Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Επιλεκτική ευαισθησία κάποιων, η σχέδιο εν εξελίξει?


Προς τον επικεφαλής της «Δημοτικής Συνεργασίας» κ. Πανίκο Καρατσή.

Επιλεκτική ευαισθησία κάποιων, η σχέδιο εν εξελίξει?

Παρακολουθώ βουβά εδώ και λίγο καιρό, την… ευαισθησία που επιδεικνύει η παράταξη του κ. Καρατσή «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» για την περιοχή μας που έφτασε να εκφραστεί, με την αδικαιολόγητη έκρηξη του αιρετού της κ. Λεμπίδη, σε σχέση και πάλι με την Επιχειρησιακή Βραχασίου, και την παραίτησή του από την θέση του Αντιπροέδρου της, που κατείχε μέχρι σήμερα.
Η αιτιολογία της παραίτησης στο «φίλα προσκείμενο blog» του κ. Βλάχου Κοινόν Βραχασίου:

“Από σήμερα και μετά από αυτό το δημοσίευμα* δεν μπορώ να συνυπάρξω με όποιον αντιτίθεται στην ανάπτυξη της περιοχής και δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος ύπαρξης μουστην αντιπροεδρία της Επιχειρησιακής Βραχασίου και παραιτούμαι από το Δ.Σ.
Θεωρώ ότι σκοπός όλων που ασχολούμαστε με τα κοινά του Βραχασίου είναι η ανάπτυξη της περιοχής και η συμβολή στην κοινωνία και τον τουρισμό με το καλύτερο δυνατότρόπο διευκόλυνσης αυτής”..
ΜΑΝΟΛΗΣ ΛΕΜΠΙΔΗΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Βραχασίου
* Το δημοσίευμα του Μανουσάκη εννοεί ο Μανόλης Λεμπίδης.

Ποτέ δεν κατάλαβα, πως συνδυάζεται η κριτική ενός δημότη -εν προκειμένω του κ. Μανουσάκη- για άσχετο θέμα, με εμπλοκή του στην Επιχειρησιακή Βραχασίου και με την απίστευτη ευθιξία του κ. πρώην Αντιπροέδρου της, που φτάνει να τον κάνει να παραιτηθεί!!
Για φαντάσου να είχαν όλοι οι αιρετοί την ίδια ευθιξία, από δηλώσεις διαφόρων δημοτών κατά καιρούς. Νομίζω πως δεν θα είχε μείνει κανείς, από τις παραιτήσεις λόγω…. επιλεκτικής ευαισθησίας!!!
Η αιτιολογία της παραίτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίου Νικολάου, την Τετάρτη 29-2-2012 :

Προς
1.ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
2. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΒΡΑΧΑΣΙΟΥ Α.Ε
Παρακαλώ όπως δεχτείτε την παραίτηση μου από την θέση του Αντιπροέδρου αλλά και από το Δ.Σ της Επιχειρησιακής Βραχασίου Α.Ε.
Έχει δημιουργηθεί η εντύπωση στην τοπική κοινωνία της Κοινότητος Βραχασίου ότι παίζεται παιχνίδι συμφερόντων και δεν συμφωνώ με τον τρόπο που λειτουργεί πλέον η συγκεκριμένη εταιρεία μιας και εξακολουθεί να ενισχύει τις διασπαστικές κινήσεις και οδηγεί την τοπική κοινωνία σε συνεχή ρήξη...
Με εκτίμηση
Μανόλης Λεμπίδης
Δημοτικός Σύμβουλος Αγίου Νικολάου

Κανείς όμως δεν πείθεται για το «αγνόν» της παραίτησης του αιρετού σας κ. Καρατσή. Είναι σαφές, ακόμη και στον πιο αφελή ότι έχει αρχίσει από καιρό να ξεδιπλώνεται, ένα σχέδιο παρεμπόδισης του έργου της Δημοτικής αρχής του Αγίου Νικολάου, με ότι αυτό συμπεριλαμβάνει. Μέσα λοιπόν, στο σχέδιο «εν εξελίξει» είναι και η πολύπαθη Επιχειρησιακή Βραχασίου, που βάλλεται από συνονθύλευμα στοιχείων-φάντασμα, σκοτεινών συκοφαντιών χωρίς αντίκρισμα και συμπορευτών, που «επιχειρούν» μαζί σας, με την παράταξή σας εννοώ, προς το σαφέστατο … στόχο και σε κάθε περίπτωση πάντως όχι για το…. καλό των δημοτών.
Κύριε Καρατσή, σε δυο δημοσιεύματά μου στον τοπικό τύπο αλλά και σε blogs του νομού Λασιθίου σας έθετα κάποια ερωτήματα σε σχέση με θέσεις της παράταξής σας και εσάς προσωπικά, μιας και είστε ο επικεφαλής της.
Σήμερα σας απευθύνω αυτό το γράμμα, όχι μόνο για να σας υπενθυμίσω ότι ακόμη δεν έχετε απαντήσει για τις θέσεις σας στα συγκεκριμένα εκείνα δημοσιεύματα μου, αλλά και για να πάρω απαντήσεις για τον πραγματικό λόγο της παραίτησης του Δημοτικού Συμβούλου, Μανώλη Λεμπίδη από την Επιχειρησιακή Βραχασίου, αφού είχε οριστεί στο Δ.Σ ως μέλος του συνδυασμού σας.
Δυστυχώς, όσα γενικόλογα γράφονται και αναφέρονται από τον κ. Μ. Λεμπίδη και την παράταξη σας, δεν αποδεικνύονται με επιχειρήματα, αφήνοντας μόνο υπονοούμενα και σκιές, και αυτό καταδεικνύει για μια ακόμη φορά την μη σοβαρότητα της παράταξή σας, στον δημόσιο λόγο της.
Είναι πασιφανές ότι η παράταξή σας, η «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», προκάλεσε αυτή την παραίτηση (και οφείλετε να πάρετε θέση, ως επικεφαλής) γιατί πολλά γράφονται και υπονοούνται από την παράταξη σας, και για την Επιχειρησιακή Βραχασίου, αλλά και για τον κ. Μανουσάκη.
Βέβαια, από ότι διαβάζω και ακούω από τα ΜΜΕ της Κρήτης, ο κ. Μανουσάκης σας ασκεί κριτική, όπως έχει κάθε δικαίωμα να κάνει, για τον τρόπο που ασκείτε τα καθήκοντά σας, ως επικεφαλής της ΔΥΠΕ Κρήτης και γι΄αυτό ενδεχομένως η παράταξη σας, επέλεξε να εμπλέξει την παραίτηση του Μ. Λεμπίδη από την Επιχειρησιακή Βραχασίου, με το συγκεκριμένο πρόσωπο.
Για ακόμη μια φορά, βάζετε τα ζητήματα της περιοχής μας μπροστά, για να εξυπηρετήσετε άλλους στόχους.
Μα, κ. Καρατσή, σήμερα, είσθε επικεφαλής της ΔΥΠΕ Κρήτης, σήμερα ασκείτε εξουσία, και νομίζετε ότι υποσχόμενος ανέξοδα πράγματα, ξεφεύγετε από το να πάρετε θέση και να στηρίξετε το παρόν.
Σε εποχή όμως, που δεν θα είσθε επικεφαλής της ΔΥΠΕ Κρήτης, ο λόγος θα μείνει κενός, χωρίς αντίκρισμα και το ξέρετε.
Όμως κύριε Καρατσή, η μέχρι σήμερα προσφορά σας στα θέματα που αφορούν το Βραχάσι είναι αρνητική. Έχετε ταυτισθεί με όλες τις αρνητικές εκδοχές και αντιλήψεις και αυτό είναι πολύ λυπηρό.
Και είναι ακόμη πιο λυπηρό το γεγονός ότι, ενώ ισχυρίζεστε πως αποτελείτε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου έκφραση του ΠΑΣΟΚ που με την … σημαία του κατεβήκατε (άσχετα βέβαια ότι ποτέ δεν σας την έδωσε), εσείς συνεχίζετε πρακτικές και αντιλήψεις που μόνο κακό του έχουν κάνει και από τις οποίες επιχειρεί με πολύ μεγάλη δυσκολία να απαλλαγεί.
Κύριε Καρατσή η χώρα αλλάζει σελίδα και καλό θα ήταν να αντιληφθείτε επιτέλους την πραγματικότητα και να κάνετε την αυτοκριτική σας (γνήσια αυτοκριτική όχι υποκριτική) που θα έχει και την έννοια της έκφρασης συγνώμης για την στάση, τις πρακτικές και αντιλήψεις που ακόμα ακολουθείτε και που μόνο κακό έχουν κάνει μέχρι σήμερα στον τόπο.
Επαναλαμβάνω κάτι που το έχω ξαναγράψει, επειδή λοιπόν οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι πια για όλους μας, η χώρα δοκιμάζεται και το κύμα της αγανάκτησης των πολιτών έρχεται βουβό και θα μας πνίξει πριν το καταλάβουμε, πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί. Ο παράγοντας λαός, που μέχρι τώρα ητανε απόλυτα χειραγωγημένος σε ότι αφορούσε την ψήφο του, τώρα πια ξέρει, κρίνει και αποφασίζει με τελείως διαφορετικό τρόπο. Άδικος κόπος λοιπόν κ. Καρατσή και τα σχέδια και οι εξαγγελίες.
Στην δική μας μικροκοινωνία, ο λαβωμένος τελικά, θα είναι το Βραχάσι και δεν του αξίζει.

Αλέκα Σουλαδάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.