Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Αλληλέγγυοι Πολίτες Μεραμβέλλου: Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια


Είμαστε πολίτες που έχουμε υποστεί τα πάνδεινα τα τελευταία χρόνια και αγωνιούμε για το μέλλον της της χώρας και των παιδιών μας.
Σαν πολίτες είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε τη μάχη των εκλογών και να μαυρίσουμε τα κόμματα του μνημονίου που μας κατέστρεψαν εκτελώντας τις εντολές των διεθνών τοκογλύφων.
Φρονούμε οτι δεν είναι λύση για τον αγωνιζόμενο λαό η ψήφος στους πατριδοκάπηλους λάτρεις των SS που φιλοδοξούν να μπουν στη βουλή.
Πιστεύουμε οτι το άκυρο, το λευκό και η αποχή δεν συνιστούν λύση γιατί δίνουν αβαντάζ στα δύο μεγάλα κόμματα και γιατί χρειάζεται στάση ευθύνης από όλους μας.
ΖΗΤΑΜΕ από τις πολιτικές δυνάμεις που αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης και που παλεύουν ενάντια στις πολυεθνικές που λυμαίνονται τον τόπο και τους ντόπιους πολιτικούς εκπροσώπους τους, να αναλάβουν τις ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ τους απέναντι στο λαό και να προχωρήσουν σε άμεση συνεργασία σε ένα ενιαίο μέτωπο που θα έχει ένα ελάχιστο πρόγραμμα διακυβέρνησης και θα αναδείξει τον λαό σαν μόνη εξουσία στον τόπο του.
Παρακάτω ακολουθούν μερικές ενδεικτικές προτάσεις που εκτιμούμε οτι μπορούν να συμφωνήσουν αυτές οι δυνάμεις:

  1. Πλήρης ακύρωση όλων των Μνημονίων, των Συμβάσεων και όλων συνολικά των ρυθμίσεων επίθεσης στους εργαζόμενους και ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου (πχ κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, Πρόγραμμα HELIOS, υπαγωγή στο Αγγλικό Δίκαιο). Έξω οι τροϊκανοί από τη χώρα.

  1. Σταμάτημα των πληρωμών στους τοκογλύφους δανειστές.Διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου. Διεκδίκηση επιστροφής πληρωμών από πανωτόκια της χρεομηχανής αλλά και από αποικιοκρατικές συμβάσεις σε βάρος του Δημοσίου. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε άλλες θυσίες για την ευρωζώνη της Μέρκελ.

  1. Παραδειγματική τιμωρία όλων όσων υπηρέτησαν αυτό το καθεστώς, αλλά και γενικότερα όλων όσων οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία.

  1. Ανάταξη της ζωντανής εργασίας. Για όλους εργασία – αξιοπρέπεια - ασφάλιση – πρόνοια - ελεύθερος συνδικαλισμός.

  1. Δήμευση της περιουσίας όλων όσων λήστεψαν το δημόσιο πλούτο, είτε απολαμβάνοντας σκανδαλώδεις υπερτιμολογημένες κρατικές προμήθειες είτε παίρνοντας μίζες είτε μη πληρώνοντας φόρους κεφαλαίου (ακόμη και αυτούς τους ελάχιστους που προβλέπονται).

  1. Κατάργηση της ΧΟΥΝΤΑΣ των ΜΜΕ. Ελεύθερη πληροφόρηση στα χέρια του λαού. Τέρμα στη μαύρη προπαγάνδα!

  1. Να τεθούν υπό κοινωνικό έλεγχο οι τράπεζες (τα λεφτά για την εθνικοποίηση των οποίων έχουν ήδη δοθεί και με το πολύ παραπάνω) όπως επίσης και άλλοι νευραλγικοί τομείς (ενέργεια, υδάτινοι πόροι, αεροδρόμια, λιμάνια, επικοινωνίες). Να προχωρήσουμε σε άμεση παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου, για επιβίωση του λαού και αξιοπρεπή δουλειά για όλους.

  1. Απαιτούμε ο λαός να ελέγχει τα πάντα. ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ. Θελουμε να ενημερωνόμαστε για κάθε τι και να αποφασίζουμε με τίμιες και δημοκρατικές διαδικασίες για κάθε ζήτημα.

  1. Ο λαός να αποφασίσει για το νέο Σύνταγμα της χώρας μέσα από μια παλλαϊκή δημοκρατική διαβούλευση και τίμιες εκλογές για τη Συντακτική Εθνοσυνέλευση.


Γνωρίζουμε οτι όλα τα παραπάνω δεν θα γίνουν από τη μια μέρα στην άλλη.Ούτε οι δανειστές θα παραιτηθούν από τα συμφέροντα και τα μνημόνια τους εύκολα ούτε οι πολυεθνικές από τα τεράστια κέρδη τους ούτε οι μεγαλοκαρχαρίες από τις τράπεζες τους, τα ΜΜΕ τους, την κρατική καταστολή και την εργοδοτική ασυδοσία. Είμαστε διατεθειμένοι όμως, να δώσουμε τη μάχη ενάντια στους ξένες κατοχικές δυνάμεις και στους ντόπιους δοσιλόγους γιατί αγαπάμε αυτόν τον τόπο και θα αγωνιστούμε για αυτόν και για τις οικογένειες μας. Οπότε ο λόγος πια είναι στα επιτελεία!

Αυτήν την επιστολή την κοινοποιούμε σε όλες τις προαναφερθείσες πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στις εκλογές στο νομό μας. Σε όλους τους υποψηφίους τους. Ζητάμε τη δέσμευση τους. Επίσης αυτή η επιστολή κοινοποιείται στα τοπικά μέσα και σε μέσα πανελλαδικής εμβέλειας.

Καλούμε όλα τα κινήματα του νησιού, τους προοδευτικούς ανθρώπους που έδωσαν και εξακολουθούν να δίνουν τη μάχη ενάντια στα χαράτσια, στα δίκτυα αλληλεγγύης, στο μέτωπο των βΑΠΕ, στην μάχη για την υπεράσπιση των νοσοκομείων να στηρίξουν αυτήν την σκέψη. Δεν υπάρχει πια άλλος χρόνος γιατί πολύ απλά έχουμε φτάσει στο ΑΜΗΝ. Για αυτό πρέπει οι συνεπείς δυνάμες να βάλουν στην άκρη τις διαφορές τους και να αναλάβουν τις ιστορικές τους ευθύνες!

Απόφαση Αλληλέγγυων Πολιτών Μεραμβέλλου
κατόπιν της Συνέλευσης που διεξήχθη την Παρασκευή 20 Απρίλη 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.