Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Καρατσής εναντίον Καρχιμάκη μέσω της Δημοτικής Συνεργασίας


Ξεκίνησαν οι εσωκομματικές προεκλογικές αντιπαραθέσεις στο τοπικό ΠΑΣΟΚ, με την ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική παράταξη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (στην οποία είναι επικεφαλής ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Π. Καρατσής) σχετικά με την πρόσφατη πρόσληψη υπάλληλου στη δημοτική επιχείρηση ΔΑΕΑΝ μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ. 
Στην ανακοίνωση της η παράταξη του Π. Καρατσή μιλά για δάσκαλους της ηθικής (εννοώντας προφανώς το δήμαρχο Δ. Κουνενάκη) και για τους "αβανταδόρους" τους ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά : "δεν πρόκειται να σιωπήσουμε όταν βλέπουμε για άλλη μια φορά συνήθεις πρακτικές του παρελθόντος να επαναλαμβάνονται σήμερα και να εξαργυρώνονται αύριο το πρωί … Για την εξαργύρωση αυτή απλά υπενθυμίζουμε τις εκλογές της 6ης Μαΐου".

Η ανακοίνωση και όσα περιέρχονται παίρνει χαρακτήρα εσωκομματικής αντιπαράθεσης από τη στιγμή που το πρόσωπο που προσλήφθηκε στη ΔΑΕΑΝ αποτελεί στενό συνεργάτη και υποστηρικτή του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκη (ο οποίος στις εκλογές της 6ης Μάη είναι συνυποψήφιος με τον επικεφαλής της Δημοτικής Συνεργασίας Π. Καρατσή).

Έτσι η Δημοτική Συνεργασία με την ανακοίνωση της εμμέσως πλην σαφώς πλήττει το περιβάλλον του βουλευτή Μ. Καρχιμάκη και συνεπακόλουθα τον ίδιο το Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκη.

Πρέπει επίσης να συνεκτιμηθεί το γεγονός ότι ο επικεφαλής της Δημοτικής Συνεργασίας Π. Καρατσής αποτέλεσε και αποτελεί εσωκομματικό υποστηρικτή του σημερινού προέδρου του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλου, ενώ ο Μ. Καρχιμάκης στήριξε τον Γ. Παπανδρέου και προσπάθησε πρόσφατα να στηρίξει το Χρ. Παπουτσή, εσωκομματικό αντίπαλο του Β. Βενιζέλου!

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Δημοτικής Συνεργασίας είναι το παρακάτω:

"Τελικά το να διαβάζεις τον τοπικό τύπο είτε σε περίοδο εκλογών είτε στην σε οποιαδήποτε άλλη περίοδο, πάντα κάτι μαθαίνεις και το κυριότερο μαθαίνεις νέα τα οποία επιβεβαιώνουν καθημερινά και με τον χειρότερο τρόπο σε όλους μας, ποιος ακριβώς είναι ο λόγος που φθάσαμε στο σημείο αυτό. Μάθαμε λοιπόν μέσω του τοπικού τύπου την πρόσληψη συμπολίτη μας στην Μαρίνα Αγίου Νικολάου μέσω της ΔΑΕΑΝ ενώ ταυτόχρονα πληροφορηθήκαμε και την παραίτηση μέλους του Δ.Σ. της ΔΑΕΑΝ , που σχετίζεται με άμεση σχέση με τον προσληφθέντα. Εμείς από την πλευρά μας απλά θέλουμε να ενημερώσουμε ότι η συμμετοχή μας στον Δήμο Αγίου Νικολάου δεν έχει σχέση με ένα απλό πέρασμα. Ήρθαμε για να μείνουμε και αυτό πρέπει να το αντιληφθούν καλά οι δάσκαλοι (… αλλά και οι αβανταδόροι του) της ηθικής και της κοινωνικής συνοχής που με ευλάβεια υποστηρίζουν σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο και καταπατούν άμεσα με την αποχώρηση του από αυτό. Ενημερώνουμε λοιπόν τους συνδημότες μας ότι από την πλευρά μας θα ζητήσουμε όλα εκείνα τα πρακτικά που αποδεικνύουν το τίμιο (γιατί περί ηθικό ούτε λόγος να γίνεται) της πρόσληψης και στην συνέχεια θα αναζητήσουμε και τους λόγους της παραίτησης του μέλους του Δ.Σ. της ΔΑΕΑΝ. Όλα τα έγγραφα θα δοθούν στην δημοσιότητα και είναι από τις φορές που ευχόμαστε να κάνουμε λάθος – το οποίο και θα αναγνωρίσουμε άμεσα. Δεν πρόκειται όμως να σιωπήσουμε όταν βλέπουμε για άλλη μια φορά συνήθεις πρακτικές του παρελθόντος να επαναλαμβάνονται σήμερα και να εξαργυρώνονται αύριο το πρωί … Για την εξαργύρωση αυτή απλά υπενθυμίζουμε τις εκλογές της 6ης Μαΐου , … όπου σας καλούμε να προσέλθετε μαζικά." 



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Δημοτικής Συνεργασίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.