Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Η περιοδική βραδινή πεζοδρόμηση στο λιμάνι Σισίου


Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν πιο πολύ στην προχθεσινή συνάντηση επαγγελματιών που συγκάλεσε η Επιχειρησιακή Βραχασίου, ήταν αυτό της περιοδικής βραδινής πεζοδρόμησης του δρόμου προς το λιμάνι Σισίου, από το ύψος της Παγκρήτιας και κάτω.
Η μεγάλη πλειονότητα των επαγγελματιών τάχθηκαν υπέρ αυτού του μέτρου (που αποτελεί πρόταση του συμβουλίου τοπικής κοινότητας Βραχασίου και της επιτροπής κυκλοφορίας του δήμου και πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Νικολάου), εκτός από δύο, οι οποίοι εξέφρασαν αντιρρήσεις. Όμως όλοι οι υπόλοιποι καταστηματάρχες του συγκεκριμένου σημείου τοποθετήθηκαν υπέρ της περιοδικής πεζοδρόμησης.

Εντύπωση όμως προκάλεσε η στάση του προέδρου της τοπικής κοινότητας Μ.Πετσαλάκη και του συμβούλου Χρ. Μαμαλούκου, που ενώ στο παρελθόν το Συμβούλιο Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου είχε πάρει σχετική απόφαση (παρουσία επαγγελματιών), προχθές ζήτησαν να αλλάξει και το μέτρο είτε να μην εφαρμοστεί, είτε να εφαρμοστεί δοκιμαστικά για 20 ημέρες.
Μάλιστα ο Πετσαλάκης ήταν παρών όταν το Δημοτικό Συμβούλιο Αγ. Νικολάου φέτος τον Απρίλιο έλαβε τη σχετική απόφαση και μάλιστα ο Πετσαλάκης είχε δημοσιεύσει στην τοπική εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ ευχαριστήριο για την απόφαση της περιοδικής πεζοδρόμησης!

Τελικά έγινε σαφές από την πλευρά του Δήμου ότι το μέτρο της περιοδικής βραδυνής πεζοδρόμησης του δρόμου προς το λιμάνι θα εφαρμοστεί από φέτος για όλη την καλοκαιρινή περίοδο, ενώ θα γίνουν και άλλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε άλλα σημεία της παραλιακής ζώνης του Σισίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.