Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012

Χρήστος Τζώρτζης: ντροπή κυρίες και κύριοι

Στο τελευταίο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κριτσάς και ανάμεσα στα θέματα πού αποτελούσαν το υλικό της ημερήσιας διάταξης τόλμησα να βάλω σαν θέμα προ ημερήσιας διάταξης την έκδοση ψηφίσματος αλληλεγγύης προς το κίνημα των αλληλέγγυων πολιτών που έχει δημιουργηθεί στο Δήμο μας προκειμένου την οργάνωση των πολιτών απέναντι στους βρικόλακες της εξουσίας.

Υπό διαφορετικές συνθήκες ενδεχομένως η πορεία για τη λήψη της απόφασης για το συγκεκριμένο θέμα να μην ενοχλούσε τόσο, όμως υπό τις παρούσες είναι θέμα που όχι απλά ενοχλεί μα εξοργίζει, κυρίες και κύριοι του Συμβουλίου, κι αυτό γιατί δεν έχουμε το δικαίωμα απέναντι στον κόσμο που υποτίθεται πως εκπροσωπούμε με την παρουσία και την πορεία μας μέσα στο Συμβούλιο του χωριού μας, να μην παίρνουμε θέση για καυτά σημερινά προβλήματα του.

Κάποιος είπε πως δεν μας ενδιαφέρει ένα τέτοιο θέμα. Θα συμφωνούσα κυρίες και κύριοι πως δεν μας ενδιαφέρει ένα τέτοιο ζήτημα, ή δεν μας αφορά αν το χωριό μας βρισκόταν σε μια άλλη χώρα και όχι στην Ελλάδα, αν οι κάτοικοι του δε βίωναν ότι βιώνει ολόκληρη η χώρα μας σήμερα, αν δεν μας έκοβαν μισθούς και συντάξεις, αν δεν μας έπαιρναν και το τελευταίο ευρώ με τα χαράτσια που επέβαλαν, αν δεν απαξίωναν το σύστημα Υγείας, κινδυνεύοντας αύριο το πρωί να πεθαίνουμε στους δρόμους, αν δεν πουλούσαν ολόκληρο το νησί μας στους Γερμανούς που ξανάρχονται σαν κατακτητές πάλι, για την εγκατάσταση των σιδερένιων τεράτων που θα μας καταστήσουν τη μπαταρία της Ευρώπης, καταστρέφοντας όλα αυτά που απλόχερα ο θεός και η φύση έδωσαν στο νησί μας καθιστώντας το γη της επαγγελίας, θα συμφωνούσα αν δεν υποθήκευαν το μέλλον των παιδιών και των εγγονιών μας πριν αυτά γεννηθούν, θα συμφωνούσα αν, αν, αν...

Αν όλα αυτά κυρίες και κύριοι δεν ίσχυαν τότε ναι δεν θα μας ενδιέφερε. Όμως αφού ισχύουν τότε ναι μας ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ και μάθετε και κάτι άλλο Εκεί δεν ψηφιστήκαμε για να συζητάμε αυτά που ενδιαφέρουν εμάς μα αυτά που ενδιαφέρουν τον πολίτη, κι ακόμα κάτι, πως κάποιος πρέπει να σας μιλήσει για το τι σημαίνει πολιτική θέση και στάση του Συμβουλίου, του οποίου αρμοδιότητα δεν είναι ΜΟΝΟ η διαχείριση της καθημερινότητας, το ίδιο ή περισσότερο σημαντική, ειδικά υπό τις παρούσες συνθήκες, είναι η κάλυψη του πολίτη βοηθώντας τον έτσι να αισθανθεί πως έχει ένα αποκούμπι μέσα στην γενικευμένη επίθεση που του έχουν εξαπολύσει., εκτός αν συμφωνείτε κι εσείς με όλα αυτά.

Αν ναι, τότε οπλιστείτε με θάρρος και βγείτε να το πείτε στον κόσμο. Αυτό θα είναι το πλέον έντιμο από μέρους σας και επίσης το πλέον δημοκρατικό. Ορισμό που χρησιμοποιούμε ΠΑΝΤΑ και εφαρμόζουμε ΜΟΝΟ όταν συμφέρει. Στην τελευταία συνεδρίαση πάντως δεν συνέφερε γι' αυτό και καλυφθήκατε πίσω από το τι προέβλεπε ο Καλλικράτειος νόμος. Έτσι ψηφίσατε για το αν έπρεπε να δεχτείτε το θέμα προ ημερήσιας που έβαζα και όπως ήταν φυσικό και αφού δεν σας ενδιέφερε σαν θέμα, αποφασίσατε σαν πλειοψηφία τριών με δύο, [δεύτερος ήταν ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης ] πως δεν δεχόσαστε το να μπει καν σαν θέμα. Πράξατε το νόμιμο, το δημοκρατικό όμως θα ήταν κυρίες και κύριοι να ψηφίζατε την συζήτηση του σαν θέμα και να το καταψηφίσετε στη συνέχεια αφού διαφωνούσατε.

Δεχτήκατε λοιπόν το νόμιμο και απορρίψατε το δημοκρατικό, κάτι που είναι δικαίωμα σας, όμως κι εδώ προσέξτε λίγο τη χρήση των όρων Δημοκράτης Δημοκρατία και Δημοκρατικό. Και κάτι ακόμη που έχει σχέση με την εν γένει στάση και συμπεριφορά μου μέσα στο Συμβούλιο. Αφήνουν κάποιοι κύκλοι να διαρρέει με τη γνωστή και προσφιλή μέθοδο σε αυτούς, τη μέθοδο της ρουφιανιάς, πως λόγω προσωπικών διαφορών δημιουργώ προβλήματα στη λειτουργία του Συμβουλίου. Έχω να δηλώσω πως δεν έχω να μοιράσω τίποτα και με κανένα μέσα στο Συμβούλιο ούτε εκκρεμεί, απ' ότι ξέρω, κάποια δικαστική απόφαση για κάποιο πέραμα, για κάποιο χωράφι ενδεχομένως, ή για οτιδήποτε άλλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.