστολογίου δε συνηθίζω να δρω ούτε υπόγεια ούτε πίσω από κλειδαρότρυπες σαν τις φουκαροπούλες! Ότι έχω να πω το λέω στα ίσα και δημοσίως, και θα το πω λοιπόν για άλλη μια φορά, συνομιλητής με δοσίλογους, υποκριτές και χαφιέδες δεν υπήρξα ποτέ και ούτε και πρόκειται να γίνω στο μέλλον!

Για το θέμα της εταιρίας, καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω τον Μανώλη Λεμπίδη για την συνεργασία που είχαμε όσο καιρό συνυπήρξαμε στο Δ.Σ. και για τις ομόφωνες αποφάσεις που πήραμε σε σοβαρά θέματα. Καταλαβαίνω την πίεση που δέχτηκε για να αποχωρήσει αλλά το κακό είναι από μικρό έως ελάχιστο! Η εταιρία συνεχίζει κανονικά να λειτουργεί όσο και να μη θέλουν κάποιοι, και για όσο καιρό θα είμαι Πρόεδρος θα την υπερασπιστώ και φυσικά θα αναλαμβάνω και τις ευθύνες των πράξεων μου! Άλλωστε κάποια στιγμή όλοι κρινόμαστε!

Σχετικά με τις κακόβουλες επιθέσεις στο πρόσωπο του Δημάρχου και των αντιδημάρχων τι να πω ! Θλίβομαι από το επίπεδο σας και το μένος που σας χαρακτηρίζει εις βάρος τους. Εξωθεσμικά παράκεντρα που προσπαθούν να επιβάλλουν την γνώμη τους δεν είχαν ποτέ θέση και ούτε θα αποκτήσουν στην παρούσα δημοτική αρχή, γι΄ αυτό άλλωστε και τύποι σαν εσάς μπήκαν πολύ γρήγορα στο περιθώριο! Από συζητήσεις μου βέβαια με πολλούς συμπολίτες μας διαπιστώνω ότι είναι κοινή παραδοχή το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ομάδα και επί Σουλαδάκη και επί Μαρκογιώργη και μετά, στην περίοδο του αγώνα αλλά και στην εποχή Σφυράκη πάντα βρισκόταν απέναντι προσπαθώντας να σαμποτάρει με κάθε τρόπο οτιδήποτε καλό γινόταν στην περιοχή. Ψάξτε να βρείτε λοιπόν τι φταίει και είστε πάντα απομονωμένοι, και αφήστε τις εμμονές σε πρόσωπα που πραγματικά ενδιαφέρονται για την περιοχή μας.

Όσο για τη λειτουργία του Τοπικού Συμβουλίου κατάφεραν να την απαξιώσουν εντελώς. Οι αρμοδιότητες που δίνει στα Τοπικά Συμβούλια ο Καλλικράτης είναι πολύ περιορισμένες και ο ρόλος του απλώς γνωμοδοτικός. Αντί λοιπόν να προσπαθήσουν με τις λίγες δυνατότητες που τους δίνει ο νόμος να διεκδικήσουν πράγματα και να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της περιοχής αλλά και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας των συγχωριανών μας, κατάφεραν με τις ανεκδιήγητες ενέργειες και επιστολές τους να μην τους παίρνει πια κανείς στα σοβαρά. Ούτε οι υπηρεσιακοί παράγοντες, ούτε οι αιρετοί ούτε κανείς άλλος. Και δεν είναι λίγες οι φορές που αρνήθηκαν να συνεργαστούν με υπηρεσιακούς παράγοντες για την αντιμετώπιση καθημερινών προβλημάτων μόνο και μόνο για να αποδείξουν στον κόσμο πόσο ανίκανη είναι η δημοτική αρχή!

Τελειώνοντας θα ήθελα πολύ να σας δω όλους τους δήθεν τιμητές την νομιμότητας να πράξετε μια φορά κάτι για το καλό του χωριού σας, έστω και εις βάρος της νομιμότητας, γιατί μέχρι σήμερα δεν έχετε κάνει τίποτα απολύτως. Όσο για σας κύριε του ιστολογίου μήπως είναι καιρός να βγείτε πίσω από την κλειδαρότρυπα; Ελπίζω να μας τιμήσετε με την παρουσία σας στη λαϊκή συνέλευση και να εξαπολύσετε κατά πρόσωπο τις ύβρεις και τις συκοφαντίες σας και όχι κρυμμένος πίσω από την δήθεν ανωνυμία του ιστολογίου σας. Μην είστε όμως τόσο ήσυχος ότι σας καλύπτει αυτή η ανωνυμία από τις συνέπειες των ύβρεων και των συκοφαντιών που εξαπολύεται. Σε παλιότερη ανάρτηση σας, έχετε αποδεχτεί ενυπόγραφα την πατρότητα του. Προσέξτε λοιπόν γιατί μπορεί να ακολουθήσουν και άλλοι την τακτική που διδάξατε εσείς και η παρέα σας. Και αν έχετε τα κότσια ελάτε να τα πούμε πρόσωπο με πρόσωπο και μπροστά σε κόσμο.

Υ.Γ. Επειδή κύριε του ιστολογίου βρίσκεστε μακριά και δεν έχετε ιδία αντίληψη των γεγονότων που διαδραματίζονται στην περιοχή, φροντίστε να διασταυρώνετε τα όσα σας μεταφέρει ο εδώ ανταποκριτής σας, γιατί πολλές φορές είτε δεν ακούει καλά είτε δεν καταλαβαίνει καλά και σας εκθέτει.

Γιώργος Φθενάκης, τοπικός σύμβουλος Βραχασίου
πρόεδρος της Επιχειρησιακής Βραχασίου ΑΕ ΟΤΑ

1 σχόλιο:

  1. Δυστυχώς λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων δεν θα είμαι στην συνέλευση, έχω προγραμματίσει να κατέβω στις 23 του μηνός και δεν μπορώ να το αλλάξω. Δεν έχει όμως σημασία υπάρχουν και τα σημειώματα και οι επιστολές. Μια τέτοια θα ετοιμάσω, για να ειπωθούν κάποια πράγματα με το όνομά τους και να καταγγελθούν μεθοδεύσεις αποσταθεροποίησης της Δημοτικής αρχής,(κοντόφθαλμη και ανεγκέφαλη μέθοδος), με τραγικό κόστος για την περιοχή μας.
    Εσύ, που ζεις και δραστηριοποιείσαι στην περιοχή, διαφύλαξε όσο μπορείς τα συμφέροντά
    της.
    Αλέκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.