Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

"Αν ο Μ. Λεμπίδης έχει να προσάψει κάτι εναντίον μου ή εναντίον των μελών του ΔΣ της Επιχειρησιακής, να το γράψει ευθέως και όχι με αοριστίες και χωρίς αποδείξεις"


Με ένα σύντομο κείμενο των 6 γραμμών, ο δημοτικός σύμβουλος Μανόλης Λεμπίδης ανακοίνωσε επίσημα την παραίτηση του από το ΔΣ της Επιχειρησιακής Βραχασίου. Είχε προηγηθεί πριν μερικές ημέρες η ανακοίνωση του ότι παραιτείται στο ιστολόγιο Κοινόν Βραχασίου, όπου έγραφε διαφορετικούς λόγους.

Στο Κοινόν Βραχασίου στις 25/2/2012 ο Μ. Λεμπίδης γράφει: Από σήμερα και μετά από αυτό το δημοσίευμα*(του Μανουσάκη) δεν μπορώ να συνυπάρξω με όποιον αντιτίθεται στην ανάπτυξη της περιοχής και δεν νομίζω οτι υπάρχει λόγος ύπαρξης μου στην αντιπροεδρία της Επιχειρησιακής Βραχασίου και παραιτούμαι απο το Δ.Σ.
Θεωρώ ότι σκοπός όλων που ασχολούμαστε με τα κοινά του Βραχασίου είναι η ανάπτυξη της περιοχής και η συμβολή στην κοινωνία και τον τουρισμό με το καλύτερο δυνατό τρόπο διευκόλυνσης αυτής.

Πέντε ημέρες μετά, στο κείμενο που κατέθεσε προς το Δημοτικό Συμβούλιο λέει εντελώς άλλα πράγματα:
Παρακαλώ όπως δεχτείτε την παραίτηση μου από την θέση του Αντιπροέδρου αλλά και απο το Δ.Σ της Επιχειρησιακής Βραχασίου Α.Ε.
Έχει δημιουργηθεί η εντύπωση στην τοπική κοινωνία της Κοινότητος Βραχασίου ότι παίζεται παιχνίδι συμφερόντων και δεν συμφωνώ με τον τρόπο που λειτουργεί πλέον η συγκεκριμένη εταιρεία μιας και εξακολουθεί να ενισχύει τις διασπαστικές κινήσεις και οδηγεί την τοπική κοινωνία σε συνεχή ρήξη...

Τί να σχολιάσει κάποιος για τη σοβαρότητα και τη συνέπεια αυτών των τοποθετήσεων...

Την πρώτη φορά τον ενόχλησε η δημοσίευση μου  που αναμετάδωσε με πολύ μεγάλη ακρίβεια την τοποθέτηση του προέδρου της ΝΟΔΕ Λασιθίου Μιχ. Σταυρακάκη στην ανοιχτή συζήτηση για την υγεία (από την οποία ο Λεμπίδης και όλη η Δημοτική Συνεργασία απουσίαζαν) που διοργάνωσαν θεσμικοί φορείς όπως ο ιατρικός σύλλογος Λασιθίου, η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών και ο σύλλογος εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου. 
Τον ενόχλησε η απλή αναδημοσίευση της τοποθέτησης κάποιου θεσμικού παράγοντα (πρόεδρος νομαρχιακής επιτροπής του κόμματος της αξιωμ. αντιπολίτευσης) σχετικά με την εξαγγελία του Π. Καρατσή για το πολυδύναμο ιατρείο στο Σίσι και με τρόπο ακατανόητο συνέδεσε αυτή τη δημοσίευση με τη συμμετοχή του στο ΔΣ της εταιρίας, στο οποίο εγώ όχι μόνο δεν είμαι μέλος, αλλά ούτε έχω παραβρεθεί σε καμιά συνεδρίαση του Δ.Σ.
Ο Μ. Λεμπίδης παρά το γεγονός ότι τον κάλεσα διαδικτυακά να εξηγήσει τί σχέση έχει η δημοσίευση στο διαδίκτυο της άποψης του Μ.Σταυρακάκη, με τη συμμετοχή του ίδιου του Λεμπίδη στο ΔΣ της εταιρίας, δεν έδωσε την παραμικρή απάντηση.

Πέντε μέρες μετά στέλνει μια άλλη επιστολή παραίτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου δεν λέει κουβέντα για τη συγκεκριμένη δημοσίευση, αλλά αναφέρεται αόριστα σε παιχνίδι συμφερόντων και μιλά για ενίσχυση από την εταιρία διασπαστικών κινήσεων και για πρίδοσπάθεια να οδηγηθεί η τοπική κοινωνία σε ρήξη.

Ο Μανόλης Λεμπίδης οφείλει κατά τη γνώμη μου να διευκρινήσει για ποια συμφέροντα μιλά και για ποιες διασπαστικές κινήσεις γράφει, και να μας πει πως τις ενισχύει η επιχειρησιακή Βραχασίου.

Οφείλει, αν έχει την παραμικρή σοβαρότητα, να μην μιλά αόριστα αφήνοντας να αιωρούνται κατηγορίες και μομφές, που με τον ιδιότυπο τρόπο που έκανε γνωστή την παραίτηση του, μένει η εντύπωση ότι αφορούν και σε εμένα.

Αν έχει να προσάψει κάτι εναντίον μου ή εναντίον των μελών του ΔΣ, να το γράψει ευθέως και όχι με αοριστίες και χωρίς αποδείξεις.

Διαφορετικά, θα αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των συκοφαντών που εκφράζονται στο ιστολόγιο του Ν. Βλάχου και που ειρωνεύονται, συκοφαντούν και εξυβρίζουν όσους συντοπίτες στοχοποιούν εκάστοτε.

Γιώργος Μανουσάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.