Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Ο Γιώργης Φθενάκης για το θέμα των επισκευών στο λιμενοβραχόνα Σισίου

Από ότι μου μεταφέρουν σχετικά με ανακοινώσεις σε συγκεκριμένο ιστολόγιο της περιοχής, που συνεχίζει την συκοφάντηση της Δημοτικής αρχής και την παραπληροφόρηση των όσων έχουν απομείνει να τον διαβάζουν, έχω να πω ότι όλα αυτά απέχουν χιλιόμετρα από την αλήθεια!

Την περασμένη εβδομάδα σε συνάντηση μου με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο συντάξαμε έγγραφο προς το λιμεναρχείο Λασιθίου σχετικά με την επικινδυνότητα της διέλευσης των σκαφών ώστε να επισπεύσουν τις διαδικασίες για τον καθαρισμό της εισόδου του λιμανιού ώστε να μη ξανασυμβούν τα περσινά περιστατικά ατυχήματος. Βάση αυτού του εγγράφου την περασμένη εβδομάδα κινητοποιήθηκαν οι υπηρεσίες της περιφέρειας και σε συνεννόηση μαζί μου ήρθαν στη περιοχή, συνοδευόμενοι από δύτη ο οποίος έκανε αυτοψία, ώστε να συντάξουν τεχνική έκθεση για να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την άμεση αποβολή των ογκόλιθων από το συγκεκριμένο σημείο!

Τότε πάλι κάποιοι βιάστηκαν να αυτοπροβληθούν για να πάρουν και καλά τα εύσημα. Λέγοντας ότι από πιέσεις δικές τους κινητοποιήθηκαν οι υπηρεσίες και μιλώντας για απευθείας ανάθεση, και διάφορες άλλες αρλούμπες τώρα αυτοδιαψεύδονται γιατί η ανάθεση θα γίνει με πρόχειρο διαγωνισμό μια που το έργο ξεπερνά το πόσο που δικαιούνται οι υπηρεσίες για απευθείας ανάθεση!

Το ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ οφείλει να σταματήσει τη διέλευση των ξένων σκαφών γιατί δε ξέρουν την περιοχή, και υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος. Η δυσφήμηση της περιοχής και η ζημιά που θα προκληθεί σε μια τέτοια περίπτωση θα είναι μεγαλύτερη από το να σταματήσουν για μερικές μέρες μέχρι να αποκατασταθεί η ζημιά!

Για τους ντόπιους ψαράδες δε τίθεται θέμα διέλευσης γιατί ξέρουν που ακριβώς είναι το πρόβλημα και με λίγη προσοχή μπορούν να διέρχονται με ασφάλεια!

Όπως με ενημέρωσαν από την Περιφέρεια στη σύσκεψη που έγινε σήμερα, στην οποία δε μπόρεσα και εγώ να παραβρεθώ λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, αποφάσισαν να προχωρήσουν άμεσα στον πρόχειρο διαγωνισμό και ελπίζω μέχρι τέλος του μήνα να έχει αποκατασταθεί η ζημιά!

Την περασμένη Πέμπτη έγινε και η ανάθεση της μελέτης του μόλου για την ολική αποκατάσταση της ζημιάς του μόλου από την κακοκαιρία.

Θέλω λοιπόν να ξέρει ο κόσμος ότι το έγγραφο του αντιδημάρχου ήταν απαραίτητο ώστε να κινητοποιηθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα όσο γίνεται πιο γρήγορα και σε καμιά περίπτωση δεν ήταν ζημιογόνο για την περιοχή όπως θέλουν να το εμφανίσουν!

Άραγε τα έγγραφα που κατά καιρούς αποστέλλονται από τους δύο τοπικούς συμβούλους της περιοχής, που αυτοαποκαλούνται πλειοψηφία, είναι λιγότερο ζημιογόνα για την περιοχή μας;
Και για ποιο λόγο όλες οι επιστολές που αποστέλλουν στις υπηρεσίες, δήθεν για ενημέρωση, κοινοποιούνται στον εισαγγελέα;

Για εμάς πάντα προέχει η ασφάλεια και η διαφήμιση της περιοχής και το κοινό συμφέρον! Για κάποιους άλλους πάλι αυτό που προέχει είναι η προσωπική τους προβολή και τα ατομικά συμφέροντα.

Γιώργος Φθενάκης
τοπικός σύμβουλος Βραχασίου
πρόεδρος Επιχειρησιακής Βραχασίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.