Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Η μουσική συλλογή (alboum) Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ με ερμηνευτές τους Αλέκο και Μιχάλη Κακέπη παρουσιάζεται απόψε στο Ηράκλειο


Παρουσίαση - Συναυλία του έργου "Η Κραυγή της Φύσης" πραγματοποιείται απόψε , στις 21.00 στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου , επί της οδού Ανδρόγεω 2 ,ισόγειο (δίπλα από το Κ.Ε.Π).

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση:

"Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε ένα διπλό μουσικό άλμπουμ με δύο cds. Στο πρώτο ο Μιχάλης Κακέπης τραγουδά 16 νέα κρητικά τραγούδια και ένα παλαιότερο ενώ στο δεύτερο ο Αλέκος Κακέπης τραγουδά 18 γνωστά και άγνωστα ριζίτικα τραγούδια. Οι στίχοι των τραγουδιών ανήκουν στο Κωστή Μουδάτσο και στο Νίκο Καμπανό ενώ την μουσική υπογράφουν οι Μιχάλης Ξυδάκης, Γιώργος Λουκάκης , Μπάμπης Κασαπάκης, Γιώργος Γκερεδάκης , Ελένη Τζιαμουράνη και ο Μιχάλης Κακέπης.

Οι ηχογραφήσεις στο πρώτο cd έγιναν από το Γιώργο Τζωρτζάκη στο υπόγειο του Κωστή και τα ριζίτικα γράφτηκαν ανάμεσα στις ελιές και στους πρίνους στο Πάνω Σίσι. Στις διασκευές και στους αυτοσχεδιασμούς βοήθησαν επίσης οι Βαγγέλης Τζαγγαράκης, Δημήτρης Νεονάκης, Νίκος Λιανιέρης, Γιώργος Τζωρτζάκης ,Δημήτρης Μανουσάκης και στις απαγγελίες ο Βαγγέλης Μαστορογιαννάκης. Ελένη Τζιαμουράνη και ο Κωστής Μουδάτσος.

Επειδή αγαπούμε τη Γης

Αγαπούμε τα ζώα

Αγαπούμε τα δέντρα, τα φυτά και τα λουλούδια

Αγαπούμε τη ζωή και τα παιγνίδια της

Τραγουδούμε για να υποστηρίξομε τους ανθρώπους του μόχθου, του έρωτα και για τις χτυπημένες, τραυματισμένες και εγκαταλελειμμένες ψυχές που έχουν ανάγκη από κοινωνική αλληλεγγύη. Τραγουδούμε για την αξιοπρέπεια και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Ο Μιχάλης Κακέπης ενώ ανήκει στην σύγχρονη rock σκηνή ερμηνεύει με την χαρακτηριστική του φωνή κρητικά τραγούδια γεμάτα ήλιο, φωτιά κι αλμύρα.

Συνεργάζεται άψογα με το μουσικό σχήμα «ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ» χαρίζοντας εξαίσιες μουσικές στιγμές !!!

Ο Αλέκος Κακέπης τραγουδά δωρικά, μεγαλοπρεπή και αυστηρά σε μέτρο και ρυθμό ριζίτικα τραγούδια. Κι όμως γεννά κάτι το δικό του, το οποίο τον χαρακτηρίζει ενώ σέβεται και υπακούει στις αρχές και στην δομή των αρχέγονων τραγουδιών. Οι στίχοι του Κωστή Μουδάτσου άλλοτε είναι ερωτικοί κι άλλοτε βγάζουν τη γλώσσα τους ενάντια στις κοινωνικές αδικίες προσπαθώντας να υψώσουν το ανάστημα τους ενάντια στην λαίλαπα της εποχής. Ο Νίκος Καμπανός είναι ερωτικός και ήρεμος.

Την επιμέλεια της εργασίας είχε ο Κωστής Μουδάτσος που υπογράφει και τα κείμενα του τριαντασέλιδου βιβλίου που συνοδεύει την καλαίσθητη έκδοση. Το εξώφυλλο είναι πίνακας της ζωγράφου Μαρίας Μπενετάκη και τα εσώφυλλα τα κοσμεί το πιάτο με τους λαβυρίνθους του κεραμοποιού Γιώργη Παπαδάκη. Η φιλική και αντιμνημονιακή τιμή του διπλού άλμπουμ αποσκοπεί απλά στο να βγουν τα έξοδα της δουλειάς.

Άλλωστε όλοι οι συντελεστές εργάστηκαν αφιλοκερδώς περίπου για ένα χρόνο.

Σας προτείνομε την δουλειά μας «Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ»

Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση –συναυλία, ΕΠΕΙΔΗ:

Θέλομε τα πουλιά να πετούνε κοπάδια στον αέρα

Θέλομε να ζούμε την παρέα των ζώων και να μεγαλώνουν τα παιδιά μας με ισορροπία και αγάπη χωρίς ψυχολογικούς εξαναγκασμούς.

Θέλομε την πολυτέλεια της σκιάς των δέντρων και το σφυρολόημα του αέρα στα φύλλα τους.

Θέλομε η θάλασσα να φιλάει με αγάπη τις ακρογιαλιές κι εμείς να απολαμβάνομε τα παιγνίδια μας λουσμένοι στους ψιθύρους του ερωτικού της αφρού.

Θέλομε να ζούμε σε μια όμορφη γη και να είμαστε όλοι παιδιά του ίδιου ήλιου.

Θέλομε πρόσωπα χαρούμενα και ήρεμα.

Θέλομε να ακούμε τραγούδια και νόστιμα λόγια και όχι πονεμένα ουρλιαχτά.

Θέλομε στα μάτια ανθρώπων και ζώων να λάμπει η όρεξη για ζωή και η ξάστερη λάμψη.

Θέλομε μια κοινωνία δίκαιη που θα σέβεται τον άνθρωπο και τη Μάνα Φύση!!!!!"

(Η είσοδος είναι ελεύθερη )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.