Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

"Προσωπική αντιπαράθεση" χαρακτήρισε σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο ο βουλευτής Λασιθίου της ΝΔ Γ. Πλακιωτάκης την αντιπαράθεση της τοπικής μας κοινωνίας με τον ξενοδόχο


"Προσωπική αντιπαράθεση" χαρακτήρισε σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο ο βουλευτής Λασιθίου της ΝΔ Γ. Πλακιωτάκης την αντιπαράθεση του μεγαλύτερου τμήματος της τοπικής κοινωνίας με τον ξενοδόχο που αντιμάχεται την ολοκλήρωση του παραλιακού δρόμου Μιλάτου - Σισίου. 
Ακούστε παρακάτω το συγκεκριμένο τμήμα από τη σημερινή του συνέντευξη στο Γιώργο Τουτουδάκη στον 104.4:



Ο βουλευτής της ΝΔ ουσιαστικά υιοθέτησε την επιχειρηματολογία του ξενοδόχου που μιλά για προσωπική αντιπαράθεση με συγκεκριμένα πρόσωπα και όχι με την τοπική κοινωνία.

Και ο κ. Πλακιωτάκης το έκανε αυτό, παρότι γνωρίζει πολύ καλά ότι η συντριπτική πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας θέλει εδώ και δεκαετίες την ολοκλήρωση του παραλιακού δρόμου Μιλάτου Σισίου την οποία εμποδίζει ο ξενοδόχος.

Επίσης ο κ. Πλακιωτάκης γνωρίζει πολύ καλά την αντιπαράθεση που υπάρχει για το θέμα της καταστροφής της παραλίας Βολάκοι, για τα παράνομα λιμενικά έργα, για τα μπάζα που έχουν ριφθεί στη θάλασσα, για την φοβερή αλλοίωση που έχει υποστεί το τοπίο στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ο Γ. Πλακιωτάκης γνωρίζει πολύ καλά την αγωγή που έχουν καταθέσει ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού και 99 κάτοικοι με την οποία ζητούν την αποκατάσταση του περιβάλλοντος στο συγκεκριμένο σημείο και αποζημείωση για τη ζημιά που έχει υποστεί ο τόπος.

Ο Γ. Πλακιωτάκης μιλά για "προσωπικές αντιπαραθέσεις" παρότι γνωρίζει ότι υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Νικολάου που καταδικάζει τη στάση του εν λόγω ξενοδοχείου σε σχέση με το περιβάλλον και την παραλία.

Ο Γ. Πλακιωτάκης γνωρίζει ότι το θέμα της καταστροφής της εν λόγω παραλίας έχει φτάσει τουλάχιστον δύο φορές στη Βουλή με ερωτήσεις βουλευτών.

Ο Γ. Πλακιωτάκης γνωρίζει καλά ότι η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων της Μιλάτου από τη δεκαετία του ΄80 ζητούν με αγωνία την ολοκλήρωση του παραλιακού δρόμου που εμποδίζει ο ξενοδόχος με τον οποίο συναντήθηκε και τη στήριξη του οποίου ζήτησε.

Ο Γ. Πλακιωτάκης δεν είναι ένας καινούριος βουλευτής και πολιτευτής στον τόπο μας. Έχει εδώ και χρόνια συναντήσεις με κατοίκους της περιοχής, έχει ζητήσει πολλές φορές την ψήφο μας και την έχει πάρει (η πρώτη του οριακή εκλογή το 2004 στηρίχτηκε στους ψήφους από Μίλατο και Βραχάσι), έχει τοποθετηθεί σε πολλές δημόσιες και ιδιωτικές συζητήσεις για το θέμα του παραλιακού δρόμου και της παραλίας "Βολάκοι" και μετά από τόσα χρόνια είναι η πρώτη φορά που διαστρεβλώνει την πραγματικότητα μιλώντας για "προσωπική αντιπαράθεση", ενώ σαφώς πρόκειται για μια αντιπαράθεση της τοπικής κοινωνίας με έναν επιχειρηματία, όχι για προσωπικά θέματα, αλλά για θέματα ενδιαφέροντος του κοινωνικού συνόλου όπως η επικοινωνιακή σύνδεση της περιοχής και η προστασία του περιβάλλοντος.

Είναι φανερό ότι ο "μνηνομιακός" πλέον βουλευτής Γ. Πλακιωτάκης ενδιαφέρεται καθαρά για τη στήριξη του από τους ξενοδόχους και τα επιχειρηματικά συμφέροντα και γι΄ αυτό αλλάζει πλήρως τις θέσεις του για τα τοπικά θέματα και διαστρεβλώνει πτην πραγματικότητα μιλώντας για "προσωπικές αντιπαραθέσεις" και προσβάλλοντας με τον τρόπο αυτό το μεγαλύτερο τμήμα της  τοπικής μας κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.