Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Την Τρίτη 24/4/12 στις 1.00 μ.μ. η συζήτηση της ΜΠΕ για το υβριδικό στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης (κτήριο πρ. Νομαρχίας Ηρακλείου)

1 σχόλιο:

  1. Οι κυβερνώντες συνήθισαν για πολλές δεκαετίες, πάντα με το αζημίωτο, να ξεπουλούν και να μας διαχειρίζονται ως αποικία, ντόπιους και χώρα. Ας μην αναρωτιέται λοιπόν κανείς σήμερα γιατί δεν τηρούνται τα αυτονόητα στο καίριο αυτό θέμα των ΑΠΕ που είναι πια φανερό ότι, αντί για αναπτυξιακό δώρο, όπως το διαφήμισαν, καταλήγει τελικά, σε μεγάλο βάρος του τόπου και μάλιστα χωρίς επιστροφή.

    Ο προτεινόμενος σήμερα καταστροφικός κορεσμός του τόπου με ΑΠΕ, ίσως και υπερ10πλάσιος των εθνικών αναγκών μας, αποτελεί ήδη μια υπερβολικά πυκνή διασπορά στον τόπο μας, γίνεται άνευ χωροταξικού σχεδίου, ακόμα και στις πιο ακατάλληλες περιβαλλοντικά, τουριστικά, γεωργικά περιοχές, ενώ οι πληγές ούτε θεραπεύονται, αλλά ούτε και εξαγοράζονται καν με τα μηδενικά κυριολεκτικά, αποικιακού τύπου αντισταθμιστικά οφέλη, που μας προτείνουν.

    Οι κυρίως αποκλειστικά ξένες αυτές ιδιωτικές επενδύσεις παραγωγής-εξαγωγής ρεύματος προς στο εξωτερικό, σημαδεύουν μια νέα υπερ-γενιά από ΑΝΑΡΧΕΣ, ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΕΣ, ΦΑΡΑΩΝΙΚΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ, ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ στον τόπο, και μάλιστα ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΕΣ υπό τις ευλογίες πλέον του κράτους.

    Να μας πουν λοιπόν οι κυβερνώντες,
    Εάν στην Γερμανία, την Γαλλία, στην Ελβετία και τις άλλες προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες, παρόμοια έργα "αποφασίζονται και διατάσσονται", έτσι απλά; χωρίς καμία συζήτηση; παραδίδοντας κυριολεκτικά τον τόπο τους στα οργανωμένα συμφέροντα χωρίς ουσιαστικά οφέλη αλλά μόνο αμετάκλητες καταστροφές για τις τοπικές κοινωνίες;


    ΕΠΙΣΗΣ :
    ΓΙΑΤΙ, ενόψει εκλογών, οι κυβερνώντες δείχνουν ΤΟΟΟΣΗ ΒΙΑΣΥΝΗ για να παρθούν αποφάσεις που θα αλλάξουν για πάντα εκ βάθρων, ανεπίστρεπτα, όλη την ζωή, το περιβάλλον και το τοπίο στην Κρήτη, όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα; Γιατί δεν το αφήνουν στην επόμενη κυβέρνηση να λάβει θέση;

    Δυστυχώς η στάση τους θυμίζει έντονα την κινητικότητα του Τζοχατζόπουλου και τις μίζες του, όταν, λίγους μήνες πριν τις εκλογές του 2004, «αλώνιζε» άρον-άρον τα υπουργεία με κάπου 60 φακέλους υπό μάλης, με έργα και προμήθειες που συνήθως «ξεπουλούσε» σε τιμή ευκαιρίας, κατ’ εξακολούθηση, στα οργανωμένα συμφέροντα, στρεφόμενος ενσυνείδητα ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΟ ΟΤΙ ΠΙΣΤΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ…………

    Τα παραπάνω θεωρώ ότι απαντούν στο ερώτημα ΓΙΑΤΙ οι κυβερνώντες δεν έκατσαν να συζητήσουν τα υπέρ και τα κατά των σχεδιαζόμενων ΑΠΕ με τρόπο ΕΠΙΣΗΜΟ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ, δίνοντας βήμα στους πολυποίκιλους προβληματισμούς που απόλυτα δικαιολογημένα έχουν οι τοπικές κοινωνίες, όπως άλλωστε προβλέπεται ρητά από τις ευρωπαϊκές συνθήκες, αλλά και στα πλαίσια των πολυδιαφημιζόμενων από αυτούς υπεύθυνης στάσης μεταξύ κράτους-πολίτη και της συμμετοχικής δημοκρατίας……….

    Σπύρος Βροντινός
    Δρ. Πολιτικός Μηχανικός
    Μέλος της επιτροπής αγώνα Βραχασίου,
    Σίσι 21-4-2012

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.