Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Και αλλού τα ίδια με το Βραχάσι: Καταγγέλλουν αποψίλωση των υπηρεσιών του πρ. Δήμου Μακρύ Γιαλού

Κύριε Δήμαρχε
Σαν να μην έφτανε η αναστάτωση που προκάλεσε η διχοτόμηση της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού .
Σαν να μην έφταναν οι καθυστερήσεις στα έργα και στις μελέτες στην Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού.
Έχουμε τώρα και την απαράδεκτη μεθόδευση που επιχειρείτε με την υπογραφή της απόφασης σας που στοχεύει στο να οδηγήσει με αργό θάνατο το κλείσιμο των υπηρεσιών της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού.

Σας γνωρίζουμε, λοιπόν, ότι δε μας εξέπληξε καθόλου το νέο ατόπημα - πρόβλημα που δημιουργείσαι η διοίκηση σας , στη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού .

Μετά την ψήφιση του Ο.Ε.Υ. που από ότι φαίνεται ήταν για τα μάτια του κόσμου, έρχεστε και υπογράφετε απόφαση για τη λειτουργία της Ενότητας με υπαλλήλους που τους κάνετε μπαλάκια για να εργάζονται κατά το δοκούν μια στο Μακρύ Γιαλό και μια στην Ιεράπετρα .

Έτσι δημιουργείτε εσείς ο ίδιος εύλογη αναστάτωση και προβληματισμό σε όλο το κόσμο κατά πόσο πραγματικά θέλετε να στηρίξετε μετά και την διχοτόμηση , την ευρύτερη περιοχή του πρώην Δήμου Μακρύ Γιαλού ή να την αποτελειώσετε εξαφανίζοντας την.
Από τη θέση σας έπρεπε ήδη να ξέρετε ότι η απόφασης σας οδηγεί σε επαγγελματική ανασφάλεια και αναστάτωση των υπαλλήλων στις δύσκολες μάλιστα εποχές που ζούμε , σε αντιδράσεις και κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής με υπαιτιότητα της δική σας διοίκησης, σε διενέξεις και κοινωνική αναστάτωση .
Ξέρετε πολύ καλά ότι η πλειοψηφία των δημοτών του Μακρύ Γιαλού είναι αντίθετη σε κάθε μορφής μετακίνηση, καθώς πιστεύει ότι με αυτόν τον τρόπο αποδιοργανώνονται οι υπηρεσίες, αποδυναμώνεται ακόμη περισσότερο το ανθρώπινο δυναμικό και κατ’ επέκταση οι παρεχόμενες υπηρεσίες.
Ξέρετε επίσης ότι ήδη ο αριθμός των υπαλλήλων που έχουν παραμείνει είναι πολύ μικρός αναλογικά με τον πληθυσμό και την ανάπτυξη της περιοχής μετά και την οριστική μετακίνηση 6 υπαλλήλων σε γραφεία της έδρας του δήμου Ιεράπετρας , καθώς επίσης θα δημιουργηθούν περεταίρω προβλήματα από τις συνταξιοδοτήσεις και τον μη διορισμό νέων υπαλλήλων.

Τι θέλετε να εξυπηρετήσετε λοιπόν με αυτές σας τις αποφάσεις ?

Εμείς ως πρώην και νυν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης διαμαρτυρόμαστε έντονα για τις όποιες αποφάσεις σας για μετακινήσεις υπαλλήλων από τη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού στην έδρα του δήμου στην Ιεράπετρα .

Καταγγέλλουμε την αδιαφορία για τα προβλήματα που δημιουργούνται στην προσωπική και κοινωνική ζωή των υπαλλήλων, μην υπολογίζοντας το κόστος μετακίνησης, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά τα οποία δημιουργήθηκαν στο πρώην δήμο της Ιεράπετρας τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς την υπαιτιότητα του πρώην Δήμου Μακρύ Γιαλού και της κοινωνίας του.

Θεωρούμε λανθασμένες όλες τις κινήσεις που στοχεύουν σε διάλυση υπηρεσιών και υποδομών και σε συγκεντρωτισμό υπηρεσιών στα αστικά κέντρα .
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε η αποκέντρωση των υπηρεσιών και η αξιοποίηση της κτηριακής υποδομής του πρώην πρώην Δήμου Μακρύ Γιαλού είναι κάτι που εξυπηρετεί πρώτα και πάνω απ όλα το συμφέρον και την ευημερία του νέου Δήμου Ιεράπετρας.
Είναι μια ανάγκη και υποχρέωση για μια περιοχή που μέχρι πριν λίγο καιρό αποτελούσε ένα ολόκληρο Δήμο.

Ζητάμε λοιπόν την ανάκληση και την τροποποίηση της απόφασης σας και προτείνουμε μεταξύ άλλων, να μεταφερθούν αρμοδιότητες στους υπαλλήλους της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού οι οποίες μπορούν να εκτελούνται on-line παράλληλα με την εξυπηρέτηση των δημοτών μια και ο πρώην Δήμος διαθέτει σύγχρονο και αναβαθμισμένο σύστημα μηχανοργάνωσης.

Με εκτίμηση
Οι υπογράφοντες

1.Θεοδόσιος Καλαντζάκης, τέως δήμαρχος Μακρύ Γιαλού & νυν ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ιεράπετρας
2.Ιωάννης Τζιρβελάκης, τέως αντιδήμαρχος δήμου Μακρύ Γιαλού
3.Εμμανουήλ Τσομπανάκης, τέως αντιδήμαρχος δήμου Μακρύ Γιαλού
4.Ιωάννης Βογιατζής, πρώην δημοτικός σύμβουλος δήμου Μακρύ Γιαλού
5.Χαράλαμπος Βρυγιωνάκης, τέως αντιδήμαρχος δήμου Μακρύ Γιαλού
6.Ασπασία Καναβάκη, πρώην δημοτικός σύμβουλος Μακρύ Γιαλού
7.Νικήτας Παπαδάκης, πρώην δημοτικός σύμβουλος δήμου Μακρύ Γιαλού
8.Καλλιόπη Χαμηλάκη, Σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Σταυροχωρίου
9.Ιωάννης Παπαδάκης του Χαραλ, κάτοικος Ορεινού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.